Schiessentümpel waterval Luxemburg parkeren en beste bezoektijd

schiessentumpel

Schiessentümpel waterval Luxemburg parkeren. De Schiessentümpel waterval Mullerthal bezoeken? Dit moet je weten over je bezoek en parkeren!

Parkeren bij de Schiessentümpel waterval Mullerthal Luxemburg en waar moet je op letten

De Schiessentümpel waterval in het Mullerthal is één van de plekken die je moet bezoeken als je in Luxemburg bent. Het is een sprookjesachtig mooie plek. Deze waterval met de mooie brug erboven, is ook een van de meest bekende plekken van het Mullerthal. De waterval op zich stelt niet zo heel veel voor, maar het hele plaatje is echt bijzonder.

Ik heb zeker een paar hele simpele tips voor je om het beste uit je bezoek aan de Schiessentümpel waterval in het Mullerthal Luxemburg te halen. Doe er je voordeel mee. Deze tips leveren je de beste beleving en de mooiste foto’s op. Eigenlijk spreekt het voor zich…

Overnachten op loopafstand van de waterval

Als je naar Luxemburg gaat, dan kan je alle parkeerproblemen omzeilen. Misschien dat een overnachting in het Le Cigalon hotel in Waldbillig een optie is. Dit hotel ligt op loopafstand van de Schiessentümpel waterval, dus parkeren is dan ook geen probleem.

Tip: Kom vroeg!!!!

Het lijkt te simpel, maar deze tip is goud waard voor wat betreft het bezoek aan de Schiessentümpel waterval. Dit heeft te maken met twee dingen…

Parkeren in de buurt van de Schiessentümpel Waterval in het Mullerthal Luxemburg is gratis, maar de parkeerplaatsen zijn wel wat beperkt. Zeker als je dicht bij de waterval wil parkeren, dan kan je tegen een probleem aanlopen. Hierover zo meer…

Foto’s maken bij de waterval is ook iets wat je vroeg wilt doen om te voorkomen dat je foto’s maakt waar je niks aan hebt. Ook hier ga ik je wat over vertellen.

Parkeerplaatsen bij de Schiessentümpel waterval

Parkeren bij de Schiessentümpel waterval in het Mullerthal Luxemburg is gratis. Er zijn een paar parkeerplaatsen in de buurt.

Parkeerplaats 1:
Je kunt parkeren bij het Tourist Center Heringer Millen, adres 1, rue des Moulins | L-6245 Mullerthal, Luxemburg, en daarvandaan lopend naar de Schiessentümpel waterval gaan. Dit is een wandeling van iets meer dan een kilometer. Op dit punt stap je zo in op route 2 van de Mullerthal Trail. Dit is dan ook een mooi punt om je auto te parkeren als startpunt voor een mooie wandeling over de Mullerthal Trail.

Parkeerplaats 2:
Dichterbij dan parkeerplaats 1 is Parking Schiessentümpel, adres CR121, 6245, Luxemburg. Dit ligt aan de doorgaande weg op ongeveer 500 meter lopen vanaf de Schiessentümpel waterval Luxemburg Mullerthal, dus hier parkeren is handig als je niet zo ver wilt of kunt lopen. Het voordeel van deze parkeerplaats is dat je via de makkelijke weg over de stoep kunt lopen naar de waterval, of je kunt via een meer uitdagende weg lopen via de Trap / Stairway Mëllerdall.

Het grote probleem met parkeren bij de Schiessentümpel waterval

Er zijn dus twee mogelijkheden om te parkeren in de buurt van de Schiessentümpel waterval in Luxemburg. Het gaat hier om vrij kleine parkeerplaatsen. Omdat deze waterval dagelijks door heel wat mensen wordt bezocht, staan de parkeerplaatsen ook vrij snel vol. Zeker Parking Schiessentümpel staat daar bekend om.

De keren dat wij naar de Schiessentümpel waterval zijn geweest waren we er altijd al tussen 08:30 uur en 09:00 uur. Op dat moment ben je vaak al lang niet meer de eerste, maar er is nog ruim parkeergelegenheid.
Op het moment dat we na onze wandeling terugkwamen bij de auto, was het een enorme chaos bij de parkeerplaats. Een volle smalle parkeerplaats waar auto’s op rijden zoekend naar een parkeerplek die er niet meer is, en dan proberen weer van de parkeerplaats af te komen. Dat moet je niet willen, stress om parkeren als je een mooie plek als de Schiessentümpel waterval wilt bezoeken in Luxemburg

De oplossing is dus simpel! Kom vroeg!!!

parkeren Schiessentümpel waterval Luxemburg Mullerthal
Parkeren Schiessentümpel waterval Mullerthal Luxemburg

Foto’s maken van de Schiessentümpel waterval met een lege brug, of met onbekenden op de foto

Niet alleen voor het parkeren bij de Schiessentümpel waterval in het Mullerthal Luxemburg is het verstandig om vroeg te komen, het is ook voor je foto’s een stuk beter.

De waterval met de kenmerkende brug erboven is een schilderachtig, zelfs sprookjesachtig plaatje. Als je vroeg bent kan je recht voor de waterval staan en mooie foto’s maken. Kom je later, dan is de kans heel groot dat je naast de waterval en de brug, ook allemaal onbekende mensen op je foto’s hebt staan. Ik persoonlijk vind dat zonde.

Kom je naar Luxemburg om de Schiessentümpel waterval te bezoeken en fotograferen, zorg dan dat je vroeg genoeg bent dat je nog kunt parkeren. Later komen levert alleen maar stress en busladingen andere mensen op.

Meer parkeerplaatsen

Vanzelfsprekend zijn er langs de Mullerthal Trail veel meer parkeerplaatsen, maar die liggen verder weg. Daarbij maakt een bezoek van de Schiessentümpel waterval vaak deel uit van een langere en zwaardere wandeling.