Lanzarote Aquarium, is het de moeite waard?

4
(2)

In de kustplaats Costa Teguise is het Lanzarote Aquarium te vinden. Dit aquarium is een van de grootste aquariums op de Canarische Eilanden. Er wordt aardig wat reclame voor gemaakt. Wanneer je aankomt op het vliegveld, zie je de eerste reclameposters al hangen. Ook in en rond het plaatsje Costa Teguise zelf wordt het nodige aan marketing gedaan. Wij hebben het Lanzarote Aquarium bezocht, was het de moeite waard?

Hoge verwachtingen

Er wordt nogal wat reclame gemaakt voor dit zeeaquarium. Aangekomen in Costa Teguise, nabij het centrum, was het makkelijk te vinden. Er is voldoende parkeerplek langs de weg waaraan het aquarium is gelegen. In het gebouw vind je in totaal 33 aquariums, met daarin veel verschillende soorten vissen, waaronder een paar haaien. Ook zijn er schildpadden te vinden. Het aquarium is onderverdeeld in vier zones. Via de Atlantische zone kom je bij de Tropische zone met een tunnel waar je doorheen loopt, waarbij diverse vissen en haaien over je heen zwemmen.

Op zich is het Lanzarote Aquarium leuk opgezet, maar het is niet echt groot. Normaal kunnen wij ons overal wel langere tijd vermaken, maar het viel ons wel wat tegen hoe snel we weer buiten stonden. Op zich is dat geen probleem, maar wij persoonlijk vonden de toegangsprijs nogal aan de hoge kant voor wat je ervoor krijgt.

Onze ervaringen / conclusie

Een bezoek aan dit aquarium in Costa Teguise op Lanzarote is leuk om te doen, maar ga er niet vanuit dat je uren onder de pannen bent. Het is best leuk en leerzaam, en ze doen er goed werk door dieren op te vangen, maar het is echt iets wat je maar één keer bezoekt.

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal stemmen 2