Rancho Texas Lanzarote Park dierentuin en waterpark

Rancho Texas Lanzarote Park Puerto del Carmen dierentuin

Rancho Texas Lanzarote Park . Dierentuin en waterpark in één. Mijn persoonlijke ervaringen en tips voor jouw bezoek aan deze zoo.

Leuk uitstapje om te doen: Rancho Texas Lanzarote Park en waterpark

Aan de rand van de plaats Puerto del Carmen op het eiland Lanzarote vind je Rancho Texas Lanzarote Park, een kleine, maar leuke dierentuin, met bijbehorend waterpark. Wij hebben deze zoo bezocht. Het is geen groot dierenpark, maar toch kan je je er wel een dag vermaken. Wij hebben er positieve herinneringen aan, op één punt na. Daarover meer tijdens het opsommen van onze ervaringen met Rancho Texas Lanzarote.

Spring direct naar jouw onderwerp:

Wat is Rancho Texas Lanzarote Park

Rancho Texas is een leuk opgezet dierenpark, maar vergeet zeker ook je zwemkleding niet. Hierover later meer.

Rancho Texas Lanzarote Park ligt aan de rand van de toeristische plaats Puerto del Carmen, direct aan de snelweg. Deze dierentuin op Lanzarote is met eigen vervoer makkelijk te bereiken. Het park heeft een eigen (gratis) parkeerterrein, dus de auto zet je gewoon voor de deur.

Op het droge eiland Lanzarote is deze dierentuin een groene oase. Het park is niet al te groot, waardoor je op je gemak door de Rancho Texas zoo kunt wandelen, en toch alles kunt zien. Het is zeker leuk opgezet. Bij de wandelpaden moet je wel rekening houden met de nodige hoogteverschillen. Ben je wat slechter ter been, dan kan het een vermoeiend dagje worden.

Dieren in Rancho Texas Lanzarote Park

De dieren die je in het park tegenkomt variëren van reptielen, zoogdieren en vogels tot dolfijnen. Verdeeld over de dag zijn er shows bij diverse dieren. Er is zelfs een heuse dolfijnenshow. Het is wel apart om dolfijnen hoog in de lucht te zien springen, met de droge woestijnachtige omgeving op de achtergrond. Opvallend is ook dat de dieren over het algemeen best in mooie en ruime hokken zitten.

Shows en presentaties in Rancho Texas Lanzarote Park

Verdeeld over de dag zijn er shows en presentaties bij diverse dieren in Rancho Texas Lanzarote zoo. Een planning van de dagelijkse shows is bij de kassa te krijgen. Deze shows en presentaties zijn zeker leuk om te bezoeken, dus je dagindeling een beetje plannen is wel handig. Ook al zijn de afstanden niet zo groot, door de hoogteverschillen kunnen sommige mensen wat langer onderweg zijn van het ene naar het andere punt. Hou daar rekening mee als je een show wilt bezoeken.

De shows die mij heb meest bij zijn gebleven zijn de dolfijnenshow en de roofvogelshow. Het is toch wel een raar gezicht om dolfijnen boven het water uit te zien springen, terwijl alles wat je erachter ziet, droog is. Een soort woestijn met een berg op de achtergrond, en dan dolfijnen die uit het water springen ervoor.
De roofvogelshow in het Rancho Texas Lanzarote park is ook echt een leuke show. Diverse roofvogels vliegen vrij rond, en soms heel laag over het publiek.

Wat ons tegenstond aan Rancho Texas

Wat mij persoonlijk wat tegenstond in Rancho Texas Lanzarote Park dat is dat je voorafgaand aan vrijwel iedere presentatie of show op de foto kan met de dieren waar de presentatie over gaat over gaat. De foto kan je tegen betaling aan het eind van de dag ophalen. Op zich is dat niet zo’n probleem, maar bij de papegaaien was dat anders.

