Sea Life aquarium Scheveningen

Sea Life aquarium Scheveningen

Sea Life Aquarium Scheveningen: Duik in een wereld vol kleurrijke vissen en fascinerende zeedieren op de Scheveningse boulevard.

In het kort: Sea Life aquarium Scheveningen

Op de Scheveningse boulevard kun je een reis maken door de onderwaterwereld. Tijdens een bezoek aan Sea Life Scheveningen, loop je langs meer dan 45 aquaria. In een groot deel van deze aquaria vind je inwoners van onze Noordzee, maar er zijn ook dieren uit andere zeeën en oceanen te vinden. Een bezoek is leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Mijn persoonlijke ervaring, na een paar keer een bezoek te hebben gebracht aan Sea Life, is dat je er gemiddeld tussen een uur en een kwartier en anderhalf uur binnen bent. Het Sea Life aquarium is te vinden in het gebouw waar vroeger het Golfslagbad Scheveningen was gevestigd. Hou er rekening mee dat je voor je Sea Life tickets een tijdslot moet reserveren.

Wat is er allemaal te zien

Noordzee

Een deel van het complex is ingericht met dieren uit onze eigen Noordzee. Veel mensen hebben het idee dat in onze Noordzee niet zoveel dieren leven, maar dat is een misvatting. Voor onze Nederlandse kust is de zee niet bepaald helder, maar toch is het een levendige boel. In mijn beleving is onze Noordzeekust zeker niet de spectaculairste onderwaterwereld, maar het is zeker leuk en interessant om te zien wat er leeft. Tijdens je reis door het Noordzeegedeelte kom je onder andere de hondshaai tegen.

In het Noordzeegedeelte bij het Sea Life aquarium Scheveningen heb je ook de zogenaamde ‘voelpoel. De naam zegt het eigenlijk al, hier mag je zelf aan een aantal dingen voelen. Dit is trouwens het enige aquarium waar je met je handen in het water mag. Niet alleen kinderen, maar stiekem ook de volwassenen vinden het leuk om dingen aan te raken.

De onderwatertunnel van het Sea Life aquarium Scheveningen

Een van de meest spectaculaire dingen in Sea Life is wat mij betreft de onderwatertunnel. Via deze tunnel loop je eigenlijk over de bodem van de oceaan en word je omringd door water. Je loopt hier tussen de zeedieren door die langs je en over je heen zwemmen. Dit is echt een punt waar veel bezoekers van het Sea Life aquarium Scheveningen even blijven staan om alles even goed te bekijken.

Humboldt pinguïns

Meteen bij de ingang van het Sea Life aquarium Scheveningen, loop je langs de Humboldt pinguïns. Deze pinguins leven in de kustgebieden van Zuid-Amerika, met name langs de Humboldt-stroming. Ze hebben hun naam ook te danken aan deze stroming. Het zijn zeer sociale dieren.

Sea Life aquarium Scheveningen

Kwallen

Ook in Nederland hebben we ze, kwallen. Dit zijn niet echt de populairste dieren in de zeeën en oceanen. Op de zomerse dagen dat er veel kwallen in de branding te vinden zijn bij ons op het strand, zijn veel strandgangers flink op hun hoede. Een steek van een kwal is niet prettig. In het Sea Life aquarium Scheveningen vind je ook de Irukandji-kwal. Dit is een heel klein kwalletje van ongeveer één centimeter groot. Het is ook meteen de giftigste kwal ter wereld. Gelukkig komt deze gevaarlijke kwal niet in onze Noordzee voor.

Verder maak je nog een reis door Amazonia, de tropische wateren en zijn de altijd speelse otters te bewonderen.

Combineer je bezoek aan het Sea Life aquarium Scheveningen

Zoals gezegd ben je in het aquarium ongeveer anderhalf uur binnen. Dat is als je alles uitgebreid bekijkt en leest. Kom je niet zo vaak op Scheveningen, dan is het zeker aan te raden om je bezoek aan Sea Life te combineren met andere attracties. Dit tenzij het mooi strandweer is en je een dagje wilt gaan bakken op het strand natuurlijk.

LEGOLAND Discovery Center
In hetzelfde complex als Sea Life aquarium Scheveningen zit het LEGOLAND Discovery Center. Dit is met name leuk voor kinderen die gek zijn op… LEGO.

SkyView De Pier
Op een paar minuutjes lopen vanaf Sea Life Scheveningen vind je het reuzenrad SkyView De Pier. Dit enorme reuzenrad is gebouwd op De Pier boven het water. Het is aan te raden om vooraf je kaarten en je plaatsje in het reuzenrad te reserveren.

Oranjehotel Scheveningen
Misschien wel het meest indrukwekkende wat er op Scheveningen te zien is, is nationaal monument Oranjehotel. Als je hier nog niet geweest bent, dan is een bezoek zeker aan te raden. Je gaat terug in de tijd naar de Tweede Wereldoorlog in dit beruchte ‘Oranjehotel’. Trek voor je bezoek wel genoeg tijd uit.

Sea Life aquarium Scheveningen adres

Een bezoek aan Scheveningen en Sea Life aquarium is zeker de moeite waard. Het is met name goed te doen op dagen dat het minder mooi weer is. Het is dan minder druk en het is eigenlijk allemaal binnen, waar je warm en droog loopt. Aan te raden is het om je bezoek te combineren met andere attracties.

Sea Life is makkelijk te vinden. Het zit op de Scheveningse boulevard, net rechts van het imposante Kurhaus. Het adres is Strandweg 13, 2586 JK, Den Haag.