Thomas Cook Nederland, ook boekingen geannuleerd

Thomas Cook Neckerman Reizen failliet

De reisgigant Thomas Cook heeft op 23 september 2019 faillissement aangevraagd. In eerste instantie zouden hierdoor alleen de reizen die via het Engelse moederbedrijf zijn geboekt, komen te vervallen. Ondanks het feit dat het op dit moment nog niet duidelijk is of ook de Europese tak van Thomas Cook failliet wordt verklaard, is er door de reisorganisatie wel direct actie ondernomen om te voorkomen dat mensen die bij Thomas Cook Nederland een vakantie hebben geboekt, hun geld kwijt zijn.

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Grote kans dat je in aanmerking komt voor compensatie! Lees hier meer.

Inmiddels heeft Thomas Cook Nederland (Neckermann Reizen) bij de SGR (garantiefonds) een zogenaamde melding van financieel onvermogen gedaan. Dit betekent voor menen die een vakantie hebben geboekt dat deze niet door gaat, maar dat de klanten van Thomas Cook Nederland niet kunnen fluiten naar hun geld. Het SGR zal kijken naar mogelijkheden om geboekte vakanties toch zoveel mogelijk te kunnen verzorgen. In het geval dat er geen alternatief wordt gevonden, dan wordt het reisbedrag terugbetaald vanuit het garantiefonds.

Wat de exacte gevolgen zijn voor Thomas Cook Nederland, is op dit moment nog niet te zeggen. Waarschijnlijk wordt er vandaag meer duidelijk. In ieder geval zijn alle vluchten van Thomas Cook Nederland op 24 september 2019 geannuleerd.