Klimaat Lanzarote

Klimaat Lanzarote, weer op Lanzarote

Klimaat Lanzarote. Het eiland Lanzarote is bijzonder, wat ook geldt ook het weer. Dit moet je weten over het klimaat voordat je naar dit eiland vertrekt.
Zon, zee, strand, natuur, vulkanen en maanlandschap. Zorg dat je vooraf weet wat het weer hier is.

Klimaat Lanzarote
Klimaat Lanzaarote

Het eiland Lanzarote behoort tot Spanje, al zou je dat wat ligging betreft niet zeggen. Lanzarote behoort tot de Canarische Eilanden, en ligt ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De grote afstand tot Spanje heeft ook grote invloed op het klimaat. Het klimaat van Lanzarote is anders dan het klimaat van Spanje zelf. Dit is wat je moet weten over het weer op dit bijzondere eiland.

Direct naar jouw onderwerp:
Lanzarote, Europa bij Afrika
Vulkanen op Lanzarote
Alles over het klimaat
Klimaat Puerto del Carmen
Op vakantie naar Lanzarote

Lanzarote vulkanen

Voor we over het weer en klimaat van Lanzarote beginnen, even kort iets over de vulkanen die veel te vinden zijn op het eiland. Lanzarote is naast vakantie-eiland, ook wereldwijd bekend om de vulkanen die er te vinden zijn. Op Lanzarote zijn 30 grote vulkaan kraters te vinden en meer dan honderd kleinere vulkanen, de zogenaamde vulkaankegels. De vulkanen op Lanzarote zijn inmiddels uitgedoofd, maar kort onder het aardoppervlak is het nog alles behalve rustig. Op sommige plekken wordt er op iets meer dan 10 meter diepte nog een temperatuur gemeten van meer dan 600 graden Celsius. Het klimaat op het eiland wordt zeker sterk beïnvloed door de vulkanische oorsprong.

Klimaat Lanzarote en temperatuur

Door de ligging en klimaat van het eiland, is Lanzarote een ideale vakantiebestemming gedurende het hele jaar. De temperatuur op Lanzarote is het hele jaar door vrij constant. Gedurende het hele jaar ligt de gemiddelde temperatuur er tussen de 20 en 30 graden. In de wintermaanden komt de temperatuur er overdag meestal niet onder de 20 graden. [klimaat Lanzarote = een constant klimaat]. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen richting de 30 graden. Het kan soms voorkomen dat er in het klimaat van Lanzarote uitschieters zijn wat temperatuur betreft ver boven de 30 graden, maar dat komt niet heel vaak voor. Het klimaat van Lanzarote is dan ook erg constant, wat prettig is voor vakantiegangers, maar ook voor dieren die er in de zee leven.

Passaatwinden

Vanwege de ligging heeft het Lanzarote vaak te maken met de passaatwinden, afkomstig uit de Sahara. Ook dit heeft zeker invloed op het klimaat van Lanzarote. Door deze soms best straffe wind, voelt het niet snel te warm aan. Het kan dan wel zijn dat je wat last hebt van neerdalend woestijnzand, afkomstig uit de Sahara. Vanwege deze temperaturen en de weinige neerslag, is het eiland Lanzarote het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. [ klimaat Lanzarote = winderig ]

Klimaat Lanzarote en neerslag

Niet alleen het klimaat van Lanzarote is de reden dat het eiland het hele jaar door door vakantiegangers wordt bezocht, ook de hoeveelheid neerslag helpt hier aan mee. [klimaat Lanzarote = droog]

In de maanden mei tot en met september kan je wel zeggen dat de kans op neerslag nihil is. Natuurlijk kan er echt wel eens een buitje vallen, maar dat zal niet veel om handen hebben. Denk hierbij aan 1 dag met neerslag in de maand.

In de periode van oktober tot en met april is de kans op neerslag groter. Het gemiddelde aantal dagen met regen op Lanzarote in deze periode is vijf per maand. De neerslag ligt dan gemiddeld op de 6,3 mm. Het klimaat van Lanzarote kent dus weinig neerslag.

Klimaat Lanzarote – Puerto del Carmen en Playa Blanca

De bekendste badplaats van Lanzarote is Puerto del Carmen. Deze plaats trekt het grootste aantal bezoekers, en daar is een goede reden voor.
Om te beginnen heeft Puerto del Carmen een groot en breed zandstrand. Daarnaast ligt het gunstig, voor wat betreft de wind. De passaatwinden die bij het klimaat van Lanzarote horen, zijn hier minder sterk dan op andere delen van het vulkaaneiland. De gevoelstemperatuur in Puerto del Carmen ligt hierdoor hoger dan in andere streken van het eiland. Kom je speciaal naar het eiland om van het lekkere weer te genieten, dan is Puerto del Carmen zeker een bestemming op Lanzarote waar je goed zit wat weer betreft. [klimaat Lanzarote – Puerto del Carmen minder is winderig]

Playa Blanca trekt ook veel bezoekers. Het weer is in Playa Blanca exact gelijk aan Puerto del Carmen

Samengevat is het klimaat van Lanzarote dus ideaal voor mensen die een zonvakantie willen boeken in Europa. Vrij constante temperaturen, weinig neerslag, dus een lekker klimaat het hele jaar door. Hou wel rekening met de stevige wind die er kan waaien.

Bekijk vakanties naar Lanzarote, aangeboden door TUI