Scheveningen Strand en boulevard, wat is er te doen

Boulevard scheveningen strand

Scheveningen, volgens velen de nummer 1 badplaats van Nederland. Wat is er te doen op en rond Scheveningen strand.

Scheveningen strand

Het strand van Scheveningen is lang en breed. Nederland heeft enorm mooie zandstranden. Het Scheveningse strand is daar een van. Tijdens de mooie dagen met strandweer kan het aardig druk zijn op het strand, zeker rond de Pier. Toch zijn er ook wat rustigere plekken te vinden. Zeker net voorbij het Zwarte Pad is het goed te doen op drukke dagen. Het strand is lekker breed, en je hebt ruimte genoeg zonder last te hebben van andere badgasten.

Spring direct naar jouw onderwerp
* Scheveningen strand
* Scheveningen boulevard
* Wandelen over de boulevard Scheveningen
* Sea Life Scheveningen
* Kurhaus
* Winkelen Palace Promenade
* Scheveningse Pier
* Legoland Scheveningen
* Eten, drinken, shoppen boulevard Scheveningen

Scheveningen boulevard

Scheveningen heeft veel te bieden. Het is een leuke wandeling door de oudere straten van Scheveningen, om zo e sfeer op te snuiven. Toch gaan de meeste mensen naar Scheveningen voor mooie strand, of om even lekker uit te waaien, en wellicht wat te eten of drinken op de lange boulevard van Scheveningen.

De Scheveningse boulevard (Strandweg) heeft een enorme gedaantewisseling ondergaan sinds de verbouwing. De een vindt het een vooruitgang, terwijl de ander het jammer vindt dat de echte oude boulevard zo is veranderd.

De boulevard van Scheveningen loopt vanaf het Noordelijk Havenhoofd (ingang van de haven van Scheveningen) tot aan het Carlton Beach hotel. Hier begint ongeveer ook het Zwarte Pad. De lengte van de Scheveningse boulevard is ongeveer 3 kilometer.

Wandeling over de boulevard Scheveningen

Laten we een wandeling maken over de boulevard. De officiƫle naam is trouwens de Strandweg. We starten de wandeling bij het Noordelijk Havenhoofd, en lopen richting de andere kant tot aan het Zwarte pad, een wandeling van ongeveer 35 minuten wanneer je in een keer flink door loopt.

Noordelijk Havenhoofd
Bij het Noordelijk Havenhoofd vind je de ingang van de Schevenings haven. Je ziet hier de schepen vlakbij de haven in- en uitvaren. Je kan het havenhoofd op wandelen. Het mooie brede strand nabij het Noordelijk Havenhoofd is altijd vrij rustig. Je vindt hier ook een surfschool. Het is trouwens ook leuk om hier even langs de visafslag te lopen.

Strandtenten / horeca
Wanneer je de boulevard afloopt, heb je tijdens het strandseizoen, op het strand van Scheveningen zelf strandtenten waar je even kunt zitten, wat kunt eten en/of drinken. De strandtenten lopen trouwens langs de hele boulevard, en daarna nog tot aan het einde van het Zwarte Pad.
Ongeveer vanaf de Scheveningseslag verschijnen er ook winkels en horeca op de boulevard van Scheveningen zelf.

Museum Beelden aan Zee
Iets voor de Scheveningseslag vind je op een van de duinen het museum Beelden aan Zee. Voor beelden- en museumliefhebbers is dit een bezoekje waard. Het museum wordt trouwens ondersteund door zo’n 150 vrijwilligers.

Sea Life Scheveningen

Net voorbij museum Beelden aan Zee vind je op de boulevard zelf, Sea Life Scheveningen (officieel Sealife Centre Scheveningen). Hier zijn veel dieren te zien die in de zee leven. Sealife Scheveningen heeft zo’n 45 aquaria en 4000 dieren. Leuk, maar zeker ook leerzaam.

Kurhaus

Wanneer je net Sea Life Scheveningen bent gepasseerd zie je rechts het prachtige Kurhaus (Grand Hotel Amrath Kurhaus). Dit enorme monumentale gebouw uit 1818, is niet te missen. Wanneer je nog nooit in het Kurhaus bent geweest, dan is het een aanrader om eens een kijkje binnen te nemen. Het is niet echt bedoeld als toeristische attractie, maar je kunt zonder problemen even een kijkje gaan nemen. Hoge plafonds, plafondschilderingen..

Palace Promenade

Naast het Kurhaus vind je de Palace Promenade. Dit is een overdekt winkelcentrum. De winkels zijn hier net even anders dan op de boulevard van Scheveningen zelf. Naast winkels zijn er ook een casino, bowling, glowgolf en een goede toko te vinden.

Scheveningse Pier

Een van de meest opvallende dingen van Scheveningen is toch wel de pier. De Scheveningse Pier loopt een stuk de zee in. De Pier is gratis toegankelijk. Na een aantal moeilijke jaren, met mogelijke sloop van de Pier, is de Pier weer volop in gebruik. Vanaf het hoogste punt op de Pier, heb je een schitterend uitzicht over de Scheveningen boulevard, en nog veel verder. Voor de thrill seekers is het mogelijk om met een vaartje van 70 km per uur, via een zip line (kabel), naar beneden te zoeven.
Wanneer je iets minder actie wilt, maar wel even iets anders wilt doen, dan kan je de lucht in met de SkyView De Pier (reuzenrad)

Legoland Scheveningen

Sinds enige tijd bevind zich op de boulevard ook het LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen. Kinderen, maar ook volwassen Lego fans kunnen hier hun hart ophalen. Overal waar je kijkt…. Legoblokjes.

Eten, drinken en shoppen

De boulevard Scheveningen is dus zo’n drie kilometer lang. Het hele jaar door zijn er horeca ondernemingen en winkels geopend. Op de boulevard is het altijd een levendige bedoeling, en er is eigenlijk altijd wat te beleven. Winkelen kan ook, daarvoor is de Palace Promenade een goed begin.

De Scheveningse boulevard is het stuk waar de meeste mensen heen gaan, maar er is veel meer te beleven op Scheveningen. Dat is voor een andere keer.