Stadswandeling Den Haag. Speurtocht langs de mooiste stukjes Den Haag.

Den Haag

Stadswandeling Den Haag. Speurtocht langs de mooiste stukjes Den Haag. Los jij alle raadsels op en kun je al het mooie van Den Haag vinden?

Stadswandeling Den Haag, speur, ontdek en leer over het echte Den Haag.

Je kunt het echte Den Haag op veel manieren ontdekken. Wandelen, fietsen, per boot, maar een speurtocht / stadswandeling door Den Haag centrum en het Zeeheldenkwartier is toch weer even anders. Deze stadswandeling door Den Haag vergt meer van je dan simpelweg het achterna lopen van een gids. Tijdens deze speurtocht vind je je weg door Den Haag alleen wanneer je alle puzzels op weet te lossen.

Andere leuke dingen om te doen en bezichtigen in Den Haag

Naast deze leuke stadswandeling door een bijzonder stukje ‘s-Gravenhage zijn er best nog wel andere leuke en bijzondere dingen te doen. Denk hierbij eens aan het Louwman Museum voor de autogek, kunstmuseum, museum De Gevangen Poort, Paleistuin, Mauritshuis Koninklijk Kabinet van Schilderijen, kijk binnen in het Kurhaus en De Ooievaart Boot Tours.

Wat houdt deze stadswandeling door Den Haag precies in.

Een stadswandeling/ speurtocht door Den Haag. Leuk voor dagjesmensen, kinderen en inwoners van Den Haag zelf.
Lees hier meer over de stadswandeling/ speurtocht door Den Haag.

Wat je allemaal tegenkomt met deze interactieve speurtocht / stadswandeling door Den Haag ga ik je natuurlijk niet verklappen, maar ik kan je wel een paar hints geven. De start van de stadswandeling is in het politieke centrum van Den Haag, het Binnenhof. Het plein van het binnenhof met de fontein is al een van de leuke plekken om te bezoeken. Ben je er op het juiste moment kan je er politici in persoon tegenkomen.

Tijdens deze stadswandeling door Den Haag kom je langs bekende monumenten en populaire plekken, maar ook kom je langs meer verstopte en minder bekende maar zeker niet minder mooie, plekken in Den Haag centrum. Zo leer je veel over de Haagse geschiedenis. Naast het feit dat je speurtocht door Den Haag leerzaam is, is de kans groot dat je ook op plekken komt die je misschien nog niet kende.

Zoek je weg door het Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is een van de wijken die Den Haag maken tot wat de stad is. De speurtocht voert je ook door deze levendige wijk. Over het Zeeheldenkwartier is ook veel te vertellen. Op deze website kan je meer lezen over deze bijzondere wijk. Eten, drinken, shoppen en huizen bekijken. Ben je toe aan een pauze tijdens je stadswandeling door Den haag, dan kan je hier best even rondkijken.

Praktische informatie over de stadswandeling en de bereikbaarheid

Mobiele telefoon:
Om te beginnen heb je een mobiele telefoon nodig. De route kan je alleen vinden wanneer je de raadsels oplost die in de webapp op je telefoon verschijnen.

Hoe lang duurt de stadswandeling:
Het spel duurt gemiddeld twee uur, maar dat verschilt per groep. De een wil alles weten over de monumenten en plekken waar je langs komt, terwijl de ander daar minder tijd in stopt en sneller door loopt. Ook het looptempo is natuurlijk van belang. Ik persoonlijk vind het zonde om deze stadswandeling door Den Haag in hoog tempo af te leggen. Er is namelijk zoveel te zien. Den Haag heeft mooie bezienswaardigheden waar veel mensen zo aan voorbij lopen.

Slecht ter been?

De tocht is goed te doen voor mensen die minder goed ter been zijn. Het is een wandeltocht dus daar moet je wel rekening mee houden. Omdat je door de oudste delen van de stad loopt moet je soms wel even opletten omdat de bestrating niet altijd even egaal is.

Bereikbaarheid startpunt stadswandeling Den Haag

De start van deze stadswandeling door Den Haag is op het Binnenhof, dus midden in het centrum. Het is handig om met het openbaar vervoer naar het centrum van Den Haag te gaan. Naast de bussen en trams die er vlak bij stoppen, is ook het Centraal Station op loopafstand. Ga je met de auto dan zijn er voldoende parkeergarages in de omgeving van het Binnenhof. Op deze website is exact te vinden waar je kan parkeren.

Speurtocht Den Haag Ontdekkingsspel
Stadswandeling Den Haag

Geschikt voor alle leeftijden, zeker ook voor kinderen.

Deze stadswandeling door Den Haag is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen vinden de speurtocht meestal het leukste terwijl de volwassenen daarbij ook de geschiedenis en de mooie Haagse plekken interessant vinden. Stiekem vinden de volwassenen ook het speuren en oplossen van de raadsels leuk ;-).