Pizzeria Hosingen Italiaans restaurant

pizza

Pizzeria Hosingen Italiaans restaurant Montallegro. Je leest wisselende ervaringen. Dit vonden wij van deze pizzeria in Hosingen.

Italiaans restaurant Montallegro Hosingen

Tijdens onze vakantie in vakantiepark La Sapinere in Hosingen hebben we ook een bezoek gebracht aan Italiaans restaurant/ pizzeria Montallegro. We hadden trek in Italiaans eten, dus hebben we een tafel gereserveerd in dit restaurant. We hebben een voorafje, voorgerecht en een nagerecht genomen. De ervaringen van de leden van mijn gezin over deze pizzeria waren ongeveer hetzelfde. Ik zal mijn ervaringen hier beschrijven.
Om helemaal onbevooroordeeld mijn mening te vormen, heb ik pas achteraf naar ervaringen van anderen gezocht.

Vrij groot restaurant, niet al het personeel even vriendelijk

Het restaurant is best groot. Ondanks dat ziet het er mooi en strak uit. Er is genoeg ruimte vrijgehouden tussen de tafels wat prettig is. Naast de binnenruimte heb je achter een terras. Aan de voorkant van het restaurant staan ook wat tafeltjes. Dat het restaurant best groot is brengt ook met zich mee dat er aardig wat personeel rondloopt.

Mijn ervaring is dat niet al het personeel van deze pizzeria in Hosingen even vriendelijk was. De een hielp je met een vriendelijke glimlach en wilde graag je vragen over de gerechten beantwoorden. De ander keek alsof ze totaal geen plezier in haar werk had, schreef alleen je bestelling op en zei helemaal niets en keek af en toe verveeld de zaal rond. Toen ik achteraf ervaringen van andere bezoekers van dit restaurant/ pizzeria in Hosingen op heb gezocht kwam ik deze ervaring toch wel vaker tegen. Wij zijn dus niet de enigen met deze ervaring.

Wat ook opviel, is dat sommigen van het personeel alleen maar Frans spreken. Mijn Frans is niet zo best, dus ik heb het geprobeerd in het Engels en Duits. Opvallend was dat het personeel dat in mijn ogen minder vriendelijk was, vaak ook het personeel was dat alleen Frans sprak. In een restaurant waar vaak voornamelijk toeristen komen is dat best vreemd.

Voorgerecht in restaurant pizzeria Montallegro Hosingen

Bij binnenkomst werd ons gevraagd wat we wilden drinken en we kregen het menu. Het duurde ongeveer 15 minuten voor er iemand onze bestelling kwam opnemen. Ik heb gekozen voor Caprese, een gerecht van tomaten, mozzarella en basilicum. Het voorgerecht was best groot en zag er goed uit. Toch was het wel iets aan de prijzige kant voor wat je ervoor krijgt. Plakjes tomaat en mozzarella, kruiden en veel olijfolie. Maar het voorgerecht bij deze pizzeria in Hosingen was wel lekker.

Wachten… en wachten… en wachten… op het voorgerecht

We hadden niet iets bijzonders besteld als voorgerecht, maar het duurde echt heel lang voor het voorgerecht eindelijk kwam. Om precies te zijn hebben we zo’n 50 minuten moeten wachten op ons voorgerecht. In de tussentijd hebben we wel twee keer nieuwe drankjes besteld en gevraagd wanneer het voorgerecht zou komen. De mensen in de [open] keuken waren heel hard aan het werk, maar het duurde soms best lang voor er weer een nieuw gerecht werd uitgeserveerd.

Mijn hoofdgerecht in pizzeria Montallegro Hosingen

Het is eigenlijk een Italiaans restaurant en niet echt een pizzeria hier in Hosingen, dat zie je ook aan de uitgebreide kaart. Toch ga ik in een Italiaans restaurant eigenlijk altijd voor en pizza. Ik heb gekozen voor de pizza Calzone, een dichtgevouwen pizza met tomaten, mozzarella, ham, champignons en oregano.

Het hoofdgerecht werd wel heel snel gebracht. Na het afruimen stond het hoofdgerecht binnen vijf minuten op tafel.

De pizza was goed en lekker. Het enige wat ik vond was dat er, net als bij het hoofdgerecht, erg veel olijfolie was gebruikt. Dat gold trouwens voor alle gerechten. Het is de manier waarop zij het bereiden. Je moet ervan houden. Ik persoonlijk had iets minder olie wel lekkerder gevonden, maar dat is persoonlijk. Pizza’s maken kunnen ze bij pizzeria Montallegro Hosingen dus wel.
Toch weer een minpuntje… één van de gerechten was niet goed warm.

pizzeria Hosingen Italiaans restaurant Hosingen
Restaurant Montallegro pizzeria Hosingen

Nagerecht… wachten… en wachten… en wachten

Net als bij het voorgerecht in restaurant pizzeria Montallegro Hosingen was het lang wachten op de nagerechten. Om precies te zijn heeft het 35 minuten geduurd voor de nagerechten kwamen. Samen opgeteld hebben we dus alleen al op het voorgerecht en het nagerecht 85 minuten zitten wachten. Ik had gekozen voor een simpele Dame Noire [ijs]. Het ijs was echt super lekker.

Honden mogen mee in restaurant/ pizzeria Montallegro Hosingen

Ben je met de hond in Luxemburg/ Hosingen, dan kan je die gewoon meenemen in naar deze pizzeria. Dat is goed geregeld.

Onze ervaringen van pizzeria Montallegro Hosingen samengevat

Minpunten:
De minder prettig punten die wij hebben ervaren bij deze pizzeria in Hosingen zijn duidelijk: Enorm lange wachttijden op het voorafje en nagerecht, niet al het personeel is even vriendelijk. Dezelfde ervaringen ben ik online vaker tegengekomen.

Pluspunten:
De gerechten zijn niet heel bijzonder, maar ze zijn zeker goed en lekker. Daar heb ik zeker niets op aan te merken. Het enige wat van mij minder had gemogen was de grote hoeveelheid olijfolie in de gerechten van pizzeria Montallegro Hosingen, maar dat is mijn persoonlijke smaak.

Is dit Italiaanse restaurant/ pizzeria in Hosingen een bezoek waard?

Het eten in deze pizzeria in Hosingen is goed. Dus als je trek hebt in Italiaans eten zou ik zeker een bezoekje brengen.