Nationaal Videogame Museum Zoetermeer

gamen

Nationaal Videogame Museum Zoetermeer. Superleuk voor jong en oud. Speel de allereerste en de nieuwste arcade video games in dit game museum.

Reis door de tijd: videogames

Mijn kinderen zijn echte game fanaten. Zeker mijn zoon stopt iedere minuut dat hij de kans krijgt in gamen. Mijn kinderen zijn opgegroeid met gaming consoles, gaming PC’s, en mooie graphics. Ikzelf stam nog uit de tijd dat er geen videogames bestonden. Ik heb de allereerste videogames dan ook op de markt zien komen. Mijn allereerste computer was de Commodore 64. Programma’s en spelletjes stonden op een cassettebandje, en de graphics van de spellen zagen er regelmatig uit als blokjes. In het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer maak je een reis door de tijd. Zie hier reviews en foto’s op Tripadvisor. Speel niet alleen spellen met de nieuwste technieken, maar speel ook de allereerste spellen als Pac Man, Donkey Kong en Space Invaders op de originele game consoles. Dit video game museum is echt superleuk voor jong en oud.

Oude herinneringen komen boven in het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer

Wanneer je het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer binnenloopt is het eerste wat je opvalt dat het er nogal een herrie is. Het geluid van de enorme hoeveelheid videogames is best overweldigend. Bijna meteen maakte het me niet meer uit wat ik allemaal hoorde toen ik al die oude speelkasten zag met spellen uit lang vervlogen tijden. Het voelde echt super om weer de spellen te spelen uit de jaren 80. Zeker het herkennen van oude, soms bijna vergeten spellen, bracht me helemaal terug naar de tijd dat ik alleen een Commodore 64 en een Gameboy had.

Wat ik heel leuk vond om te merken, was dat mijn kinderen het ook enorm leuk vonden om de spellen uit de jaren 80 te spelen.
Het viel me trouwens ook op dat de nieuwere spellen best veel lijken op de oude spellen wat gameplay betreft.

Wat kan je verwachten in dit game museum

Het Videogame Museum heeft ongeveer 231 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten staan waar je op kunt spelen. Het game museum Zoetermeer mag zich het grootste arcade museum van Europa noemen. Er is dan ook een indrukwekkende hoeveelheid arcade games!

Nationaal Videogame Museum Zoetermeer
Nationaal Videogame Museum Zoetermeer

Van toen naar nu door de sfeerkamers

Het game museum is ingedeeld in zogenaamde sfeerkamers. Bij binnenkomst in het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer kom je eerst terecht in een gedeelte met voornamelijk oude spellen en consoles. Kinderen kunnen zich hier goed vermaken, maar zeker de oudere garde zal hier veel herinneringen ophalen. Je kan hier oude arcadegames spelen op speelkasten, maar ook zijn er enkele van de oude gameconsoles aangesloten waar je op kunt spelen. De oude joy stick van vroeger is totaal niet meer te vergelijken met de controllers van vandaag de dag.

Zonder teveel te verklappen maak je een reis door de tijd van de videogames / arcade spellen. Hoe verder je het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer inloopt, hoe verder je het verleden van de video games achter je laat.

Hoe lang ben je bezig in het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer

Hoe lang je bezig bent in het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer verschilt nogal. Het gemiddelde ligt dacht ik ergens tussen de twee en drie uur, maar wij zijn er veel langer bezig geweest. Wij vielen van de ene in de andere verbazing en hebben heel veel games gespeeld. Er zijn tijdslot tickets te koop voor het videogame museum Zoetermeer. Probeer vooraf te bedenken hoe lang je denkt bezig te zijn. Ben je iemand die alleen rondkijkt en af en toe een spelletje uitprobeert, dan zal je niet al te lang bezig zijn. Ben je meer zoals ik en mijn kinderen en wil je alles bekijken en uitproberen, dan zal je langer bezig zijn. Het is dan handig om een ticket te kopen voor een langer tijdslot, alhoewel mijn ervaring is dat er niet echt streng gelet wordt op de tijden dat je binnen mag zijn.

Waar zit het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer

Het game museum is gevestigd in het Stadshart Zoetermeer. Voor een museum is een winkelcentrum best een vreemde plek, maar dat kan in dit geval goed omdat het ook een ander soort museum is. Het adres is Theaterplein 11, 2711 EK, Zoetermeer op de eerste etage.

Parkeren kan in de parkeergarages in het Stadshart Zoetermeer. De dichtstbijzijnde parkeergarage is P4 aan de Luxemburglaan. Vanaf deze garage is het de weg oversteken en je loopt het winkelcentrum in ter hoogte van het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer. Wanneer je de roltrap op gaat, sta je zo goed als meteen voor de deur. Parkeergarage P9 aan de Duitslandlaan is ook vlakbij.

Parkeren in het Stadshart Zoetermeer is in principe de eerste twee uur gratis. De kosten hierna vallen ook best mee. De actuele kosten van parkeren in het Stadshart vind je hier.