Lanzarote Aquarium, de moeite waard?

vis vinnen

Lanzarote aquarium Costa Teguise. Onze persoonlijke ervaringen met het best prijzige Lanzarote Aquarium. Is een bezoek de moeite waard?

Zeeaquarium in Costa Teguise

In de kustplaats Costa Teguise is het Lanzarote Aquarium te vinden [meer informatie]. Dit aquarium is een van de grootste aquariums op de Canarische Eilanden. Er wordt dan ook aardig wat reclame voor gemaakt. Wanneer je aankomt op het vliegveld, zie je de eerste reclameposters van het Lanzarote Aquarium al hangen. Ook in en rond het plaatsje Costa Teguise zelf wordt het nodige aan marketing gedaan. Wij hebben dit aquarium bezocht, was het de moeite waard? Of zijn er leukere dingen om te doen op Lanzarote?

Bereikbaarheid en parkeren

Zoals gezegd wordt er nogal wat reclame gemaakt voor het aquarium. Met de auto aangekomen in Costa Teguise, nabij het centrum, was het aquarium makkelijk te vinden. Er is voldoende parkeerplek langs de weg waaraan het aquarium is gelegen.

Hoge verwachtingen van het Lanzarote aquarium

In het gebouw van het Aquarium vind je in totaal 33 aquariums, met daarin veel verschillende soorten vissen, waaronder een paar haaien. Ook zijn er schildpadden te vinden. Het gebouw is onderverdeeld in vier zones. Via de Atlantische zone kom je bij de Tropische zone met een tunnel waar je doorheen loopt. Hier zwemmen verschillende vissen en haaien over je heen.

Lanzarote aquarium Costa Teguise
Lanzarote Aquarium Costa Teguise

De toegang is best prijzig

Vanwege de reclames die je overal op Lanzarote ziet, maar ook vanwege de toegangsprijs, hadden we best hoge verwachtingen van ons bezoek. De tickets voor het aquarium zijn namelijk best prijzig.
Op zich is het Lanzarote Aquarium leuk opgezet, maar echt groot is het niet. Normaal kunnen wij ons overal wel langere tijd vermaken, zeker langer dan de gemiddelde bezoeker. Het viel ons wel wat tegen hoe snel we weer buiten stonden. Op zich is dat geen probleem, maar wij persoonlijk vonden de toegangsprijs toch echt wel aan de hoge kant voor wat je ervoor krijgt. De verhouding is hierin een beetje zoek.

Leuke alternatieven voor het Lanzarote Aquarium

Wil je dieren bekijken op het eiland, bedenk dan dat je naast het Lanzarote aquarium ook een hele dat kunt doorbrengen op Rancho Texas , een leuke dierentuin met waterparkje bij Puerto del Carmen Voor Rancho Texas tickets klik je hier. Ook is een toer met de Waverider Lanzarote zeker aan te raden. Hier heb je kans op het spotten van onder andere dolfijnen.
Een vollediger overzicht van alle activiteiten op Lanzarote die je kunt doen vind je hier.

Onze ervaringen / conclusie

Een bezoek aan dit aquarium in Costa Teguise is leuk om te doen, maar ga er niet vanuit dat je uren onder de pannen bent. Het is best leuk en leerzaam, en ze doen er goed werk door dieren op te vangen. Het is wel iets wat je maar één keer bezoekt. Mocht je het Lanzarote aquarium bezoeken, combineer het dan met iets anders in of bij Costa Tequise.

Lanzarote Aquarium, is het de moeite waard? Het hangt er een beetje vanaf wat je zoekt, maar wij waren onaangenaam verrast over de toegangsprijs.