Mirador del Rio Lanzarote

Mirado del Rio Lanzarote

Het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote

Mirador del Rio, het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote, zeker een bezoekje waard.
Zo ongeveer op het noordelijkste puntje van Lanzarote is een uitkijkpunt te vinden, van waar je een enorm mooi uitzicht hebt. Je kijkt vanaf een hoogte van meer dan 470 meter uit over zee, met vlak voor je het eiland La Graciosa. Vlak daarachter ligt het kleine eilandje Isla de MontaƱa Clara en iets verderop zie je het vulkaaneiland Isla de Alegranza. Kort gezegd heb je hier uitzicht over de Chinijo Archipel. een natuurreservaat. Een bezoek aan Mirador del Rio Lanzarote is zeker aan te raden.

Mirador del Rio ligt bovenop de El Risco de Famara. Deze klif is ruim 470 meter hoog. Vanaf het uitkijkpunt kijk je vrijwel recht naar beneden. El Risco de Famara strekt zich uit vanaf Mirador del Rio tot vlakbij het plaatsje Teguise. Met de auto is dat een rit van ruim 25 kilometer.

Het uitzicht vanaf Mirador del Rio is adembenemend. Zoals gezegd ligt het eiland La Graciosa direct aan de overkant, waarvan je kijkt op het plaatsje Caleta de Sebo. Het grootste deel van La Graciosa valt onder natuurpark Chinijo. Dit gedeelte is verboden terrein voor toeristen. Op heldere dagen is het uitzicht over de diverse eilanden adembenemend.

Het gebouw is ontworpen door de kunstenaars Cesar Manrique en Jesus Soto. Meerdere toeristische punten op Lanzarote zijn ontworpen door Cesar Manrique, deze naam zal je dan ook vaker tegenkomen.

Het uitkijkpunt Mirador del Rio ligt bovenop de klif, maar is van een afstand toch moeilijk te zien. Dit komt omdat het gebouw is bedekt met vulkanisch gesteente, en daardoor opgaat in de omgeving.

Bereikbaarheid Mirador del Rio

Uitkijkpunt Mirador del Rio is met de auto makkelijk bereikbaar. Via de grotere weg LZ-201, en daarna de kleinere LZ-202 rij je naar de parkeerplaats van Mirador del Rio. De LZ-202 is een mooie slingerweg die tussen wijnplantages door loopt. Het is een rondweg die op bijna dezelfde plaats weer op de LZ-201 aansluit. Het is dan ook aan te raden om bij vertrek vanaf het uitkijkpunt de LZ-202 verder te volgen, en niet terug te gaan in de richting waar je vandaan bent gekomen.

Tip : De parkeerplaats bij Mirador del Rio is niet geasfalteerd. Er zijn nogal wat kuilen, waardoor de kans groot is dat je met de voorkant, achterkant of het midden van de auto de grond raakt. Rij dus voorzichtig op de parkeerplaats, en neem zoveel mogelijk de zijkanten om te rijden. De kuilen en hobbels bevinden zich voornamelijk in het midden.

Na het parkeren is het maar een klein stukje lopen naar de ingang van het gebouw. Toegang is niet gratis. Het is aan te raden om combinatietickets te kopen wanneer je meer punten op Lanzarote gaat bezoeken. Dat scheelt je geld. Bij de kassa’s van de toeristische attracties kan je zowel losse als combinatie tickets kopen.

Mirador del Rio, een van de bezienswaardigheden van Lanzarote