Parkeren Ahoy Rotterdam, parkeergarantie

kever parkeerplaats

Parkeren Ahoy Rotterdam, de mogelijkheden. Regel ook je parkeertickets voor Ahoy op tijd zodat je zeker bent van parkeerplaats.

Parkeergarantie voor parkeren bij Ahoy Rotterdam tijdens een evenement

Rotterdam Ahoy is een van de grotere locaties voor evenementen in Nederland. Het hele jaar door zijn er evenementen in Ahoy. De parkeerplaats van Ahoy heeft 2000 parkeerplaatsen. Dit lijkt heel veel, maar tijdens grote evenementen of meerdere evenementen kan het zijn dat de parkeerplaats toch helemaal vol raakt. Dit betekent niet alleen dat je geen parkeerplaats hebt, maar waarschijnlijk levert dit ook een hoop frustraties op. Ik zal uitleggen wat ik bedoel, en vertellen hoe deze problemen kunt voorkomen als je gaat parkeren bij Ahoy Rotterdam. Ook is er een alternatief voor parkeren bij Ahoy.

Kijk hier voor een overzicht van alle evenementen in Ahoy en klik hier voor tickets voor de parkeerplaats bij Ahoy.
Of maak je bezoek extra speciaal door te overnachten in de SS Rotterdam [cruise schip hotel]

Probleem 1: parkeerplaats van Ahoy is vol

Rotterdam Ahoy heeft op de parkeerplaats ruimte voor 2000 auto’s. Vooraf een parkeerticket / parkeerkaart kopen hoeft niet, maar het is zeker wel aan te raden. Je kan tijdens evenementen in Ahoy gewoon naar de parkeerplaats rijden en daar een parkeerticket kopen. Dat is iets goedkoper dan wanneer je een parkeerplaats met parkeergarantie hebt geregeld. Het kan dan wel gebeuren dat de parkeerplaats vol staat. Wanneer je vooraf geen parkeerticket hebt gekocht om te parkeren bij Ahoy Rotterdam, dan is het verstandig om vroeg te komen. Niet alleen om te voorkomen dat dat de parkeerplaats vol staat, maar ook vanwege de drukte. Hierover meer onder het kopje ‘probleem 2’.
Eventueel kan je meteen parkeren aan de overkant bij Q-Park Zuidplein.

Probleem 2: drukte bij toegang tot de parkeerplaats van Ahoy

Dit punt zou ik eigenlijk niet toe hoeven te lichten, maar ik doe het toch want ik zie iedere keer dat ik Ahoy bezoek gefrustreerde bezoekers aankomen. Zoals hierboven al aangegeven, kom op tijd als je wilt parkeren bij Ahoy Rotterdam. Als je eerder bent sta je in een paar minuten op de parkeerplaats. Veel mensen komen aan tegen de tijd dat het evenement gaat beginnen. Dit betekent dat het steeds drukker gaat worden bij de ingang van de parkeerplaats naarmate het evenement start. Je moet niet raar opkijken als je wat later aankomt en in een grote rij met auto’s terechte komt die allemaal onderweg zijn naar de parkeerplaats van Ahoy. Stapvoets rijden, meter voor meter, langzaam aan, richting de parkeerplaats.

Dit kost je veel tijd, levert vaak frustraties op, en het kan voorkomen dat de parkeerplaats vol is. Hierdoor je parkeren bij Ahoy Rotterdam zelf wel kan vergeten. Het is enorm frustrerend als je lang in de rij staat om bij de parkeerplaats te komen, en dat je dan weer kan omdraaien omdat de parkeerplaats vol staat.

Kom op tijd als je wilt parkeren bij Ahoy Rotterdam, ook als je een ticket hebt met parkeergarantie

Heb je vooraf een parkeerticket met parkeergarantie voor Ahoy Rotterdam gekocht dan kan je er nog wel parkeren, maar dan sta je ook lang in de file met alle frustraties van dien. Kom dus op tijd, ook als je een parkeerticket voor Ahoy hebt met parkeergarantie.

