Subtropisch zwembad Willingen

subtropisch zwembad

Subtropisch zwembad Willingen informatie, persoonlijke ervaringen, review, overzicht glijbanen. Hier moet je op letten met kinderen!

Het subtropisch zwembad van Willingen

Subtropisch zwembad Willingen : Ben je in het plaatsje Willingen, en wil je een dagje relaxen en/of plezier maken met de kinderen, dan kan een bezoek aan het subtropisch zwembad Willingen (Lagunen Erlebnisbad) een hele leuke optie zijn. Het subtropisch zwembad Willingen heeft meer te bieden dan alleen standaard zwembaden.

Wil je meer doen dan het subtropisch zwembad Willingen, klik hier en ontdek heel Willingen.

Spring direct naar jouw onderwerp:

Subtropisch zwembad Willingen informatie en ervaringen

Tijdens ons verblijf in Willingen maken wij met de kinderen iedere keer weer tijd vrij om even lekker te genieten en plezier te maken in het subtropisch zwembad Willingen. De officiële naam is trouwens Lagunen Erlebnisbad. Het zwembad is niet heel erg groot, maar het heeft genoeg te bieden voor jong en oud.

Het zwembad zet met een tunnel vast aan het Sauerland Stern Hotel Willingen.
Kinderen kunnen zich vermaken in de zwembaden, en op de glijbanen van dit zwembad Willingen. De ouders kunnen daarnaast ook nog gebruik maken van de aanwezige sauna. Een heel groot ‘bubbelbad’, zoals we dat in Nederland meestal noemen, is ook aanwezig.

Het subtropisch zwembad Willingen heeft ongeveer 1.200 m² wateroppervlak.

Voor toegang tot het zwembad, de kledingkastjes en de sauna heeft zwembad Willingen wel een heel mooie oplossing gevonden. Hierover verder op in dit artikel meer.

Zwembad Willingen: zwembaden

Kinderbad

Het Lagunen Erlebnisbad heeft voor de allerkleinsten een kinderbadje. Hier kunnen de kinderen veilig spelen, onder toezicht van de ouders.

Zwembaden

Wanneer je het subtropisch zwembad Willingen binnenkomt, vind je twee grotere zwembaden. Beide zwembaden hebben ook een buitengedeelte. Je kunt zo van binnen naar buiten zwemmen. De zwembaden zijn ongeveer gelijk wat vorm en grootte betreft. Het verschil tussen deze zwembaden, is voornamelijk de watertemperatuur. Wanneer je vanuit de kleedruimtes / douches het zwembad Willingen binnen komt, dan is de watertemperatuur van het zwembad dat je als eerste tegenkomt een stuk kouder dan het bad dat daar net achter ligt. Dit is dan ook de reden dat het eerste bad van zwembad Willingen vaak wat rustiger is.

Bubbelbad

Naast het eerste zwembad, ter hoogte waar je naar buiten kan, bevindt zich een vrij groot rond bubbelbad. Vanwege het formaat zit je er al snel met veel mensen in, maar omdat het zo groot en rond is zit je elkaar niet in de weg. Ruimte genoeg om even lekker te bubbelen in dit heerlijk warme bad.

subtropisch zwembad Willingen
Subtropisch zwembad Willingen

Zwembad Willingen: glijbanen

Het subtropisch zwembad Willingen heeft in een apart gedeelte drie glijbanen. Dit zijn twee gesloten glijbanen, en een brede wat meer spectaculaire glijbaan.

De twee gesloten glijbanen kunnen in principe door iedereen gebruik worden. Ze verschillen voornamelijk in lengte.

De derde glijbaan in dit subtropische zwembad Willingen is dan wel de kortste, maar voor velen ook de leukste. Dit is een glijbaan waar je ook veel ouders meermaals vanaf ziet komen.

De glijbaan is breed en maakt twee maal een soort golfbeweging. Wanneer je gaat liggen ga je echt heel hard naar beneden. Onderaan de glijbaan eindig je in een ondiep bad. Om dit bad staan doorzichtige kunststof wanden, en die staan er niet voor niets. Wanneer je met hoge snelheid onderaan de glijbaan belandt, en dit op de juiste manier doet, dan veroorzaak je een enorme vloedgolf. Mensen die te lang blijven hangen onderaan deze glijbaan, krijgen daarmee dan een muur van water over zich heen.

Let bij deze glijbaan wel op de kinderen…… Als je ligt of zit, dan is de glijbaan alleen maar leuk. Maar … we hebben vaker kinderen gezien die op hun knieën, of op hun buik met het hoofd eerst naar beneden komen, en daarbij een onderweg naar beneden of onderaan de glijbaan daar echt spijt van kregen. Hou je op deze glijbaan dus aan de voorschriften: zitten of liggen met je voeten eerst.

