Mirador del Rio Lanzarote hoogste uitkijkpunt

Mirado del Rio Lanzarote

Mirador del Rio Lanzarote. Hoogste uitkijkpunt van het eiland. Uitzicht over Lanzarote en zee vanaf een klif van 470 meter hoog.

Het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote

Mirador del Rio, het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote, is naar mijn mening zeker een bezoekje waard. Ik heb enorm genoten van het uitzicht vanaf het hoogste uitkijkpunt van het eiland.

Zo ongeveer op het noordelijkste puntje van Lanzarote is een uitkijkpunt te vinden, van waar je een enorm mooi uitzicht hebt. Je kijkt vanaf een hoogte van meer dan 470 meter uit over zee, met vlak voor je het eiland La Graciosa Lanzarote. Vlak daarachter ligt het kleine eilandje Isla de MontaƱa Clara en iets verderop zie je het vulkaaneiland Isla de Alegranza. Kort gezegd heb je hier uitzicht over de Chinijo Archipel, een natuurreservaat. Een bezoek aan Mirador del Rio Lanzarote is zeker aan te raden.

Uitkijkpunt, klif van 470 meter hoog

Mirador del Rio Lanzarote ligt bovenop de klif El Risco de Famara. Het uitkijkpunt ligt bovenop een klif van ruim 470 meter hoog. Vanaf het uitkijkpunt kijk je vrijwel loodrecht naar beneden. El Risco de Famara strekt zich uit vanaf Mirador del Rio tot vlakbij het plaatsje Teguise. Met de auto is dat een rit van ruim 25 kilometer.

Het uitzicht vanaf uitkijkpunt Mirador del Rio Lanzarote is echt adembenemend. Zoals gezegd ligt het eiland La Graciosa direct aan de overkant, waarvan je kijkt op het plaatsje Caleta de Sebo. Het grootste deel van La Graciosa valt onder natuurpark Chinijo. Dit gedeelte is verboden terrein voor toeristen. Op heldere dagen is het uitzicht over de diverse eilanden adembenemend.

Gebouw ontworpen door Cesar Manrique

Het gebouw is ontworpen door de kunstenaars Cesar Manrique en Jesus Soto. Meerdere toeristische punten op Lanzarote zijn ontworpen door Cesar Manrique, deze naam zal je dan ook vaker tegenkomen. Meerdere bezienswaardigheden op Lanzarote zijn gekoppeld aan deze persoon.

Het uitkijkpunt Mirador del Rio Lanzarote ligt bovenop de klif, maar is van een afstand toch moeilijk te zien. Dit komt omdat het gebouw is bedekt met vulkanisch gesteente, en daardoor opgaat in de omgeving. Hier is over nagedacht bij het ontwerp.

Hoe kom je bij Mirador Del Rio Lanzarote

Uitkijkpunt Mirador del Rio is met de auto makkelijk bereikbaar. Via de grotere weg LZ-201, en daarna de kleinere LZ-202 rij je naar de parkeerplaats van Mirador del Rio. De LZ-202 is een mooie slingerweg die tussen wijnplantages door loopt. Je kan eigenlijk niet verkeerd rijden. Het is een rondweg die op bijna dezelfde plaats weer op de LZ-201 aansluit. Het is dan ook aan te raden om bij vertrek vanaf het uitkijkpunt de LZ-202 verder te volgen, en niet terug te gaan in de richting waar je vandaan bent gekomen. Wanneer je de rondweg volgt zal je ook verschil in omgeving zien. Zeker aan te raden om de hele rondweg te volgen die langs het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote leidt dus.

Tip: Let op met rijden op de parkeerplaats bij uitkijkpunt Mirador del Rio Lanzarote

De parkeerplaats bij uitkijkpunt Mirador del Rio Lanzarote is niet geasfalteerd. Het lijkt het er niet op dat er echt onderhoud wordt uitgevoerd aan de parkeerplaats. Op het stuk waar je rijdt zitten nogal wat kuilen in de weg. Sommige kuilen zijn best groot en vrij diep waardoor de kans groot is dat je met de voorkant, achterkant, of het midden van de auto de grond raakt. Rij dus voorzichtig op de parkeerplaats, en neem zoveel mogelijk de zijkanten om te rijden. De kuilen en hobbels bevinden zich voornamelijk in het midden. Hou je geen rekening met deze kuilen, dan zit de kans erin dat de borg voor je huurauto aangesproken kan gaan worden.

Mirado del Rio Lanzarote
Mirador Del Rio Lanzarote, het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote

De toegang tot het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote is niet gratis

Na het parkeren is het maar een klein stukje lopen naar de ingang van het door op Lanzarote zeer bekende Cesar Manrique ontworpen uitkijkpunt. De toegang is niet gratis. Het is aan te raden om combinatietickets te kopen wanneer je meer punten op Lanzarote gaat bezoeken, want dat scheelt je geld. Losse kaarten voor de attracties zijn duurder dan combinatietickets. Bij de kassa’s van de toeristische attracties kan je zowel losse als combinatie tickets kopen.

Wij hebben het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote bezocht vanuit hotel Costa Mar in Puerto del Carmen.