De oplossing om zeker te kunnen parkeren bij Ahoy Rotterdam is simpel

Wil je zeker weten dat je kunt parkeren bij Ahoy Rotterdam en niet gefrustreerd aankomen, dan kan je twee dingen doen.

1 – Koop vooraf je parkeerticket voor het evenement. Parkeergarantie om te parkeren bij Ahoy Rotterdam heb je alleen als je hiervoor een ticket hebt aangeschaft. Mijn advies is daarbij nog, koop je parkeerticket voor Ahoy wat langer van tevoren.

2 – Heb je vooraf geen parkeerticket gekocht, zorg dan dat je vroeg aanwezig bent. Hiermee heb je vrijwel zeker een parkeerplaats, en de kans is klein dat je lang in de file staat.

3 – Heb je vooraf een ticket met parkeergarantie gekocht, kom dan ook op tijd. Met parkeergarantie ben je ervan verzekerd dat je kan parkeren bij Ahoy Rotterdam, maar je kan ook lang in de rij staan als je later arriveert.

Alternatief voor parkeren bij Ahoy Rotterdam

Op zich zal het niet zo vaak voor komen dat je je auto niet kan parkeren bij Ahoy omdat de parkeerplaats vol staat, maar het komt soms wel voor. In dat geval kan je parkeren bij Q-Park Zuidplein. Deze parkeergelegenheid ligt op een paar minuten lopen vanaf Ahoy. Voor de ingang van Ahoy wordt deze Q-Park garage al aangegeven op de verkeersborden.
Er zijn meer mogelijkheden om te parkeren in de omgeving.

Nadeel van parkeren op het terrein van Ahoy Rotterdam

Parkeren op het terrein van Ahoy zelf heeft als voordeel dat je vlak voor de deur staat. Je loopt Ahoy uit en loopt zo naar je auto toe. Het grote nadeel wat mij betreft, is dat je meestal vast staat op de parkeerplaats na afloop van het evenement. Iedereen wil tegelijk naar huis via de paar uitgangen die er zijn. Voor je onderweg naar huis bent, heb je al de nodige tijd in je auto in de rij staan wachten tot er eindelijk beweging is gekomen in de rij auto’s. Wanneer je wilt parkeren bij Ahoy Rotterdam zelf, dan is dat zeker aan te raden, maar hou rekening met drukte bij vertrek. Wanneer je je auto in bijvoorbeeld de Q-Park garage zet, dan zal dit waarschijnlijk minder het geval zijn, ook al kan de rij auto’s daar na grote evenementen ook wel oplopen.

Parkeren Ahoy Rotterdam evenement parkeergarantie
Parkeren Ahoy Parkeertickets Evenementen

Ik parkeer altijd bij Ahoy als we er zijn moeten

Ikzelf koop altijd vooraf een parkeerticket met parkeergarantie. Ik vind parkeren bij Ahoy Rotterdam fijner dan parkeren in de omgeving. Wanneer ik in de file moet staan bij aankomst en moet afwachten of parkeren bij Ahoy Rotterdam nog mogelijk is, krijg ik het benauwd. Ik hou daar niet van. Daarentegen ben ik de rust zelve als ik in de rij moet wachten om de parkeerplaats te verlaten. Het is aan jou waar jij je prettig bij voelt.

Let bij het vertrekken op in het verkeer

Als na een evenement iedereen tegelijk vertrekt na het parkeren bij Ahoy Rotterdam, let dan wanneer je weer op de weg bent goed op. Zeker wanneer je van de parkeerplaats af rijdt en meteen rechtsaf slaat, dan heb je al snel een splitsing. Het komt hier vaak voor dat mensen in de verkeerde baan staan en nog even snel van baantje verwisselen omdat ze toch richting de Ring A29, of toch richting de Maastunnel moeten. Dit kan soms voor wat lastige situaties zorgen.