AFAS Circustheater Scheveningen, musicals, concerten, geschiedenis.

AFAS Circustheater Scheveningen. Musicals, concerten in dit theater in hartje Scheveningen. Voorstellingen, musical tickets, geschiedenis.

De bijzondere geschiedenis van het AFAS Circustheater Scheveningen.

Op het Circusplein in hartje Scheveningen staat het kenmerkende Circustheater. Het theater trekt meteen de aandacht. Tegenwoordig is het Circustheater vooral bekend van grote musicals en concerten. Er is niet veel meer dat eraan doet herinneren dat het gebouw vroeger onderdak bood aan circussen.

In het AFAS Circustheater Scheveningen worden voornamelijk musicals gespeeld.
Het Circustheater heeft daarmee een belangrijke positie veroverd in de entertainmentwereld.
Klik hier voor de actuele en de komende musicals en voorstellingen en tickets die zich afspelen in hartje Scheveningen.

Van circus tot het bekende circustheater.

Circus Schumann heeft het gebouw is op 16 juli 1904 geopend. Het gebouw heeft in eerste instantie alleen dienst gedaan als circusgebouw. Het gebouw was alleen open in de zomermaanden. Niet alleen mensen uit de omgeving, maar ook strandgangers waren de bezoekers van het circus.
Dieren die bij het circus hoorden kwamen in Den Haag aan met de trein. Bij station Hollands Spoor werden ze via de tramrails verder vervoerd naar Scheveningen. Dat moet een mooi spektakel zijn geweest omdat je niet dagelijks een stoet met dieren over het spoor ziet rijden. Het laatste stukje van de reis ging lopend.

AFAS Circustheater Scheveningen musicals
AFAS Circustheater Scheveningen

De stappen naar het huidige AFAS Circustheater Scheveningen.

In de jaren 60 is het gebouw flink onder handen genomen. Na een verbouwing was het gebouw ook klaar om ook theatervoorstellingen te laten plaatsvinden. Dit was eigenlijk de eerste grote stap in de richting van AFAS Circustheater Scheveningen wat het nu is. Toch heeft het niet zo veel gescheeld of het gebouw was er niet meer geweest. Eind jaren 80 stond het circusgebouw op de slooplijst. Gelukkig was daar Joop van den Ende die het gebouw kocht voor het symbolische bedrag van 1 euro. Het gebouw is hierna volledig verbouwd en opgeknapt, waarna het Circustheater Scheveningen was geboren. Vanaf dit moment speelden er voornamelijk musicals in het Circustheater Scheveningen.

Meerdere namen van het Circustheater

In de loop der jaren heeft het huidige AFAS Circustheater Scheveningen meerdere namen gehad omdat er vaker een andere hoofdsponsor is ingestapt.

  • VSB Circustheater. Tot 2004 heeft het gebouw de naam VSB Circustheater gehad.
  • Fortis Circustheater. Dit is de naam waaronder het Circustheater bekend heeft gestaan tot 2011.
  • AFAS Circustheater Scheveningen. In 2011 is de naam van dit mooie theater veranderd in AFAS Circustheater.

Musicals en voorstellingen in het Circustheater.

Klik hier voor het overzicht van actuele en komende voorstellingen in het Circustheater.

In het AFAS Circustheater Scheveningen hebben de beste musicals gespeeld. Een kleine greep uit de indrukwekkende rij:
Les Miserables, The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Aida, The Lion King, Beauty and the Beast, Tarzan, Anastasia en meer.

Parkeren en bereikbaarheid van het AFAS Circustheater Scheveningen.

Over het parkeren bij het AFAS Circustheater Scheveningen kunnen we kort zijn, want gratis parkeren bij het Circustheater is er niet bij. Er zijn wel plekken op loopafstand waar je gratis kan parkeren. In ons artikel over ‘gratis parkeren op Scheveningen‘ staan de plekken waar je nog gratis kan parkeren.

Wil je de gok niet nemen om een gratis parkeerplaats te zoeken en/of wil je niet te ver lopen, dan kan zijn er parkeergarages vlak bij het Circustheater. Direct naast het Circustheater is Parkeergarage Nieuwe Parklaan [Nieuwe Parklaan 248] gevestigd. Op een paar minuten lopen is Parkeergarage Kurhaus [Gevers Deynootplein 189] te vinden, en op minder dan tien minuten lopen ligt Parkeergarage Parking Strand [Zwolsestraat 426].

Verkeersdrukte in de zomer en bij evenementen.

Hou er rekening mee dat het AFAS Circustheater Scheveningen in hartje Scheveningen ligt. Om precies te zijn tegenover het mooie Kurhaus en ook vlak bij het strand. Bij mooi weer kan het er dan ook druk zijn. Niet alleen bij mooi weer, maar ook bij evenementen kan het verkeer al op de grens van Scheveningen vast staan. In die gevallen kan het beter zijn om met de tram naar Scheveningen te gaan om de drukte te vermijden.

Combineer je theaterbezoek met een dagje Scheveningen of Den Haag

Het theater ligt zoals gezegd in hartje Scheveningen. Kom je niet uit Den Haag of Scheveningen zelf, dan is dit de uitgelezen mogelijkheid om je dag bijvoorbeeld door te brengen op het strand, waarna je tijdens een mooie musical in het Circustheater je dag eindigt.