Skiën Willingen of Winterberg

wintersport sneeuw afdaling

Skiën Willingen of Winterberg. Wat zijn de verschillen tussen de pistes en waar ligt vaker sneeuw. Winterberg, Willingen waar ga je heen.

Willingen of Winterberg, waar is het beter skiën of snowboarden

Willingen en Winterberg, twee enorm populaire wintersport plaatsen in het Sauerland op maar een paar uurtjes rijden vanaf de Nederlandse grens. De afstand tussen deze plaatsen maar 30 km. Toch is er best veel verschil voor wat betreft sneeuwzekerheid en dus skiën in Willingen of Winterberg. Ook verschillen de plaatsjes veel van elkaar. De belangrijkste punten waarom je kiest voor Willingen of Winterberg samengevat.

Ga meteen naar: Welkom in Winterberg.

Willingen vs Winterberg ski pistes en sneeuwgarantie

skiën Willingen of Winterberg
Skiën Willingen of Winterberg

Sneeuwzekerheid

Op het gebied van ski pistes en sneeuwzekerheid is snowboarden of skiën in Willingen of Winterberg heel verschillend. Het klinkt misschien vreemd, maar voldoende sneeuw is in Willingen minder vanzelfsprekend dan in Winterberg. Dit heeft niets met de ligging van de plaatsen te maken. Het verschil hier is dat Winterberg hier de koning is van de sneeuwkanonnen. In Willingen hebben ze ook een aantal sneeuwkanonnen staan, maar je bent hier veel meer afhankelijk van natuurlijke sneeuw.

Valt er geen sneeuw en zijn de temperaturen wat aan de hoge kant, dan kan het zijn dat je in Willingen niet of niet goed kan skiën. Natuurlijk kan dit ook gebeuren in Winterberg, maar in de meeste jaren krijgen ze het hier wel voor elkaar dat er het hele wintersportseizoen sneeuw ligt.
Moet je kiezen voor skiën in Willing of Winterberg en kies je voor zekerheid, dan is Winterberg de beste keuze.

Lengte en aantal ski pistes

Een groot verschil tussen de twee plaatsen is er ook ski pistes betreft. Dit is zeker een punt om te overwegen wanneer je twijfelt of je gaat skiën in Willingen of Winterberg.

Winterberg heeft ruim 20 km aan pistes. Er is dus genoeg te skiën maar een nadeel ten opzichte van Willingen is dat de pistes korter zijn. In Winterberg sta je vrij snel weer beneden aan de piste. Willingen heeft de langste afdalingen van het Sauerland.
Willingen heeft dan wel de langste afdalingen, Winterberg heeft weer meer pistes.
De keuze of je gaat skiën in Willingen of Winterberg kan je dus ook laten afhangen van de lengte en het aantal pistes.

Welcome in Winterberg

Drukte en wachttijden

Naast bovenstaande punten is er ook nogal een verschil tussen de plaatsen als je kijkt naar de drukte en wachttijden.
Winterberg is veel drukker dan Willingen. Dat merk je op de piste al snel. Veel mensen kiezen blijkbaar eerder voor sneeuwzekerheid dan drukte op de piste. Op topdagen kan het aantal skiërs en snowboarders in Winterberg overweldigend zijn.
In Willingen is het dus minder druk. Ook op drukke dagen zijn de afdalingen goed te doen en heb je echt nog wel ruimte voor jezelf.

Ook al is het in Winterberg een stuk drukker, de wachttijden zijn over het algemeen korter dan in Willingen. Dit komt door het aantal stoeltjesliften. Willingen heeft een stuk minder stoeltjesliften. Hier zijn meer sleepliften te vinden wat natuurlijk minder snel mensen naar boven brengt dan stoeltjesliften. Wachttijden op pistes die alleen een stoeltjeslift hebben kunnen in Willingen dus aardig oplopen.

Wachttijden en drukte zijn zeker punten om mee te laten wegen in je keuze waar je gaat skiën, Willingen of Winterberg.

Ga meteen naar: Welkom in Winterberg voor alle details

Verschil tussen Willingen en Winterberg, wat is er te doen en parkeren

Mijn persoonlijke ervaring is dat Willingen een stuk rustiger en gemoedelijker is dan Winterberg. Het aantal wintersporters, winkels, en uitgaansgelegenheden ligt in Willingen een stuk lager dan in Winterberg waar het eigenlijk altijd wel feest is. Het is hier maar net waar je voor kiest. Hou je van apres skiën, restaurants en een bruisende plaats, dan kies je voor Winterberg. Kom je voor skiën of snowboarden en vind je rust wel lekker, dan kies je voor Willingen. We weten trouwens wel een goed Grieks restaurant in Willingen. Niet te vergeten, Winterberg heeft meer activiteiten naast het skiën alleen.

Een ding waar je wel rekening mee moet houden bij het skiën in Willingen of Winterberg is het parkeren. In Willingen is parkeren overal gratis. Dat is in Winterberg niet het geval. Hier is het gratis parkeren voorgoed verleden tijd.

Skipas overal geldig

Of je nou gaat skiën in Willingen of Winterberg, je kunt altijd de andere plaats uitproberen. De skipas is namelijk geldig voor de pistes van beide plaatsen.

Welcome in Winterberg

Keuze: skiën Willingen of Winterberg

Het is een keuze die je maakt. De punten even kort samengevat:

Willingen : Langere pistes, minder druk, gratis parkeren, rustiger dorp, meer op jezelf aangewezen, minder sneeuwzeker.

Winterberg : Meer pistes maar deze zijn korter dan in Willingen, druk bruisend dorp met veel uitgaansgelegenheden, betaald parkeren

Ik hoop je een beetje op weg te hebben geholpen om uit te kiezen waar je wilt gaan skiën Willingen of Winterberg.