Vermeer Centrum Delft – schilderijen van Johannes Vermeer

Ontdek het leven van Johannes Vermeer in het Vermeer Centrum Delft

Wie Delft zegt, zegt ook Johannes Vermeer. Deze wereldberoemde meester / schilder leefde van 1632 – 1675. In het Vermeer Centrum Delft ontdek je alles over het leven en de schilderijen van Johannes Vermeer.

37 schilderijen van Johannes Vermeer

In het Vermeer Centrum Delft zijn 37 schilderijen van Johannes Vermeer tentoongesteld. Bekende en minder bekende schilderijen waarin de kenner Johannes Vermeer zeker zal herkennen. De schilderijen die in het Vermeer Centrum Delft tentoon worden gesteld zijn replica’s.

Johannes Vermeer Centrum Delft
Johannes Vermeer Centrum Delft

De boodschappen in de schilderijen

In veel schilderijen van Johannes Vermeer speelt de liefde een belangrijke rol. In sommige schilderijen is dit duidelijk herkenbaar, terwijl in andere doeken het onderwerp niet meteen op de voorgrond ligt. Dit worden ook wel de liefdesboodschappen van Johannes Vermeer genoemd. Tijdens je bezoek aan het Vermeer Centrum Delft, leer je deze boodschappen te herkennen in zijn schilderijen.

Atelier van Johannes Vermeer

Het atelier van Johannes Vermeer is een plek in het Vermeer Centrum Delft waar je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan. In het atelier leer je hoe Johannes Vermeer bij het maken van zijn schilderijen gebruik maakte van het licht.

Maak kennis met de camera obscura en ontdek hoe Johannes Vermeer gebruik maakt e van kleuren en perspectief. Kortom, in het atelier zie je hoe Johannes Vermeer werkte.

Zoek zelf informatie over Johannes Vermeer

In het Vermeer Centrum Delft bevind zich een zogenaamde ‘multitouchtafel’. Dit is een tafel waar je zelf kunt bepalen welke informatie erop komt te liggen. Je kunt kiezen welke informatie over Johannes Vermeer getoond wordt. Ga op zoek naar de informatie over deze Delftse meester die jij interessant vindt.
Ook is er een film te zien over het 17de eeuwse Delft. Stap even in de geschiedenis van Delft en de belangrijke historische gebeurtenissen.

Tentoonstelling Vermeers Erfgoed

In het Vermeer Centrum Delft is ook een tentoonstelling te zien met de naam ‘Vermeers Erfgoed’. Hier zijn archeologische vondsten te zien die je in een aantal gevallen ook terug ziet in de schilderijen van Johannes Vermeer.

Zie ook Museum Prinsenhof Delft