Marx Motel Valkenburg aan de Geul – review

Marx Motel Valkenburg – Aanrader!

Valkenburg aan de Geul is een klein stadje dat veel toeristen trekt. In Valkenburg draait het voor een groot gedeelte dan ook op het toerisme (info over Valkenburg) . Het plaatsje staat voornamelijk bekend om de mergelgrotten. Het mag duidelijk zijn dat een stadje als Valkenburg dat veel toeristen binnen de grenzen krijgt veel hotels heeft. Naast een groot aantal slaapplaatsen zijn er ook enorm veel restaurants te vinden in het oude centrum. Wij zijn eerder zelf  ook een weekje Valkenburg gedaan en zijn neergestreken in Marx Motel. Het is een motel dat op een hele leuke locatie ligt en zeker een aanrader is wanneer je een plaats voor de nacht zoekt in Valkenburg aan de Geul.
Zie foto’s van Marx Motel

Persoonlijke benadering en unieke locatie

Wij hebben als gezinnetje een paar dagen doorgebracht in een van de studio’s van Marx Motel Valkenburg. Wij hebben goede ervaringen met dit motel. Bij aankomst valt meteen op dat er geen receptie is waar je je kunt melden. Bij de ingang zit een bel met intercom. Wanneer je aankomt of iemand van het personeel nodig hebt kan je deze intercom gebruiken om je te melden. De eigenaar van Marx Motel komt naar je toe en helpt je verder op weg. Opvallend is de persoonlijke benadering van het personeel.  Je wordt begeleid naar de kamer en krijgt daar verdere uitleg. Het gevolg van deze persoonlijke benadering is dat je je meteen welkom voelt in het motel. 

Marx Motel Valkenburg aan de Geul heeft studio’s en appartementen. De studio’s zijn wat eenvoudiger en kleiner dan de appartementen maar zijn van van alle gemakken voorzien. Ze liggen aan de straatkant van het complex. Marx Motel ligt aan een doodlopende straat waar eigenlijk geen verkeer rijdt anders dan bestemmingsverkeer.
De appartementen zijn luxer en groter. Deze zijn gelegen aan het centrum van het plaatsje Valkenburg. Vanaf de kant van de appartementen loop je zo het centrum in.

Tussen de studio’s en appartementen ligt een binnenplaatsje waar je lekker kunt zitten en van het zonnetje kunt genieten. Ook staan hier een tafeltennistafel en een flipperkast. In de doorloop daarnaast staat een computer die gratis te gebruiken is voor internet, dus het bekijken van je e-mail of het zoeken van leuke uitstapjes tijdens je verblijf in Valkenburg aan de Geul is mogelijk. Naast de computer liggen spellen die je zo kunt pakken. Ook is hier de ingang naar het zwembad.
Het zwembad is niet al te groot maar het is zeker groot genoeg om even lekker te zwemmen. De kinderen kunnen hier ook heerlijk spelen. Bij mooi weer kunnen de deuren naar buiten opengezet worden.

Twee supermarkten zijn op enkele minuten lopen van het motel verwijderd. Even snel boodschappen doen is dus geen probleem. Het gezellige centrum met restaurants en oudere huizen is ook op enkele minuten lopen.

Bezienswaardigheden Valkenburg aan de Geul op loopafstand

Eigenlijk alle bezienswaardigheden van Valkenburg, denk aan de grotten, kasteelruïne / Fluweelengrot. Romeinse catacomben (tip), Wilhelminatoren met kabelbaan en rodelbaan liggen op loopafstand.
Je kan met de kabelbaan de berg op naar de Wilhelminatoren. Je kan ook lopen, een flinke klim maar het is goed te doen. Leuk om te doen is het abseilen van de Wilheminatoren.

Marx Motel Valkenburg : aanrader

Marx Motel Valkenburg aan de Geul is zeker een aanrader. De volgende keer dat wij naar Valkenburg aan de Geul gaan dan overnachten wij daar zeker weer.
Nieuwsgierig? Meer info

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen

Leuk artikel? Delen mag.. graag zelfs :
error