Parachute springen Teuge, fantastische tandemsprong Nederland

Parachute springen Teuge, een tandemsprong in dit mooie stukje Nederland. Parachutespringen bij Teuge, dit is onze ervaring.

Onze ervaring met een tandemsprong Teuge, de eerste keer parachute springen.

Ik zelf laat me voor geen goud uit een vliegtuig gooien, dus dit artikel is gebaseerd op het verjaardagscadeau aan onze dochter. Ik heb alles gevolgd met mijn voeten veilig op de grond. De hele sprong is gefilmd, maar mijn dochter heeft liever niet dat de film wordt gedeeld. Hiervoor verwijs ik verderop naar een film van Skydive Teuge zelf.

Je wilt parachute springen bij Teuge, hoe gaat een tandemsprong in zijn werk

Onze dochter is even geleden 18 jaar geworden. Op de vraag wat ze voor jaar verjaardag wilde hebben had ze een heel duidelijk antwoord: een tandemsprong. Voor ons een klusje om de mogelijkheden op een rijtje te zetten, en uit te zoeken wat voor ons de beste plek is om parachute te springen in Nederland. Wij zijn uitgekomen bij een tandemsprong bij vliegveld Teuge. Deze locatie heeft wat ons betreft wat voordelen.

Kiezen van een locatie om parachute te springen in Nederland, een belangrijk punt!

Parachutespringen kan op meerdere plaatsen in Nederland. In eerste instantie hadden wij Texel op het oog. Een tandemsprong boven een eiland is natuurlijk enorm spectaculair, maar we hebben dit toch niet gekozen. Na wat meer informatie te hebben gevraagd hebben wij toch gekozen om onze dochter parachute te laten springen op Teuge. Ik zal uitleggen waarom dit voor ons de beste plaats is.

Wanneer je gaat parachute springen in Teuge kan je ook overnachten in een echt vliegtuig.

Het weer, maak dit mede bepalend voor de locatie die je kiest

Je bent snel geneigd om een tandemsprong te boeken op een locatie die in de buurt is, of naar je idee met meest spectaculair is. Denk goed na over de locatie. Bij parachute springen ben je sterk afhankelijk van het weer, zeker met het veranderlijke weer in Nederland. Wij hadden een tandemsprong geboekt voor onze dochter op een dag waarbij het weer ineens tegen zat. Het zag ernaar uit dat de sprong door zou gaan, maar er was iets twijfel over het weer. Halverwege de dag bleek dat het parachute springen op Teuge die dag niet door kon gaan. Vervelend voor onze dochter die er langere tijd naar uit had gekeken, maar het heeft ons een rit naar Teuge bespaard.

Zo kan het ook andersom zijn met het weer. Het kan ook zo zijn dat het er aan het begin van de dag naar uitziet dat het parachutespringen niet door kan gaan vanwege het weer in Nederland, maar dat halverwege de dag blijkt dat je toch wel kan gaan springen. In dat geval is voor ons Teuge beter bereikbaar [1,5 uur rijden] dan Texel. Bij twijfel of een parachutesprong wel of niet doorgaat, is voor de meeste mensen het ‘vasteland’ een betere keuze dan een eiland. Texel is daarvoor niet makkelijk genoeg bereikbaar. Of je moet ervoor kiezen om een huisje te huren en een paar dagen te overnachten op Texel. Voor ons een simpele beslissing. Het parachute springen zou gebeuren bij Teuge.

Op de website van SkyDive Teuge staat dagelijks of het parachute springen doorgaat of niet.

Boeken van een tandemsprong / parachute sprong bij Teuge

Om parachute te springen bij Teuge moet je vooraf reserveren. Via de website van SkyDive Teuge is dit simpel te regelen. Je kiest een datum. tijd, aantal springers, en je kan meteen een filmreportage bijboeken. Een film kost wel wat geld, maar het is zonde om je tandemsprong op Teuge niet te laten vastleggen. Over de mogelijkheden later meer.

Na het boeken krijg je een formulier die je moet invullen. Pas als je dit formulier hebt ingevuld en verzonden, dit gebeurt allemaal digitaal, is je boeking definitief. De eerste stap naar je tandemsprong / parachute springen bij Teuge is gezet.

Voor vertrek naar het vliegveld, check de website

Een belangrijk punt… Zoals hierboven al gezegd kan het weer hier in Nederland je dagje parachute springen in de weg zitten. Op de website van SkyDive Teuge is dagelijks te zien of het parachute springen doorgaat. Bekijk de website dus voor je vertrekt, en bij twijfel… bel! De eerste afspraak om te gaan parachute springen bij Teuge was een twijfelgeval. Doordat wij eerst hebben gebeld, heeft ons dat een ritje naar Teuge bespaard. Er werden die dag geen tandemsprongen gedaan.

