Overnachten in de Euromast

overnachten op de Euromast Rotterdam

Wakker worden hoog boven Rotterdam

Rotterdam staat bekend om een veel dingen. Om er maar drie te noemen : Feyenoord, de Rotterdamse Haven en natuurlijk de Euromast. Niet veel mensen weten dat je niet alleen de Euromast op kunt om van het uitzicht te genieten maar dat je er ook kunt slapen. Overnachten hoog boven de stad wereldstad Rotterdam met uitzicht over de hele stad en de Nieuwe Maas.

Overnachten op de Euromast – hoe en wat…

Rotterdam heeft een duidelijke skyline met de hoge gebouwen in het centrum van de stad. De stad is duidelijk herkenbaar. Net even apart van alle hoge gebouwen staat de Euromast, duidelijk herkenbaar aan de vorm. De Euromast staat net naast de Maastunnel. Je hebt bijzonder mooi uitzicht over de Nieuwe Maas, de stad Rotterdam en de Erasmusbrug. Onder je varen enorm grote schepen. Ook zal je met enige regelmaat de waterbus ver onder je voorbij zien varen.

Op ruim 100 meter hoogte, net boven de brasserie, liggen twee luxe suites, de Heaven en de Stars suite.
De Heaven suite ligt aan de zuidzijde van de Euromast. Je hebt vanuit deze suite mooi uitzicht over de Rotterdamse haven. Indrukwekkende schepen varen ver onder je voorbij.
Vanuit de Stars suite die iets kleiner is dan de Heaven suite heb je uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Wanneer je overnacht op de Euromast moet je er wel even rekening mee houden dat er dagelijks veel mensen een bezoek brengen en ook even van het uitzicht komen genieten op het uitkijkplatform. Openingstijden van de Euromast voor bezoekers zijn van 09:30 uur tot 22:00 uur. Dit betekent dus dat je het uitkijkplatform moet delen met de dagtoeristen binnen deze tijden. Vanaf 22:00 uur is het uitkijkplatform alleen voor jou en eventuele gasten van de andere suite toegankelijk.

Bij mooi weer is er een adembenemend uitzicht over de stad en druk bevaren Nieuwe Maas. Zeker ook wanneer het donker is dan is het uitzicht fantastisch. De verlichte Erasmusbrug, de lampen in de stad en de verlichting van het rondrijdende verkeer. In de verte de enorme vlammen uit de schoorstenen in de haven.

Bijzonder overnachten voor bijzondere gelegenheden

Overnachten op de Euromast op 100 meter hoogte doe je niet zomaar, dit valt onder bijzondere overnachtingen. Dat doe je wanneer je iets bijzonders te vieren hebt. Deze locatie is totaal niet te vergelijken met andere hotels of slaapplaatsen waar dan ook in Nederland… en ver daar buiten. Heb je iets te vieren of wil je indruk maken op iemand dan is dit de ideale plaats om te overnachten, hoog boven Rotterdam.

Natuurlijk heeft het overnachten boven op de Euromast wel een prijskaartje maar je hebt dan ook wel wat.