Tablet in handbagage, hier moet je op lette

Tablet in handbagage. Mag je tablet of iPad in het vliegtuig mee in je handbagage en waar moet je op letten bij vliegen met je tablet/ iPad.

tablet in handbagage, iPad in  handbagage

Tablet in handbagage, strenge eisen.

Om meteen met de deur in huis te vallen. Elk merk tablet mag mee in de handbagage van het vliegtuig. Dit geldt ook voor de meeste andere elektrische apparatuur. Bij de controles op het vliegveld, wordt goed gekeken wat er allemaal meegaat in je handbagage. Elektrische apparatuur, waaronder tablets en dus ook de populaire iPads, krijgen even wat meer aandacht. De kans dat je je tablet of iPad tijdens een controle uit je tas of koffertje moet halen, is vrij groot. Dit geldt trouwens ook voor alle elektrische apparatuur.

Berg je tablet of iPad niet te goed op.

De meeste vliegvelden werken bij de controles van je handbagage (nog) met traditionele X-ray apparatuur. Wanneer je gecontroleerd wordt met deze apparatuur, dan zul je worden verzocht om je tablet / iPad uit je handbagage te halen. Deze apparatuur wordt dan apart gescand. Het is dus handig als je makkelijk bij je tablet kunt komen, anders moet je je hele tas of koffer leeghalen.

Nieuwere apparatuur waarbij je tablet in je handbagage kan blijven.

Er is nieuwere CT-scan apparatuur, waarbij het niet meer nodig is om je tablet / iPad uit je handbagage te halen. Deze apparatuur is nog lang niet overal in gebruik. Op de meeste vliegvelden wordt deze apparatuur stapsgewijs ingevoerd. Tot de tijd dat deze CT-scanners op alle luchthavens zijn ingevoerd, zal je rekening moeten houden met de vraag om je tablet / iPad uit je tas te halen tijdens controles.

Hou dus bij het pakken van je handbagage rekening met de volgorde waarin je je spullen erin doet. De handigste plek voor je elektrische apparatuur, tablet / iPad, is dus helemaal bovenop of in een apart vak. Wordt bij een controle gevraagd of je een iPad / tablet bij je hebt, dan hoef je niet je hele tas leeg te halen.

CT-scanner voor handbagage nog lang niet overal

De CT-scanner waarbij je je tablet in de handbagage kan laten zitten, wordt nog lang niet overal gebruikt. Hou er dus altijd rekening mee dat je je tablet slim inpakt. Zeker bij landen waar een hoger veiligheidsrisico geldt, is het een heel stuk prettiger wanneer je je tablet of iPad makkelijk en snel kunt pakken, dan wanneer je de rij wachtende passagiers ophoudt met het uitpakken van je complete handbagage.