Vermeer Centrum Delft. Camera obscura en de liefdesboodschappen.

Vermeer Centrum Delft. Ontdek de camera obscura, het gebruik van licht en kleurr, en zoek de liefdesboodschappen in de schilderijen.

Ontdek het leven van Johannes Vermeer in het Vermeer Centrum Delft

Wie Delft zegt, zegt ook Johannes Vermeer. Deze wereldberoemde meester / schilder leefde van 1632 – 1675. In het Vermeer Centrum Delft ontdek je alles over het leven en de schilderijen van Johannes Vermeer.

37 schilderijen van Johannes Vermeer in het Vermeer Centrum Delft

In dit unieke museum zijn 37 schilderijen van Johannes Vermeer tentoongesteld. Bekende en minder bekende schilderijen waarin de kenner Johannes Vermeer zeker zal herkennen. De schilderijen die op deze bijzondere locatie in Delft tentoon worden gesteld zijn replica’s.

Johannes Vermeer Centrum Delft
Johannes Vermeer Centrum Delft

Superleuk en interessant om te combineren met een bezoek aan het Vermeer Centrum Delft, het Stadsverkenningsspel. Ga zelf op pad door het oude centrum van Delft. Los de puzzels op en vind de bijzondere verhalen die Delft maken wat het nu is.
Klik hier voor meer informatie over het stadsverkenningsspel Delft.

De liefdesboodschappen in de schilderijen

In veel schilderijen van Johannes Vermeer speelt de liefde een belangrijke rol. In sommige schilderijen is dit duidelijk herkenbaar, terwijl in andere doeken het onderwerp niet meteen op de voorgrond ligt. Dit worden ook wel de liefdesboodschappen van Johannes Vermeer genoemd. Tijdens je bezoek aan het Vermeer Centrum leer je deze boodschappen te herkennen in zijn schilderijen. Dit geeft het bekijken van de schilderijen een extra dimensie. Je gaat toch anders kijken naar de schilderijen als je weet dat Vermeer er een soort geheime boodschappen heeft verwerkt.

Atelier van Johannes Vermeer

Het atelier van Johannes Vermeer is een plek in het Vermeer Centrum Delft waar je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan. In het atelier leer je hoe Johannes Vermeer bij het maken van zijn schilderijen gebruik maakte van het licht. Ook dit ga je leren herkennen in de werken deze meester.

Maak kennis met de camera obscura en ontdek hoe Johannes Vermeer gebruik maakte van kleuren en perspectief. Kortom, in het atelier zie je hoe Johannes Vermeer werkte. Een kijkje in de geschiedenis.

Zoek zelf informatie over Johannes Vermeer

In het Vermeer Centrum is ook een zogenaamde ‘multitouchtafel’. Dit is een tafel waar je zelf kunt bepalen welke informatie erop komt te liggen. Bekijk de onderwerpen en bepaal zelf welke informatie over Johannes Vermeer getoond wordt. Ga op zoek naar de informatie over deze Delftse meester die jij interessant vindt.

Ook is er een film te zien over het Delft uit de 17e eeuw. Ga terug in de geschiedenis van Delft en de belangrijke historische gebeurtenissen. Ook al is Delft niet zo’n heel grote plaats, in het verleden zijn er best interessante dingen gebeurd.

Tentoonstelling Vermeers Erfgoed

In het Vermeer Centrum Delft is ook een tentoonstelling te zien met de naam ‘Vermeers Erfgoed’. Hier zijn archeologische vondsten te zien die je in een aantal gevallen ook terug ziet in de schilderijen van Johannes Vermeer. Naast het gebruik van licht en de liefdesboodschappen is dit zeker ook interessant.

Een leuke combinatie met het Vermeer Centrum Delft is het Stadsverkenningsspel Delft. Je gaat zelf op pad in het oude centrum van Delft.

Zie ook Museum Prinsenhof Delft