Snorkelvakantie, hoe vind je de mooiste bestemmingen om te snorkelen

snorkelen schildpad met zuigvissen marsa alam aurora bay oriental resort huisrif egypte

De mooiste snorkel plekken vind je zo

Vakantiebestemmingen naar plekken waar je goed kan duiken en snorkelen worden steeds populairder. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer als ze op zoek gaan naar een vakantiebestemming met de mooiste plekken om te snorkelen. Als je op internet zoekt zie je legio websites met bestemmingen die aangeraden worden om te snorkelen maar welke bestemming is nou de juiste voor jou… Dat is voor veel mensen een lastig punt. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kan houden om zo de beste bestemming voor jezelf te vinden.

Met deze tips ga je vinden wat je zoekt

Om de beste snorkelbestemming voor je vakantie te vinden ga je als volgt te werk.
Het klinkt misschien kinderachtig maar pak pen en papier. Schrijf voor jezelf de antwoorden op op een aantal van de onderstaande zaken. Het werkt echt……

Je eerste gevoel
Allereerst begin je met het bedenken wat jouw voorkeur heeft wat afstand betreft. Wil je dat je vakantiebestemming in Europa ligt of kan het ook een stukje verder zijn. Misschien vind je het zelfs geen probleem om ervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen. Als je hiervan een idee hebt dan heb je stap één al gehad. Let wel, als je je verder gaat verdiepen in de mooie snorkelplekken dan kan het goed zijn dat je alsnog afwijkt van je eerder genomen beslissing. Meestal geeft je eerste gevoel over een bestemming weer wat je onderbewust het meest zou willen, dus hou dat in je achterhoofd maar het is natuurlijk niet zo dat je je daar koste wat kost aan vast moet houden.

Wat wil je zien?
Een tweede goed punt is beslissen wat je wilt zien aan onderwaterwereld. Vind je het voldoende om lekker in het water te liggen en mooi gekleurde vissen te bekijken of wil je liever een grotere verscheidenheid aan dieren of dolfijnen zien? Ben je op zoek naar wat extremere zaken als haaien of walvishaaien of wil je dit juist vermijden? Dit klinkt misschien onbelangrijk maar het telt zeker mee om je bestemming te vinden. Blijf je in Europa dan zie je heel andere dieren dan dat je naar bijvoorbeeld Egypte, de Maledieven of Australië gaat.

Eigen huisrif
Waar je ook naar kan kijken is of het hotel of je resort een eigen huisrif heeft. Resorts met een eigen koraalrif kom je in Egypte nogal eens tegen. Een huisrif houdt eigenlijk in dat je direct voor je hotel / resort zo het water in kan en van de onderwaterwereld van het daar aanwezige rif kunt genieten. Met andere woorden, een rif die (vrijwel) alleen wordt ‘besnorkeld’ door gasten van het resort of hotel. Lekker rustig en waarschijnlijk minder beschadigd… Je wilt natuurlijk niet dat je een vakantiebestemming bezoekt om lekker veel te snorkelen en dat je iedere keer dat je even het water in wilt een tour moet boeken of een boot moet regelen.

Complete Egypte vakanties all inclusive hotels snorkelen bij Marsa Alam Hurghada
Complete Egypte vakanties en Aanbiedingen

Veiligheid
De veiligheid bij het zoeken naar een mooie snorkelplek is ook iets waar je misschien niet zo snel aan denkt. Hele mooie snorkelbestemmingen liggen rond Hurghada in Egypte. Er zijn legio plekken waar je voor je gevoel een mooi aquarium in stapt, een vredige onderwaterwereld. Boven water kan het best anders zijn. Egypte bijvoorbeeld is zeker niet het veiligste land om heen te gaan. Hou er rekening mee dat je hier voor je eigen veiligheid vrij gebonden kan zijn aan je hotel / resort. Zo zijn er meer bestemmingen waar je rekening moet houden met minder veilige situaties. Bedenk voor jezelf of je zo’n bestemming wilt bezoeken of dat je het toch prettiger vindt om een land te bezoeken waar je je vrij kan bewegen zonder je onveilig te voelen.

Gebruik Google, YouTube en reviews
Zoals hierboven al gezegd zijn er op internet overzichten te vinden met de mooiste snorkelplekken op de wereld. Ga via Google of een andere zoekmachine op zoek naar deze overzichten. Kijk wat de onderwaterwereld te bieden heeft op de diverse plekken en schrijf dan een aantal van de plekken op die je het meeste aanspreken. Toets deze plekken dan ook meteen even aan de vier punten die hierboven zijn beschreven. Is het een veilige bestemming, zie ik er wat ik wil zien en is het op een afstand die ik wil reizen?

Ga daarna via YouTube op zoek naar films van mensen die die plekken hebben bezocht. Probeer (commerciële) promotiefilms te vermijden en zoek naar films van toeristen. Deze geven de echte situatie het beste weer. Maak ook met deze films een selectie van de bestemmingen die je het meeste aanspreken.

Reviews spreken voor zich. Zoek via naar reviews en ervaringen over de bestemmingen. Als je een website treft met alleen maar mooie en goede 10 sterren beoordelingen, verlaat die website dan en zoek verder naar andere reviews.

Gebruik Google Earth
Google Earth is ook super handig om te gebruiken, zeker als je een bestemming zoekt met een eigen huisrif. Heb je een bestemming op het oog, vlieg er dan heen met Google Earth en kijk wat er te zien is. Is het rif er inderdaad en ben je er niet na 10 zwembewegingen overheen gezwommen? Hoe ziet de omgeving eruit etc.

Snorkelvakantie, de prijs van je reis

Naast bovenstaande punten moet ook het prijskaartje bij je passen. Ik heb dit punt bewust onderaan gezet. Als je naar aanleiding van bovenstaande punten een aantal bestemmingen hebt opgeschreven die aan je wensen voldoen, kijk dan naar de prijs van de reis. je zult zien dat er gigantische prijsverschillen zijn in bestemmingen en reisorganisaties. Deze laatste stap maakt de een volgende selectie in de vakantiebestemmingen / snorkelbestemmingen. Wat is de prijs van de reis en wat krijg je ervoor. Zit alles erbij inbegrepen of moet je alles ter plekke nog regelen en betalen. Zoek dit ook goed uit voor je een snorkelvakantie boekt.

Ik heb de prijs van de reis bewust onderaan gezet om het bepalen van je snorkelbestemming niet te laten beïnvloeden door de prijs. Als je de prijs niet meeneemt in de selectie bestemmingen dan heb je een aantal reizen genoteerd die je echt aanspreken. Als je dit gaat uitzoeken met de prijs als eerste selectie dan zal je je keuze voor bestemmingen meteen al hierdoor laten leiden waardoor je misschien net niet vindt waar je naar op zoek bent.

Succes met de speurtocht naar je ideale snorkelvakantie en alvast veel onderwaterplezier.