Solaqua Apartments, Albufeira, Portugal

Solaqua Apartments, onze bestemming voor 2017

Dit jaar ligt onze persoonlijke vakantiebestemming in Portugal, om precies te zijn Solaqua Apartments in Albufeira. Naast het genieten van onze vakanties maken wij er altijd onze missie van om het hotel, of in dit geval de appartementen, grondig te bestuderen. Naar aanleiding daarvan schrijven wij een review over de accommodatie die puur gebaseerd is op onze ervaringen als bezoeker van dit hotel. Met andere woorden, het wordt geen verhaal wat alleen maar in het voordeel is van het hotel. Het gaat hier om onze eigen ervaringen, zowel de positieve als negatieve. Dit in tegenstelling tot veel reis- of hotel websites die de beschrijving van de accommodaties altijd net even mooier maken dan het is. Wij geven onze ongezouten mening. Een vakantie of hotelverblijf is duur genoeg dus hopen wij ons steentje bij te kunnen dragen door een zo goed mogelijke beschrijving te geven aangevuld met de ervaringen die je als bezoeker hebt.

 

Hoe kwamen we tot deze accommodatie

Portugal is een populaire vakantiebestemming. Om tot een goede beslissing te komen van onze reisbestemming beginnen we met het kiezen van een land, in dit geval dus Portugal. We maken een beslissing waaraan onze vakantie moet voldoen, in dit geval zon, zee, uitrusten maar ook cultuur en actieve dingen doen. Daarbij eisen de kinderen een zwembad. Onze eigen informatie, aangevuld met de oneindige kennis van vriend Google, gebruiken we dan om informatie te verzamelen over datgene wat wij belangrijk vinden aan de vakantie. Zo kan je in de meeste gevallen al veel gebieden in een land uitsluiten. Eenmaal een regio gevonden, dan richten we ons op de hotels…. in de meeste gevallen een tijdrovende klus. Je gaat dan kijken naar reiswebsites (welke hotels zijn er te boeken voor welke prijzen, wat zijn de ervaringen). Zo maak je de keuze vaak ook alweer kleiner omdat diverse aanbieders verschillende prijzen hanteren. Weer een stapje dichter bij je doel dus.

Op het punt aanbeland dat we een regio hebben waar we heen willen en weten hoe, en met welke organisatie, we reizen gaan we hotels vergelijken. In eerste instantie kijken we naar de prijs, foto’s en ervaringen van bezoekers. Dit, tezamen met ons eigen gevoel, gebruiken we om weer een aantal hotels weg te schrappen. Zo blijven er steeds minder accommodaties over. Dit brengen wij persoonlijk terug naar een maximum aantal van zes hotels, we gaan dus door met vergelijken en schrappen tot we er niet meer dan zes over hebben. Hierna lopen wij de overgebleven hotels nog een keer door met een landkaart ernaast zodat we goed kunnen zien waar alle hotels gelegen zijn en wat er in de buurt te doen is, hier gaan we voornamelijk op ons eigen gevoel af. Zo houden we nog maar twee of hooguit drie hotels over. In onze situatie waren dit Solaqua Apartments Albufeira en Colina Village Carvoeiro. Deze waren overgebleven met name vanwege de kids … Ook vanwege de kinderen hebben we gekozen voor Solaqua Albufeira. Dit hotel ligt, in tegenstelling tot Colina Village, meer in de stad met alle gemakken in de directe omgeving. Als de kinderen er niet bij waren geweest hadden we voor meer rust gekozen.

 

Ervaringen van Solaqua Apartments Albufeira

Via de diverse reiswebsites zijn ervaringen over Solaqua Albureira, en natuurlijk alle andere accommodaties, te lezen. In ons geval zal je hier nog even op moeten wachten tot net na de zomervakantie van 2017 maar duidelijk is wel dat het een eerlijke review gaat worden waarbij we ons niet laten beïnvloeden door vooroordelen of andere informatie. Één minpunt kan ik alvast noemen en dat is de belachelijk hoge prijs om gebruik te maken van de Wifi in het hotel : € 5,00 per dag / per toestel 🙁

Alvast een prettige vakantie.