Seinpoststelling IJmuiden, bijzondere overnachtingen

Hou je van grote schepen en de bedrijvigheid van een haven, dan is overnachten in de Seinpoststelling zeker iets voor jou. Dit is slapen in een hotel met één kamer met uitzicht over zee, en scheepvaartverkeer in de havenmonding. De Seinpoststelling IJmuiden valt zeker onder de bijzondere overnachtingen.

Wat is de Seinpoststelling IJmuiden

De Seinpoststelling IJmuiden is tegenwoordig een éénkamerhotel, gelegen op werkelijk een unieke plaats. Het is niet altijd een hotel geweest. In het verleden maakte de Seinpoststelling onderdeel uit van het geheel om schepen veilig richting de haven en de sluizen van IJmuiden te loodsen. Het heeft dus een geschiedenis met een belangrijke functie.

Uitzicht over zee en havenmonding

De Seinpoststelling is gelegen aan de monding van de haven bij IJmuiden. Alle schepen die voorbij komen varen van zee richting de haven van Amsterdam of weer terug. Sleepboten, vrachtschepen, vissersboten en misschien wel een enorm cruiseschip, het komt allemaal vlak onder je raam voorbij. Vanuit je hotelkamer lijkt het net of je echt deel uitmaakt van het hele gebeuren.

De Seinpoststelling ligt op een duintop. Aan weerszijden staan vuurtorens, en even verder weg staan grote hijskranen. Ondanks de bedrijvigheid zit je wel lekker rustig in je hotelkamer van de Seinpoststelling.

Aan de vorm van het gebouw zie je direct dat het met scheepvaart te maken heeft. Dit zowel binnen als buiten. Wanneer je binnen bent, dan waan je je misschien zelfs wel op een schip. Het interieur kan misschien wel wat op je af komen, maar dat past wel helemaal bij de oorsprong, bouw en ligging van de Seinpoststelling IJmuiden.
Er is een hangmat in de kamer. Vanuit de hangmat heb je een mooi uitzicht over de havenmonding en de zee. Weer of geen weer, je kan dus heel relaxed van het uitzicht en de bedrijvigheid, de schepen en van de haven genieten.

Parkeren bij hotel Seinpoststelling IJmuiden is gratis.

Natuur : Nationaal Park Zuid-Kennemerland om de hoek

Je blijft natuurlijk niet de hele dag in je hotelkamer zitten, ook al zit je er wel heel bijzonder. Een aanrader is het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt zo goed als naast hotel Seinpoststelling, en behoort tot de nationale parken die Nederland rijk is. Genoeg ruimte om te wandelen of fietsen en om van de natuur te genieten.

De Seinpoststelling in IJmuiden, een hele gave plek om te overnachten. Zeker wanneer je van zee en scheepvaart houdt, dan is de Seinpoststelling echt iets om te onthouden.