Thomas Cook failliet

Thomas Cook Neckerman Reizen failliet

Vandaag is bekend geworden dat de Engelse tak van de reisgigant Thomas Cook faillissement heeft aangevraagd. Onder de vleugels van Thomas Cook vallen ook reisorganisaties als Neckermann en Vrijuit Reizen.

De aanvraag van het faillissement van Thomas Cook is, vanwege de enorme omvang van het concern, een klap voor de reiswereld. Voor de klanten van Thomas Cook die op dit moment op vakantie zijn, moeten alternatieven worden gezocht om ze terug naar huis te krijgen. Dit zal gaan door middel van chartervluchten die worden ingezet. Gezien het enorme aantal vakantiegangers, verspreid over alle bestemmingen waarop Thomas Cook, maar ook Neckermann en Vrijuit Reizen vliegen, wordt dit een enorme operatie.

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Grote kans dat je in aanmerking komt voor compensatie! Lees hier meer.

Vakantiegangers kunnen ook in het hotel waar ze verblijven wellicht nog problemen krijgen met betalingen. Het kan zijn dat hotels de gasten voor zaken laten betalen die door Thomas Cook zouden worden betaald, dit om zeker te zijn dat het hotel wel de betalingen krijgt waar recht op is.

Thomas Cook Nederland

Het faillissement is aangevraagd voor de Engelse tak van Thomas Cook reizen. Nederland valt onder de Duitse tak van Thomas Cook. Op dit moment is nog niet bekend, of het faillissement ook voor Thomas Cook Nederland geldt. Hierover wordt waarschijnlijk in de loop van vandaag meer duidelijk.

Mensen die in Nederland een vakantie hebben geboekt bij Thomas Cook, Neckermann of Vrijuit Reizen, wordt vooralsnog geadviseerd even af te wachten op verdere berichtgeving. Dit omdat op dit moment nog niet helemaal bekend is wat er met de Nederlandse tak van Thomas Cook gaat gebeuren.

Ook hotels

Thomas Cook heeft zelf ook enkele honderden hotels in beheer. Wat er met de hotels zelf gaat gebeuren, dat is op dit moment ook nog niet helemaal bekend.

Thomas Cook is een van de grotere spelers in de reiswereld. Wat de impact zal zijn van een faillissement van deze enorme organisatie is nog niet goed in te schatten, maar het zal zeker zijn sporen nalaten, zowel bij gedupeerde klanten van Thomas Cook, Neckermann en Vrijuit, als op de vele vakantiebestemmingen.