Kruisherenhotel Maastricht, overnachten in een klooster

Kruisheren Hotel Maastricht

In het mooi centrum van Maastricht ligt het voormalige Kruisherenklooster. Dit klooster stamt uit de 15e eeuw. Samen met de bijbehorende kerk is dit complex omgetoverd tot een bijzonder vijf sterren hotel. Van buiten ziet het eruit als een normaal oud klooster, maar wanneer je binnen komt is dat totaal anders. Het oude gebouw en de toch wel moderne inrichting zijn totaal verschillend, maar het past wel heel goed bij elkaar. Een bijzondere ervaring. Bekijk hier de foto’s.

60 verschillende hotelkamers

Het hotel heeft 60 kamers die allemaal verschillend zijn. Ook hier zie je weer het bijzondere samenspel tussen het eeuwenoude gebouw en de moderne inrichting. Aan iedere kamer apart is ruim aandacht besteed om er een unieke kamer van te maken. Heb je één kamer gezien, dan heb je dus nog niet alle kamers gezien, zoals het bij de meeste hotels wel het geval is.

Het Kruisherenhotel ligt op een echte A locatie. Daarbij is het hele gebouw zelf, ook meer dan bijzonder te noemen. Een groot klooster straalt toch heel iets anders uit dan een modern hotel. Het gebouw, de ligging, de luxe en het prettige personeel maken wel dat de prijzen hoger liggen dan bij een gemiddeld hotel. Maar je verblijft dan wel op een niet alledaagse plaats.

Restaurant

Het Kruisherenrestaurant is ook een belevenis op zich. Ontbijten, lunchen of dineren in een grote ruimte met een heel hoog plafond en hoge glas in lood ramen. Tijdens het eten waan je je zeker in een oud klooster of kerk.

Ligging en bereikbaarheid van het Kruisherenhotel

Zoals gezegd ligt het klooster hotel in het centrum van Maastricht, om precies te zijn aan het Kommelplein. Het bekende plein Vrijthof ligt op iets meer dan vijf minuten lopen vanaf het Kruisherenhotel. In de directe omgeving van het Kruisheren hotel vind je winkels en allerlei restaurantjes.

Aangezien het Kruisherenhotel in het centrum van Maastricht ligt, is er geen mogelijkheid om in de directe omgeving gratis te parkeren. Wil je toch in de buurt van het klooster parkeren, bedenk je dan wel dat je dit al snel tientallen euro’s per dag aan parkeerkosten gaat kosten. Het is wellicht handiger om je auto neer te zetten op een P+R parkeerplaats en dan met het openbaar vervoer naar het hotel te gaan. Misschien iets minder comfortabel, maar het scheelt een hoop geld.