Reuzenrad Scheveningen

reuzenrad strand scheveningen

Reuzenrad Scheveningen SkyView De Pier. Het eerste reuzenrad in Europa dat boven zee is gebouwd. 50 meter hoog boven de zee.

SkyView De Pier, uitzicht op 50 meter hoogte vanuit dit reuzenrad op Scheveningen

Wie Scheveningen zegt, zegt al snel Kurhaus, De Pier, het strand, bruisend badplaats, en tegenwoordig ook SkyView De Pier, een heus reuzenrad boven de zee. In het verleden was de Pier het meest opvallende bouwwerk in het hart van de badplaats. Tegenwoordig is dat niet meer helemaal het geval. Op de Pier van Scheveningen, op acht meter hoogte boven de zee, is SkyView gebouwd. Zoals de naam al zegt, heb je vanuit dit reuzenrad een supermooi uitzicht over de stad en de zee. Bij helder weer kun je soms zelfs Rotterdam zien.

Reserveer vooraf je tickets voor dit spectaculaire reuzenrad op Scheveningen want vol is vol.

Een luxe reuzenrad

Dit reuzenrad op Scheveningen is niet te vergelijken met een reuzenrad op de kermis. Naast dat SkyView maar liefst 50 meter hoog is, zit je in een gesloten gondel met airconditioning en stoelen waar je goed op zit. Geen ‘houten kont’ na een paar minuten zitten zoals bij zoveel andere attracties. Het maakt dus niet uit of je een ritje maakt in dit reuzenrad bij mooi en warm weer, of dat het buiten kouder is en regent. Je zit veilig en droog in dit reuzenrad. Het enige verschil is dat je uitzicht met mooi weer een stuk beter is dan bij regen.

Een ritje in SkyView is niet alleen maar rondjes draaien. Je kan reserveren voor een high tea, en zelfs een tweegangendiner… de zogenaamde high special.

Waar vind ik reuzenrad SkyView De Pier Scheveningen

Om het even simpel te zeggen, als je op Scheveningen bent dan zie je al van ver weg waar je wezen moet. SkyView De Pier torent overal ver bovenuit. De attractie staat dus op de Pier, schuin tegenover het imposante Kurhaus. Hij staat zo ongeveer op het drukste punt van de Scheveningse boulevard.

Veiligheid voor alles

Een reuzenrad dat gebouwd is op Scheveningen heeft het zwaar te verduren. Aan zee waait het altijd, meestal harder dan landinwaarts. Daarnaast is de zoute zeelucht ook niet zo best voor veel dingen. Daarom wordt reuzenrad Scheveningen SkyView De Pier dagelijks gecontroleerd. Veiligheid voor alles.

reuzenrad Scheveningen
SkyView De Pier reuzenrad

Reserveren is verstandig

Mede door de luxe gesloten gondels kan dit reuzenrad op Scheveningen het hele jaar door open zijn. Zeven dagen in de week. Je zou zeggen, plek genoeg om een ritje te maken. Dit is lang niet altijd het geval. Het is verstandig om vooraf een plaats te reserveren. Vol is vol, en een ritje in dit reuzenrad duurt al snel een kwartier.