Rancho Texas Lanzarote Park zoo

Rancho Texas Lanzarote Park Puerto del Carmen dierentuin

Aan de rand van de plaats Puerto del Carmen op het eiland Lanzarote vind je Rancho Texas, een kleine maar leuke dierentuin. Wij hebben deze zoo bezocht. Het is geen groot dierenpark, maar toch kan je je er wel een dag vermaken. Wij hebben er positieve herinneringen aan, op één punt na.
Onze ervaringen met Rancho Texas Lanzarote.

Spring direct naar jouw onderwerp:

Wat is Rancho Texas Lanzarote

Rancho Texas is een leuk opgezette dierentuin, maar vergeet zeker ook je zwemkleding niet. Hierover later meer.

Rancho Texas Lanzarote ligt aan de rand van de toeristische plaats Puerto del Carmen, direct aan de snelweg. Deze zoo op Lanzarote is met eigen vervoer makkelijk te bereiken. Het park heeft een eigen (gratis) parkeerterrein, dus de auto zet je gewoon voor de deur.

Op het droge eiland Lanzarote is deze dierentuin een groene oase. Het park is niet al te groot, waardoor je op je gemak door de Rancho Texas zoo kunt wandelen, en toch alles kunt zien. Het is zeker leuk opgezet. Bij de wandelpaden moet je wel rekening houden met de nodige hoogteverschillen. Ben je wat slechter ter been, dan kan het een vermoeiend dagje worden.

Dieren in Rancho Texas Lanzarote

De dieren die je in het park tegenkomt variëren van reptielen, zoogdieren en vogels tot dolfijnen. Verdeeld over de dag zijn er shows bij diverse dieren. Er is zelfs een heuse dolfijnenshow. Het is wel apart om dolfijnen hoog in de lucht te zien springen, met de droge woestijnachtige omgeving op de achtergrond. Over het algemeen zitten de dieren best in mooie hokken.

Shows en presentaties in Rancho Texas Lanzarote Park

Verdeeld over de dag zijn er shows en presentaties bij diverse dieren in Rancho Texas Lanzarote zoo. Deze shows en presentaties zijn zeker leuk om te bezoeken, dus je dagindeling een beetje plannen is wel handig.

Wat ons tegenstond aan Rancho Texas

Wat wel het geval is, dat is dat je voorafgaand aan vrijwel iedere presentatie op de foto kan met de dieren waar de presentatie over gaat. De foto kan je tegen betaling aan het eind van de dag ophalen.
Onze mening is, dat dit op de papegaaien na, bij de dieren met respect gaat.

Wij hadden totaal geen goed gevoel bij het fotomoment bij de papegaaienshow. De trainer en de fotograaf liepen in een hoog tempo met twee papegaaien door het publiek, waarbij een vogel op de schouder wordt gezet van bezoekers, en de ander als een baby op zijn rug in je handen of armen wordt gelegd. Dit ging tijdens ons bezoek zo ongeveer een kwartier door. Dit is naar mijn mening zeker een minpunt. Verder heb ik eigenlijk geen verkeerde dingen gezien aan de behandeling, huisvesting en verzorging van de dieren.

De shows die mij heb meest bij zijn gebleven zijn de dolfijnenshow en de roofvogelshow. Het is toch wel een raar gezicht om dolfijnen boven het water uit te zien springen, terwijl alles wat je erachter ziet, droog is. Een soort woestijn met een berg op de achtergrond, en dan dolfijnen die uit het water springen ervoor.
De roofvogelshow in het Rancho Texas Lanzarote park is ook echt een leuke show. Diverse roofvogels vliegen vrij rond, en soms heel laag over het publiek.

Nadeel van de meeste shows vind ik wel dat het Engels van de verzorgers af en toe niet helemaal te volgen is. Bij de papegaaien show was dit echt heel erg. Er was van het Engels eigenlijk geen woord te verstaan.

Pool & Splash Zone – Waterpark

Vergeet je zwemspullen niet. In Rancho Texas Lanzarote Park is ook een gedeelte waar je kan afkoelen in het water. Niet alleen een zwembad en kinderbad met klim en klautermogelijkheden is aanwezig, maar er zijn ook twee glijbanen. Deze glijbanen gaan best hard. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich zeker vermaken in dit stukje waterpark.

Bezoektips Rancho Texas Park

Het park ligt aan de rand van het plaatsje Puerto del Carmen. Het heeft een eigen parkeerplaats, maar zorg wel dat je op tijd bij de ingang bent. Het probleem is niet zozeer het aantal parkeerplaatsen, maar meer de wachttijd die best kan oplopen als je later aankomt bij het park. Meer richting het midden van de dag neemt het bezoekersaantal toe, wat zijn weerslag heeft op de tijd dat je staat te wachten bij de kassa. Ook komen er met enige regelmaat bussen met bezoekers. Wanneer je bij openingstijd aanwezig bent, dan sta je vrij snel binnen.

Er zijn voldoende voorzieningen om te eten en te drinken, ook toiletten zijn voldoende aanwezig. De prijzen van eten en drinken liggen wel wat hoger, dus het is de moeite waard om zelf ook wat mee te nemen.

Op zondag zijn er minder shows / presentaties dan op andere dagen van de week.

TIP: Vraag bij je hotel even na of je daar ook kaarten aan kunt schaffen. Het kan zomaar zijn dat je hiermee minder betaalt dan wanneer je kaarten koopt aan de kassa van de dierentuin zelf.

Onze conclusie over Rancho Texas Lanzarote Park

Rancho Texas Lanzarote zoo is wat ons betreft zeker een aanrader. Een leuk uitstapje waar je jezelf, als je een beetje de tijd neemt en een duik neemt in het zwembad, zeker een dag kan vermaken.