Lanzarote Aquarium, de moeite waard?

Lanzarote Aquarium :
In de kustplaats Costa Teguise is het Lanzarote Aquarium te vinden. Het Lanzarote aquarium is een van de grootste aquariums op de Canarische Eilanden. Er wordt dan ook aardig wat reclame gemaakt voor het Lanzarote Aquarium. Wanneer je aankomt op het vliegveld, zie je de eerste reclameposters van het Lanzarote Aquarium al hangen. Ook in en rond het plaatsje Costa Teguise zelf wordt het nodige aan marketing gedaan. Wij hebben het Lanzarote Aquarium bezocht, was het de moeite waard?

Hoge verwachtingen van het Lanzarote aquarium

Er wordt nogal wat reclame gemaakt voor het Lanzarote aquarium. Met de auto aangekomen in Costa Teguise, nabij het centrum, was het aquarium makkelijk te vinden. Er is voldoende parkeerplek langs de weg waaraan het Lanzarote aquarium is gelegen.

In het gebouw van het Lanzarote Aquarium vind je in totaal 33 aquariums, met daarin veel verschillende soorten vissen, waaronder een paar haaien. Ook zijn er schildpadden te vinden. Het Lanzarote aquarium is onderverdeeld in vier zones. Via de Atlantische zone kom je bij de Tropische zone met een tunnel waar je doorheen loopt, waarbij diverse vissen en haaien over je heen zwemmen.

Lanzarote aquarium, een beetje prijzig:
Op zich is het Lanzarote Aquarium leuk opgezet, maar echt groot is het niet. Normaal kunnen wij ons overal wel langere tijd vermaken, zeker langer dan de gemiddelde bezoeker, maar bij het Lanzarote aquarium viel het ons wel wat tegen hoe snel we weer buiten stonden. Op zich is dat geen probleem, maar wij persoonlijk vonden de toegangsprijs toch echt wel aan de hoge kant voor wat je ervoor krijgt.

Lanzarote aquarium, onze ervaringen / conclusie

Een bezoek aan het Lanzarote aquarium in Costa Teguise is leuk om te doen, maar ga er niet vanuit dat je uren onder de pannen bent. Het is best leuk en leerzaam, en ze doen er goed werk door dieren op te vangen, maar het is echt iets wat je maar één keer bezoekt. Mocht je het Lanzarote aquarium bezoeken, combineer het dan met iets anders.

Wil je dieren bekijken op Lanzarote, bedenk dan dat je naast het Lanzarote aquarium ook een hele dat kunt doorbrengen op Rancho Texas, een leuke dierentuin met waterparkje bij Puerto del Carmen. Ook is een toer met de Waverider Lanzarote zeker aan te raden. Hier heb je kans op het spotten van onder andere dolfijnen.

Lanzarote Aquarium, is het de moeite waard? Het hangt er een beetje vanaf wat je zoekt, maar wij waren onaangenaam verrast over de toegangsprijs.