Paardrijden bij Weerterbergen

paardrijden weerterbergen
5
(5)

Roompot Vakantiepark Weerterbergen is een populaire vakantiebestemming. Even lekker bijkomen, genieten met het gezin van het zwembad, eten en drinken en de kids kunnen zich helemaal uitleven in het klim en klauterparadijs. Maar er is meer dan dat…. Direct tegenover de Weerterbergen ligt de Van Horne Hoeve. Dit is een horeca gelegenheid met grote speeltuin voor de deur, waar het trouwens goed eten is. Onderdeel van de hoeve is de Stal Van Horne Hoeve. Een mooie gelegenheid voor de paardenliefhebbers om op de rug van een paard te klimmen.

Stal Van Horne Hoeve

Recht tegenover de ingang van de Weerterbergen ligt dus de Van Horne Hoeve. Onderdeel ervan is de stal. De stal heeft zowel een binnenbak als buitenbak waar paard gereden kan worden. Wanneer je het wilt kan er ook een buitenrit gemaakt worden door de prachtige omgeving. Of je nou een ervaren ruiter bent of dat je zo goed als geen ervaring hebt, dat maakt niet uit. Eigenlijk iedereen kan er paardrijden. Meer informatie kan je zien op de website van de Stal Van Horne Hoeve.

Onze persoonlijke ervaringen

Een aantal jaren geleden hebben wij een lekkere relaxte vakantie gehouden in de Weerterbergen. Gezellig even tijd voor het gezin. We hebben daarbij een bezoek gebracht aan de Stal Van Horne Hoeve waar we te horen kregen dat het mogelijk was om paard te rijden. Onze dochter is flink ervaren wat paardrijden betreft maar de twee anderen hadden weinig tot geen paardrijervaring. We hebben een afspraak gemaakt voor een les met het gezin.

Op de afgesproken datum en tijd meldden we ons bij de stal. We kregen laarzen en een cap. Bij het uitkiezen van de paarden werd goed rekening gehouden met de ervaring die iedereen had. De start was in de binnenbak. Even wennen aan het gevoel om op een paard te zitten. Voor de gevorderde onder ons een simpele les, voor de andere twee was het een les in de basics van het paardrijden. Direct na deze les in de veilige binnenbak was een buitenrit gepland. Spannend voor de beginners. De rit was uiterst relaxed door het mooie en rustige bosgebied. Na afloop van de rit afscheid nemen van de paarden.

We hebben aangegeven dat we waarschijnlijk wel weer terug zouden komen in de Weerterbergen en dat we dan waarschijnlijk weer zouden gaan paardrijden. We kregen als advies mee om vooraf, dus nog voor we op vakantie zouden gaan, lessen en een buitenrit in te plannen om te voorkomen dat er geen mogelijkheid meer zou zijn tijdens onze vakantie.

Ervaringen in 2019

In 2019 zijn we weer een aantal dagen naar de Weerterbergen gegaan. Omdat ons eerder was aangeraden om vooraf afspraken te maken hebben we dat traject ruim voor onze vakantie opgestart. Dit was meteen ook wel een dingetje. Telefonisch was de stal slecht bereikbaar. Ook op een e-mail was na een week nog niet gereageerd. Toen we toch telefonisch contact kregen bleek het niet zo makkelijk om even de agenda’s naast elkaar te leggen en data in te plannen, maar het is uiteindelijk wel gelukt. Dit was een beetje jammer. Achteraf bleek hier deels wel een plausibele een reden voor te zijn.

Op de afgesproken datum en tijd verschenen we weer bij de stal. Hier verliep het allemaal gewoon super. Laarzen en caps konden worden uitgezocht en de paarden werden weer per persoon uitgezocht. Opvallend was dat iedereen exact hetzelfde paard kreeg als een paar jaar geleden. Dat geeft toch wel aan dat er echt rekening gehouden wordt met de ervaring van mensen. Na opnieuw een les te hebben gehad in de binnenbak volgde de aansluitende buitenrit. Geen stress, gewoon lekker relaxed te paard door de bossen.

Samenvattend

Stal Van Horne Hoeve is een uitstekende keus voor zowel beginners als meer ervaren mensen. Er wordt goed gekeken naar je ‘paardrijskills’ en de paarden worden er goed op uitgezocht. Lessen in de binnenbak waren goed te doen en de uitleg was prima. Ook de buitenrit was zelfs voor de onervaren ruiters geen enkel probleem. Wanneer je in de Weerterbergen of in de omgeving van de hoeve verblijft, dan is het zeker een aanrader om hier eens langs te gaan…. als je van paarden houdt natuurlijk. Het rijden is allemaal prima geregeld.

Het enige nadelige puntje waar wij tegenaan liepen was de bereikbaarheid en ging het vooraf afspraken inplannen een beetje stroef. Nou is dat wel iets wat vrij makkelijk aan te passen moet zijn.

Al met al is de Stal Van Horne Hoeve een aanrader.

Wat trouwens ook een aanrader is, dat is om een tafel te bespreken in de hoeve zelf voor bijvoorbeeld een diner. Het eten dat er geserveerd wordt is prima!

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen 5