Madurodam, Nederland in het klein

Madurodam Tickets Den Haag

Madurodam, waar een klein land nog kleiner in kan zijn

Madurodam is Nederland in het klein. Madurodam is een attractiepark in Den Haag dat al sinds 1952 bestaat. Het startkapitaal voor de bouw van Madurodam is afkomstig van de familie Maduro. Hieraan is ook de naam Madurodam ontleend.

In Madurodam zijn belangrijke en bekende plekken van Nederland nagebouwd. Zo wandel je langs Schiphol, komen er treinen van de NS voorbij, zie je de schepen in de Rotterdamse haven en nog veel meer puur Nederlandse zaken.

Madurodam interactief

Van origine is Madurodam een park waar je doorheen liep met weinig interactie. In de loop der jaren is er veel veranderd en gemoderniseerd in het park. Madurodam is niet meer alleen een attractiepark waar je doorheen loopt om alles te bekijken. Er is veel interactief geworden, waardoor een bezoek aan Madurodam in mijn ogen een stuk leuker is geworden. Ik ben vaker in het attractiepark geweest en moet zeggen dat de vernieuwingen Madurodam zeker veel leuker hebben gemaakt, zowel voor kinderen als volwassenen.

Wat is er te zien in Madurodam

Zonder inhoudelijk al teveel te verklappen over het gemoderniseerde attractiepark hier toch een beknopt overzichtje.

  • Nederland in het klein : Wandel door Nederland, zie herkenbare puur Nederlandse plekken en tafereeltjes die tot in detail zijn nagebouwd.
  • George Maduro : Maak kennis met George Maduro die bekend staat als oorlogsheld. Wie was George Maduro, en waarom is Madurodam naar hem vernoemd.
  • Speel DJ : In Madurodam kan je zelf achter de draaitafels plaatsnemen en je eigen muziek mixen. De mini bewoners dansen op jouw muziek.
  • De Waterwolf : Een interactieve show over de drooglegging van de Haarlemmermeer. Versla jij de Waterwolf?
  • Speel met water : Leer van het spelen met water. Bekijk de bewegende sluizen en Deltawerken, blus zelf branden en meer.
  • Treinen : In Madurodam zijn de stations van Rotterdam, Utrecht en Groningen Centraal nagebouwd. Treinden rijden af en aan tussen de stations.
  • Wek windenergie op : Kan jij met de windmolens energie opwekken door ze in de juiste stand te zetten?
  • Speeltuinen : In Madurodam zijn twee speeltuinen te vinden. Even zin om even te klimmen en klauteren? Ook dat kan.
  • Het verleden van Nieuw Amsterdam : Nieuw Amsterdam heet vandaag de dag New York. In deze spectaculaire familieattractie ga je terug naar het Nieuw Amsterdam van de 17e eeuw.

Madurodam openingstijden en adres

Madurodam is 365 dagen per jaar geopend. De deuren gaan open om 09:00 uur. Het park sluit wisselend om 17:00 of 18:00 uur.

Het adres van Madurodam is:
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag, Nederland

Er is een parkeerterrein bij Madurodam. Hier geldt betaald parkeren.