Staking KLM personeel 18 september 2019

KLM personeel heeft aangekondigd om op woensdagmiddag 18 september 2019 opnieuw te gaan staken. Voor de derde keer in een paar weken, wordt het werk neergelegd omdat de CAO onderhandelingen op niets zijn uitgelopen.

Woensdagmiddag 18 september 2019 om 13:00 uur start de staking van het KLM personeel. De staking zal duren tot 17:00 uur. In deze periode zullen vluchten worden vertraagd, of zelfs worden geannuleerd. De staking van het KLM personeel kan veel overlast bezorgen voor reizigers. Het kan na de staking lang duren voor alle vluchten weer normaal volgens schema vliegen, en alle gedupeerde reizigers vertrokken zijn van de luchthaven. Bij een vorige staking, die slechts twee uur duurde, heeft het vliegverkeer er de hele dag onder moeten lijden. Is je vlucht vertraagd, dan kan je daar een claim voor indienen.

Claim compensatie voor vertraagde of geannuleerde vluchten

FNV wil, samen met de 15.000 medewerkers van KLM een salarisverhoging van 4% per jaar. Daarbij moet de inroostering van KLM medewerkers verbeteren, en is de wenst dat KLM meer vaste werknemers krijgt. Of de staking het nodige effect gaat hebben laat zich nog raden, maar het is voor zowel het KLM personeel als de gedupeerde reizigers te hopen dat dit de laatste KLM staking gaat worden om deze reden.

Vanuit de KLM top wordt de staking van het KLM personeel omschreven als onnodig. De woordvoerder van KLM zegt dat er een fantastisch bod op tafel ligt, en dat het onbegrijpelijk is dat de staking toch doorgang vindt aanstaande woensdag.

Impact van de KLM staking

Op dit moment is nog niet goed duidelijk wat de impact van de staking van het KLM personeel gaat worden. Naar verwachting wordt dinsdagochtend 17 september 2019 duidelijk welke vluchten vertraging krijgen, en welke KLM vluchten helemaal komen te vervallen.