Quad safari Marsa Alam, excursies Marsa Alam en Hurghada

Quad safari Marsa Alam en excursies in Marsa Alam, er is genoeg. Ik heb enorm genoten van een quad safari in de woestijn bij Marsa Alam.

Marsa Alam Egypte… zon, zee, snorkelen, duiken, avontuur

Ik ben een paar keer in Marsa Alam geweest. Wat ik zo heerlijk vind aan deze plaats is vanzelfsprekend het weer ;-), het fantastische snorkelen in de Rode Zee, de relaxte sfeer, en de vele excursies waaronder een quad safari door de woestijn bij Marsa Alam. Hieronder heel beknopt wat informatie over Marsa Alam en een verslag van onze quad safari, een van onze favoriete excursies. Zie hier alle excursies bij Marsa Alam en Hurghada.

Spring direct naar jouw onderwerp

Ontdek het echte Egypte [complete reizen naar Egypte]
Excursies Hurghada – quad safari hurghada – marsa alam
Marsa Alam en Hurghada
Quad safari hurghada / marsa alam
Quad safari Hurghada film
Thee drinken bij de bedoeïenen
Quad safari mogelijk voor bijna iedereen

Excursies: Quad safari marsa alam / Hurghada

Aan de westkust van Egypte ligt de plaats Marsa Alam. Als er gesproken wordt over Marsa Alam wordt er niet alleen de plaats zelf bedoeld maar een groot stuk van de kustlijn. Marsa Alam is een populaire vakantiebestemming, en ligt niet zo heel ver van Hurghada verwijderd. Op dit moment nog niet zo druk bezocht als het meer algemeen bekende Hurghada, maar Marsa Alam is hard groeiende. Buiten de stad vind je een lang stuk kustlijn met een toenemend aantal luxe en minder luxe resorts. Als je over de weg langs de kust rijdt, dan zie je wel dat er een enorm aantal hotels in aanbouw is. Het wordt dus ook drukker in Marsa Alam, al zullen de meeste mensen gewoon op het terrein van hun hotel verblijven.

Marsa Alam en Hurghada: waar de woestijn de zee bereikt

Iedere keer dat ik bij Marsa Alam of Hurghada ben, blijft de omgeving indruk maken op mij. In het natte Nederland heb je overal water, planten, bomen en overig groen. In Marsa Alam en Hurghada heb je aan de ene kant de zee en het strand, en als je dan meer landinwaarts kijkt dan zie je een soort maanlandschap. Rotsen, heuvels en…. zand. Kijk je naar de ene kant dan zie je water zover als  je kunt kijken, en kijk je naar de andere kant zie je alleen maar bergen en woestijn.

Het is dan ook niet zo vreemd dat de meeste mensen naar dit deel van Egypte komen voor zon, strand, rust en de adembenemende onderwaterwereld. Het meeste vakantieleven speelt zich dan ook af op de (vrijwel altijd) all inclusive resorts, op het strand, en snorkelend of duikend in de Rode Zee. Toch is er bij Hurghada en Marsa Alam voldoende te beleven voor mensen die meer avontuur zoeken.

Excursies Hurghada / Marsa Alam

Duiken en snorkelen is aan de ene kant heel rustgevend, maar het kan soms ook best spannend zijn, denk bijvoorbeeld aan de diverse haaien die rondzwemmen in de Rode Zee niet al te ver van de kust. Maar je kan het ook buiten het water zoeken. Er zijn meerdere excursies en tours te boeken bij in Hurghada en Marsa Alam. Hier heb ik een artikel over de gevaren van snorkelen in Egypte.

Een van de dingen die wij dit jaar hebben gedaan en wat we een volgende keer in Egypte zeker weer gaan doen is een quad safari door de woestijn. Bij eigenlijk ieder resort kan je een quad tour boeken. Het is best spannend, maar het is zeker te doen voor de meeste mensen vanaf een jaar of 16, of als je niet te klein bent ook wel iets jonger.

Quad safari Marsa Alam : Wat houdt het in

Wanneer je een quad safari in Marsa Alam of Hurghada boekt word je, als het vertrekpunt niet vlak bij je hotel ligt, met een busje naar het vertrekpunt gebracht. Na afloop ga je met het busje weer terug naar je hotel.

Bij het vertrekpunt van de quad safari, zal je vaak een kopje thee voorgeschoteld krijgen. Na een korte uitleg zal je gevraagd worden of je een sjaal bij je hebt om over je gezicht te doen. Heb je die niet, dan is die daar en op dat moment wel te koop. Je betaalt er wel de hoofdprijs voor, maar neem van mij aan dat het beter is om je gezicht goed te bedekken tijdens de tour dan dat je dat niet doet. Tijdens het rijden door de woestijn krijg je namelijk nogal wat zand te happen.