Zwembad Willingen: Sauna

In het Lagunen Erlebnisbad is ook een sauna aanwezig. Deze is bij de prijs inbegrepen. Je kan de sauna alleen in, met je bandje waarmee je ook je kledingkastje opent en sluit. Dit voorkomt een beetje dat de hele tijd nieuwsgierige mensen in en uit wandelen. De sauna van subtropisch zwembad Willingen is zonder badkleding.

Zwembad Willingen: bandje, kledingkast en sauna toegang

Bij het subtropisch zwembad Willingen hebben ze wel een mooi systeem voor de kledingkastjes en de sauna. Tevens is met dit systeem controle op de tijd dat je in het Lagunen Erlebnisbad doorbrengt.

Kledingkastjes

Wanneer je het zwembad Willingen binnen wilt, krijg je een plastic muntje. Dit muntje moet je goed bewaren, want als je die verliest kost je dat € 5,00.

Nadat je je hebt omgekleed, stop je dit muntje aan de buitenkant van een kledingkastje in de daarvoor bestemde gleuf. Wanneer je kleding in het kastje zit, dan doe je het deurtje dicht en doe je hem op slot. Met het op slot draaien van je kledingkastje, komt het muntje vast te zitten in een bandje die je om je pols kunt doen. Dit bandje geeft het nummer aan van je kledingkastje. Het muntje zit dus veilig om je pols. Wil je gebruik maken van de sauna van zwembad Willingen, dan heb je dit muntje nodig.

Wanneer je je kledingkastje weer wilt openen, plaats je het muntje wat nog aan het bandje vast zit, weer in de daarvoor bestemde gleuf in het deurtje, en draai je het deurtje open. Hiermee blijft het bandje in het deurtje zitten, en komt het muntje weer los. Ideaal, zo heb je nooit problemen omdat je toevallig geen 50 cent bij je hebt, wat je in veel zwembaden wel nodig hebt.

Het muntje heb je ook weer nodig om het zwembad Willingen te verlaten. Je kan er alleen uit met gebruik van dit muntje. Zonder dit muntje gaat het hekje bij de uitgang niet werken.

Sauna toegang

Ditzelfde muntje heb je ook nodig om de saunaruimte te betreden. Om vanuit het zwembad de sauna van zwembad Willingen in te gaan, moet je door een hekje. Dit hekje gaat pas open, wanneer je je muntje laat scannen.

Toegangsprijzen en tijden

Kaartjes voor dit subtropisch zwembad Willingen zijn te koop voor bepaalde tijden, of je kunt een dagkaart kopen. Je kunt kiezen voor toegang tot het zwembad Willingen voor 1,5 of 2,5 uur. Daarnaast kan je ook kiezen voor een dagkaart. Hou er bij toegang voor een bepaalde tijden (1,5 / 2,5 uur) rekening mee dat je op tijd naar buiten gaat.

Wanneer je in Willingen in een hotel verblijft, dan ontvang je bij inchecken in veel gevallen een Sauerland Card. Deze Sauerland Card geeft korting op een hoop dingen in en om Willingen. Zo heb je ook korting op de toegangsprijs van het subtropisch zwembad Willingen.

De actuele prijzen van subtropisch zwembad Willingen zijn hier te vinden op de website van het Lagunen Erlebnisbad.

Openingstijden van het zwembad Willingen

Voor je naar het zwembad Willingen gaat, doe je er goed aan om even de openingstijden te checken op de website van het Lagunen Erlebnisbad of er vrij zwemmen is.

Toezicht in het subtropisch zwembad Willingen

Wat mij persoonlijk iedere keer opvalt, dat is dat het toezicht van badmeesters toch wat karig is. De laatste keer dat wij er waren was het buiten echt slecht weer, waardoor het erg druk was in het zwembad. We hebben toen af en toe één badmeester gezien, wat naar mijn mening toch wel wat weinig is. Hou je kinderen dan ook zelf goed in het oog.

Parkeren en toegang zwembad

Het subtropisch zwembad Willingen ligt links van de skipistes, en onder het Wild- und freizeitpark. Voor de deur is in principe gratis parkeerruimte genoeg. Alleen wanneer het in de wintermaanden heel erg druk is met wintersporters, kan het wel eens zoeken worden naar een parkeerplaats.

Het subtropisch zwembad Willingen ligt op een paar minuten lopen van het grote Sauerland Stern Hotel. Voor gasten van dit hotel is er een soort tunnel die helemaal van het Sauerland Stern Hotel naar het Lagunen Erlebnisbad loopt. Je kan dus zo vanuit de lobby van je hotel, zonder jas, binnendoor naar het zwembad Willingen lopen.

Onze mening over Lagunen Erlebnisbad

Zoals gezegd is het zwembad niet enorm groot, maar zeker groot genoeg om je heerlijk te vermaken. Zeker wanneer je met kinderen bent, dan staat het zwembad Willingen garant voor plezier. Het zwembad is schoon en netjes. Er is keuze tussen een warm en kouder zwembad, een sauna, bubbelbad, glijbanen en een kinderbad. Dit subtropisch zwembad Willingen is wat ons betreft zeker een aanrader.