Puri Sari Beach Hotel, Labuan Bajo, Flores, Indonesie

Het Indonesische eiland Flores behoort tot de zogenaamde Kleine Soenda-eilanden. Flores ligt net ten oosten van de eilanden Soembawa en Komodo. Op het eiland Flores vind je ook het Puri San Beach Hotel.

Het Puri San Beach Hotel direct gelegen aan een eigen privé strand. Je loopt vanuit het hotel dus zo het strand op. Wanneer je uitkijkt over zee, zijn er in de verte andere eilanden te zien. Hotel Puri San Beach Hotel ligt lekker centraal. Het Labuan Bajo vliegveld (Komodo Airport) en de Pelni haven, liggen op ongeveer 15 minuten rijden. Vanaf Pelni haven kan je boottochten maken naar eilanden als Komodo en Rinca.
Komodo staat bekend als de thuisbasis van de Komodo varanen (Komodo Dragons), enorme hagedissen. Rinca is een mooi eiland, waar ook varanen voorkomen, maar er leven ook groepen wilde paarden.

Goede waardering van gasten

Over het algemeen zijn gasten van het Puri San Beach Hotel Flores zeer te spreken over het verblijf. Vriendelijk personeel, mooie locatie en een prima hotel en faciliteiten. Het hotel heeft een eigen parkeerplaats, waar je je huurauto gratis kunt parkeren.

Flores, Indonesië

Het eiland Flores is een mooi eiland, waar het nodige valt te ontdekken. De stad Labuan Bajo heeft als havenplaats het nodige te bekijken, maar het heeft ook delen waar je je wellicht wat minder op je gemak voelt. Onveilig is het er niet, maar sommige delen van de plaats zijn wat minder uitnodigend.

Uit eigen ervaring kunnen we je adviseren om tegen zonsondergang bergopwaarts te gaan. Vanaf de top van een van de bergen met de ondergaande zon, is het uitzicht over zee met de eilanden in de verte adembenemend.

Must see : Keli Mutu Flores

Flores is een eiland dat uit zee is opgerezen als gevolg van vulkaanuitbarstingen. Op het eiland bevind zich de vulkaan Keli Mutu (Kelimutu). Het is zeker aan te raden om deze bijzondere vulkaan te bezoeken. Het is helaas niet te doen tijdens een dagtrip vanaf het Puri San Beach Hotel, omdat het met de auto zo’n 12 uur rijden is. De router erheen is grotendeels supermooi, maar je moet er echt meerdere dagen voor uittrekken om Keli Mutu te bezoeken. Regel onderweg alvast slaapplaatsen.
Keli Mutu is een vulkaan met drie kratermeren. Deze kratermeren hebben alle drie hun eigen kleur. Het water in de kratermeren verkleurt als gevolg van mineralen die erin zijn opgelost. De meren hebben ieder een eigen kleur, namelijk donkergroen, blauwgroen en lichtgrijs .

Nogmaals, vanuit het Puri San Beach Hotel is het niet te doen in een of twee dagen om Keli Mutu te bezoeken, dus maak er een verkenningstocht van over het eiland.