Zonder je gezicht te bedekken zullen je neus, mond, oren, en haren helemaal vol komen te zitten met zand. Vergis je hier niet in. Het zand komt overal! Je zal na de quad safari helemaal onder het zand zitten, maar met een goede bescherming tegen het zand is het toch wel een stuk prettiger rijden. Vergeet ook geen goede zonnebril tegen het stof.

Iedereen zijn eigen quad

Heeft iedereen zijn gezicht bedekt (tenzij je echt heel eigenwijs bent) dan worden de quads ingedeeld. Iedereen krijgt tijdens de quad safari een eigen quad. Bij de quads wordt er nog een uitleg gegeven over het rijden op de quad. Hoe geef je gas, hoe rem je, wat doe je wel…. en misschien nog wel belangrijker… wat doe je vooral niet. In principe rijdt iedereen op zijn eigen quad, maar kinderen moeten achterop.

Volg de aanwijzingen van de gids tijdens de quad safari Marsa in Alam en Hurghada

Al snel ga je in colonne op pad. Vaak rij je eerst een klein stukje langs de weg, maar al snel verdwijn je in de woestijn. Hou er rekening mee dat bij veilige stukken woestijn het gas af en toe vol open gaat. In het begin kan dat een beetje eng zijn, maar het went snel.

Het is belangrijk dat je de gids volgt. Het is verboden om teveel je eigen weg te zoeken, door van de weg af te gaan en te stunten. Veel mensen denken dat het je eigen risico is als je wel gaat stunten, maar dat is niet zo. Wanneer je tijdens een quad safari in Hurghada / Marsa Alam verongelukt, dan is de reisleider verantwoordelijk! In Egypte is dit anders geregeld dan in Nederland. Als jij een ongeluk krijgt omdat je je niet aan de aanwijzingen hebt gehouden en bijvoorbeeld bent gaan stunten, dan heeft de gids een serieus probleem. Dus hou je aan de aanwijzingen van de gids. Dit is goed voor je eigen veiligheid, maar ook voor het voortbestaan van de organisatie waar je de quad safari in Marsa Alam doet. De sancties voor de gids zijn enorm.

Quad safari Marsa Alam film

Hieronder een impressie van onze quad safari bij Marsa Alam / Hurghada. Wij hebben de quad safari geboekt bij ons hotel in Marsa Alam.

Special thanks to Mohammed ‘Moon House’ and Red Sea Photo’s

Thee drinken bij de bedoeïenen

Tijdens de quad safari zal je vrijwel altijd een of twee stops maken bij de bedoeïenen. Je krijgt dan te zien hoe deze mensen leven.
Eerlijk is eerlijk, deze mensen zitten er alleen nog voor de toeristen, en gaan aan het einde van de dag gewoon weer met de auto naar huis. Maar het is wel interessant om te zien hoe bedoeïenen leven. Water halen uit de waterput, brood bakken, geiten houden, en natuurlijk zijn er kamelen die ze gebruiken voor de melk. Het haar van de kamelen gebruiken ze om dingen mee te maken… onder andere armbandjes, die je te koop worden aangeboden. Na een kopje thee ga je verder met de quad safari.

quad safari Marsa Alam Hurghada
Mijn zoon tijdens de quad safari bij Hurghada vanuit Marsa Alam

Quad safari is mogelijk voor bijna iedereen

Aan het begin van de tour zal je nog wat onwennig op je quad rijden, maar tegen de tijd dat je terug gaat ben je een heel stuk zelfverzekerder. Op de terugweg zit de vaart er dan ook vaak lekker in. Een quad safari is in principe voor de meeste mensen wel mogelijk. Hou er rekening mee dat je best wel wat heen en weer schudt, hotst en knotst, maar over het algemeen is het voor de meeste mensen gewoon te doen.

Het is wel zo dat de groep bij elkaar moet blijven. Je moet je wel aanpassen aan het tempo van de groep. Wanneer je van jezelf weet, dat je waarschijnlijk niet sneller durft te rijden dan bijvoorbeeld 30 km/u, overleg dan even me partij die de quad safari aanbiedt. De tour bestaat uit een vaste route, die wordt afgelegd binnen een bepaalde tijd, dus wachten op mensen die ver achterblijven is niet de bedoeling.

Een quad safari in Marsa Alam of Hurghada is echt een aanrader

Wij hebben onze tour geboekt bij Mohamed ‘Moon House’ van AMH Safari bij Marsa Alam stad. Hier kan je trouwens ook tours boeken om met de boot de zee op te gaan. Het indelen van tours gaat in overleg. Je kan alle kanten op. Maar je kunt op meer plekken een quad safari in Marsa Alam of Hurghada regelen.

Een quad safari Hurghada / Marsa Alam is echt een aanrader. Het is trouwens het advies, om goede schoenen en een lange broek aan te doen tijdens de quad safari. Je rijdt namelijk het grootste deel van de quad safari over zand, rotsachtig gebied met losse stenen.