Aankomst, melden, uitleg

Vliegveld Teuge is makkelijk bereikbaar met de auto. Het parkeren is er gratis, maar op mooie dagen kan de parkeerplaats er toch knap vol staan. Op de dag dat onze dochter op Teuge ging parachute springen, hebben we onze auto in het laatste kleine parkeerplaatsje moeten wurmen. Hou daar even rekening mee, dus kom op tijd.

Bij binnenkomst meld je je bij de balie waarna je betaalt voor de tandemsprong. Hierna wacht je tot je wordt opgeroepen. Wachten kan binnen of buiten op het terras wat direct aan de startbaan ligt.

Wanneer je naam wordt omgeroepen ga je terug naar de balie. Hier vandaan word je meegenomen om je om te kleden waarna je de uitleg krijgt. De uitleg duurt niet lang, maar er wordt wel cruciale informatie gegeven.

Vertrek met het vliegtuig

Om te gaan parachute springen of om een tandemsprong te maken op Teuge loop je naar het vliegtuig. In een paar minuten zit iedereen binnen en vertrekt het vliegtuig. Meer valt hier niet over te zeggen. Je zit in de lucht voor je het door hebt.

De tandemsprong bij Teuge

Op de juiste hoogte aangekomen gaat de deur open en springen gevorderde parachutisten eerst uit het vliegtuig. Als je een tandemsprong hebt geboekt, dan ben je hierna aan de beurt. Even zitten op het randje en ineens ga je voorover.

Het eerste gedeelte van de tandemsprong als je gaat parachute springen bij Teuge bestaat uit de vrije val. Met een vaartje van ongeveer 200 kilometer per uur stort je richting de aarde. Heb je een filmreportage besteld, dan springt de cameraman met je mee. Na zo’n 40 seconden vallen wordt de parachute uitgetrokken, en zweef je verder naar beneden.

parachute springen Teuge tandemsprong
parachute springen Teuge tandemsprong

De landing van de parachute sprong / tandemsprong bij Teuge is ook op het vliegveld zelf, recht aan de overkant van het terras.
Wanneer je zelf niet gaat parachute springen, dan kan je vanaf het terras van SkyDive Teuge het vliegtuig zien opstijgen, en de parachutisten recht tegenover je zien landen. Neem dus een goede fotocamera of filmcamera mee als je gaat kijken.

Super vet!!!

Onze dochter vond de tandemsprong bij Teuge echt heel erg gaaf. Ze is nu zelfs van plan om een cursus parachute springen bij Teuge te gaan doen.

Filmen tijdens de sprong

Wanneer je gaat parachute springen bij Teuge kan je je tandemsprong laten filmen. Dit kan op twee manieren: een volledige reportage met foto’s en film gemaakt door een aparte cameraman, of een film en foto’s gemaakt door de persoon die samen met jou de tandemsprong maakt. Er is verschil in prijs, maar ook in de film. Wij hebben ze beide kunnen vergelijken.

Volledige reportage
Onze dochter heeft een volledige reportage laten maken. Hierbij wordt er al gefilmd voor vertrek. Ook wordt er gefilmd tijdens de vlucht, en tijdens de vrije val. Het gedeelte waarbij de parachute open is wordt hierbij niet gefilmd omdat de cameraman als eerste beneden moet zijn om ook de landing te filmen.

Hancam
Er is ook de mogelijkheid dat de persoon waar je aan vast zit zelf filmt met een camera die hij vasthoudt. Dit heeft als voordeel dat ook het gedeelte kan worden gefilmd waarbij je aan de parachute hangt.

Ik heb beide films kunnen bekijken. Ik persoonlijk vind de volledige reportage tijdens het parachute springen bij Teuge voor een tandemsprong leuker. Hij is ook duurder want er moet een tweede persoon mee springen. De hoek van waaruit gefilmd wordt is anders. De cameraman zit op gelijke hoogte voor je, terwijl je met de handcam vaak ziet dat er schuin van boven wordt gefilmd. Het is natuurlijk aan jezelf naar welke manier van filmen je keuze uit gaat.

Parachute springen / tandemsprong Teuge, meer dan één sprong

De ervaring van onze dochter was dusdanig dat ze op zeker vaker een tandemsprong gaat maken, en waarschijnlijk zelfs een cursus parachute springen gaat doen bij SkyDive Teuge.

Meer informatie over parachute springen

Kijk voor meer informatie op de website van SkyDive Teuge. Lees alles goed door, en verdiep je erin voordat je ergens in Nederland gaat parachute springen want het is niet geheel ongevaarlijk.