Parkpop Den Haag Gratis Muziekfestival

Muziek festival

Parkpop update: Andere locatie in 2021

Het Zuiderpark in Den Haag is al zo’n 40 jaar de thuisbasis van Parkpop. Het Zuiderpark is echt een super locatie voor dit grote muziekfestival. De verschillende podia van Parkpop staan verspreid over het grote veld, omgeven door bomen aan alle kanten. Het veld is groot genoeg om de enorme hoeveelheid bezoekers van dit popfestival in Den Haag kwijt te kunnen. Het Zuiderpark is dan ook een leuke, gezellige locatie die groot genoeg is voor de enorme hoeveelheid muziekfans die Parkpop ieder jaar bezoeken.

Het idee is nu om vanaf 2021 Parkpop te verhuizen van het Zuiderpark naar het Malieveld in Den Haag. Er zijn veel mensen tegen deze verhuizing naar het Malieveld. Als trouw Parkpop bezoeker ( ik ben bijna op de hoek van het Zuiderpark opgegroeid ), vind ik ook dat het Malieveld zeker geen verbetering is.
In tegenstelling tot het Zuiderpark is het Malieveld een kale open vlakte. Het is een groot grasveld midden in Den Haag, direct omgeven door wegen. Daarnaast is het Malieveld vele malen kleiner dan het Zuiderpark. Het Malieveld is naar de mening van velen zeker niet groot genoeg om de hoeveelheid bezoekers kwijt te kunnen.
Een ander probleem als gevolg van de kleinere open vlakte, is het geluid van de diverse podia. Het gevaar is hier dat het geluid van optredens die tegelijk plaatsvinden teveel door elkaar gaat lopen, wat ook de beleving van Parkpop niet ten goede zal komen.

Of Parkpop in het Zuiderpark blijft, of dat dit grootste gratis muziekfestival naar het Malieveld verhuisd, dat moet 2021 uitwijzen.

Parkpop Den Haag

Parkpop is een jaarlijks terugkerend muziekfestival. Ieder jaar in juni wordt het Zuiderpark bestormd door duizenden mensen die van een breed scala aan artiesten komen genieten. Op meerdere podia is te genieten van bekende maar ook minder bekende artiesten. Waar Parkpop begon als een festival van één dag is het nu uitgegroeid tot een meerdaags festival. Hoe je Parkpop gaat bezoeken is nog wel iets om vooraf over na te denken. Kom je met het openbaar vervoer, fiets of auto. In dit laatste geval, waar ga je dan parkeren.

Parkpop, toen en nu

Parkpop is heel lang het grootste gratis muziekfestival / popfestival van Europa geweest. Dit is niet meer het geval. Voor het grootste gratis popfestival zal je nu naar Polen moeten. Parkpop is nog wel het grootste gratis festival van Nederland.

Parkpop is in 1981 voor de eerste keer gehouden. Het is ontstaan door het samenvoegen van twee kleinere festivals, namelijk Maliepop en Noordzeepop. Vele jaren lang is Parkpop alleen op de zondag gehouden. Het eerste evenement trok een bezoekersaantal van rond de 35.000 bezoekers. Eind jaren ’80 was het bezoekersaantal al gestegen tot boven de 200.000.
Opvallend in de jaren tachtig was het stuk op het grote veld in het Zuiderpark dat was afgezet door een motorclub waar bezoekers zich konden vergapen aan de kenmerkende motoren met de lange voorvorken.


Inmiddels is Parkpop uitgegroeid naar een meerdaags evenement. Het algehele sfeertje van Parkpop is in de loop der jaren best veranderd. In den beginne kon je gewoon van alle kanten het veld op lopen. Tegenwoordig is het festival omgeven door hekken met een paar ingangen. Iedereen die het festival bezoekt moet door deze paar ingangen naar binnen. Beveiliging houdt een oogje in het zeil. Met de jaren zijn er vele mogelijkheden om eten en drinken te halen bij gekomen. Op dit vlak is het een stuk commerciëler geworden. Het sfeertje is tegenwoordig minder relaxed, mede door de enorme hoeveelheid mensen die Parkpop bezoeken. Toch zijn er eigenlijk nooit problemen bij dit festival. Iedereen komt er naartoe met hetzelfde doel…. genieten van de muziek.

Meerdere muziekfestivals

Parkpop is dus uitgegroeid tot een popfestival die meerdere dagen duurt. De zondag op het grote veld in het Zuiderpark in Den Haag is op de zondag. Vrijdag en zaterdag valt er nog meer te genieten voor de muziekliefhebber. Zo heb je Parkpop Downtown waarbij er op meerdere locaties in de Haagse binnenstad muziekevenementen zijn. Nieuw is tegenwoordig Parpop Saturday Night. Voor alle informatie over dit grootste gratis popevenement van Nederland kijk je op https://parkpop.nl/

Hoe ga je naar Parkpop

Kom je uit het Haagse zelf dan is Parkpop wellicht het beste te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Kom je van buiten Den Haag dan is het openbaar vervoer de beste keuze. Rondom het Zuiderpark is namelijk niet al te veel parkeergelegenheid. Wat je wel kunt doen is parkeren in een van de parkeergarages van Den Haag maar dat kost je een hoop geld. Het is verstandig om je auto aan de rand van Den Haag te parkeren of gewoon helemaal met het openbaar vervoer te komen. Als je niet goed bekend bent in deze wijk van Den Haag zal je heel veel moeite hebben om je auto kwijt te raken, en al helemaal niet gratis.

Blijf slapen in Den Haag tijdens Parkpop

Parkpop is dus uitgegroeid tot een meerdaags evenement. Kom je van buiten de stad, dan is het misschien wel ideaal voor je om een hotel te zoeken in Den Haag. In veel gevallen heb je daarmee het parkeerprobleem al getackeld en je kan alle dagen genieten van het popfestival. Wil je een dagje strand, dan heb je meteen Kijkduin en Scheveningen om de hoek.

Alle informatie over Parkpop inclusier het hele Parkpop Programma vind je op https://parkpop.nl/