Wij hadden totaal geen goed gevoel bij het fotomoment bij de papegaaienshow. De trainer en de fotograaf liepen in een hoog tempo met twee papegaaien door het publiek. Hierbij werd een vogel op de schouder wordt gezet van bezoekers, en de ander als een baby op zijn rug in je handen of armen gelegd. Vaak zonder toestemming te vragen aan de bezoekers. Dit ging tijdens ons bezoek zo ongeveer een kwartier in heel hoog tempo door. Dit is naar mijn mening zeker een minpunt van Rancho Texas Lanzarote Park.
Verder heb ik eigenlijk geen verkeerde dingen gezien aan de behandeling, huisvesting en verzorging van de dieren.

Wat zegt u?

Nadeel van de meeste shows in Ranch Texas Lanzarote Park vind ik wel dat het Engels van de verzorgers af en toe niet helemaal te volgen is. Bij de papegaaien show was dit echt heel erg. Er was van het Engels eigenlijk geen woord te verstaan.

Pool & Splash Zone – Waterpark

Vergeet je zwemspullen niet. In Rancho Texas Lanzarote Park is ook een gedeelte waar je kan afkoelen in het water, de pool & splash zone. Niet alleen een zwembad en kinderbad met klim en klautermogelijkheden is aanwezig, maar er zijn ook twee glijbanen. Deze glijbanen gaan best hard. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich zeker vermaken in dit stukje waterpark. Ook dit waterpark is niet zo groot, en je kan er ook niet de hele dag van de ene naar de andere glijbaan lopen, maar het is zeker leuk om toch even in het water te duiken. Dit nog naast de verkoeling die een duik in het water brengt.

Bezoektips Rancho Texas Lanzarote Park

Rancho Texas Lanzarote Park ligt aan de rand van het plaatsje Puerto del Carmen.
Het heeft een eigen parkeerplaats, maar zorg wel dat je op tijd bij de ingang bent. Het probleem is niet zozeer het aantal parkeerplaatsen, maar meer de wachttijd die best kan oplopen bij de kassa als je later aankomt bij het park.
Meer richting het midden van de dag neemt het bezoekersaantal toe. Ook komen er met enige regelmaat bussen met bezoekers, daar wil je niet achteraan in de rij aansluiten. Wanneer je bij openingstijd bij Rancho Texas Lanzarote Park aanwezig bent, dan sta je vrij snel binnen.

Er zijn voldoende voorzieningen om te eten en te drinken, ook toiletten zijn voldoende aanwezig. De prijzen van eten en drinken liggen wel wat hoger, dus het is de moeite waard om zelf ook wat mee te nemen.

Op zondag zijn er minder shows / presentaties dan op andere dagen van de week. Kom je voor de shows naar Rancho Texas Lanzarote Park, kom da nop een andere dag.

TIP: Vraag bij je hotel even na of je daar ook kaarten aan kunt schaffen. Het kan zomaar zijn dat je hiermee minder betaalt dan wanneer je kaarten koopt aan de kassa van de dierentuin zelf. Aan de andere kant kan het ook verstandig zijn om vooraf je tickets voor Rancho Texas Lanzarote te kopen zodat je zeker weet dat je toegang hebt.

Onze conclusie over Rancho Texas Lanzarote Park

Rancho Texas Lanzarote Park en waterpark is wat ons betreft zeker een aanrader. Een leuk uitstapje waar je jezelf, als je een beetje de tijd neemt en een duik neemt in het zwembad, zeker een dag kan vermaken. Zeker in vergelijking met een aantal andere dierenparken in Spanje is het in dit dierenpark best goed geregeld voor de dieren.

Lanzarote Aquarium

Het Lanzarote Aquarium is ook te bezoeken, maar lees eerst onze review voor je daarheen gaat. Rancho Texas heeft zeker mijn voorkeur boven het Aquarium

Ook in Nederland kan je dolfijnen spotten in het Dolfinarium Harderwijk.