Leukste zwembad Zuid Holland, Tikibad

Wirwar van glijbanen Tikibad Duinrell

Het leukste zwembad van Zuid Holland is misschien wel het Tikibad Duinrell. Dit zwembad bestaat op dit moment (2020) al zo’n 35 jaar. Het Tikibad is in de loop der tijd uitgegroeid van zwembad tot het grootste waterpark / subtropisch zwemparadijs van de Benelux, en daar mag Duinrell trots op zijn. Zeker ook omdat veel bezoekers het het leukste zwembad van Zuid Holland vinden Het Tikibad heeft meer dan 21 glijbanen met een totale lengte van ruim 1,5 km. Daarnaast is er voor de kleinere bezoekers het Kids Waterpark Playa, en het zwembad heeft een buitenzwembad. Leukste zwembad van Zuid Holland? Volgens velen zeker wel!

Koop vooraf je Tikibad tickets,het leukste zwembad van Zuid Holland, en voorkom dat je in de rij moet wachten. De goedkoopste Duinrell en Tikibad tickets koop je op de website van Duinrell zelf. Koop hier je Tikibad of attractiepark Duinrell tickets, het leukste zwembad van Zuid Holland.

Tikibad Duinrell, grootste waterpark van de Benelux, leukste zwembad Zuid Holland

Leukste zwembad Zuid Holland:
Het Tikibad ligt in vakantie en attractiepark Duinrell. Dit betekent dat je attractiepark Duinrell binnen moet gaan om het zwembad te bereiken. Vanaf de ingang van Duinrell is het een paar minuten lopen naar het Tikibad zelf.

Het Tikibad is uitgegroeid tot het grootste subtropische zwembad / waterpark van de Benelux en volgens velen zeker het leukste zwembad van Zuid Holland. Dit komt met name door het grote aantal glijbanen dat het Tikibad rijk is. Er zijn glijbanen voor de jongere bezoekers, maar er zijn ook glijbanen voor mensen die meer adrenaline zoeken. Iedereen die van een zwembad met glijbanen houdt zal zich vermaken in het Tikibad.

De glijbanen van het Tikibad – leukste zwembad Zuid Holland

Het Tikibad in Duinrell trekt bezoekers uit de verre omtrek. Niet alleen bezoekers van het attractiepark Duinrell, vakantiepark Duinrell (duingalows, camping, lodgetenten) bezoeken het Tikibad. Een groot deel van de bezoekers van het Tikibad zijn mensen uit heel Zuid Holland. Dat zoveel mensen speciaal de reis naar Duinrell maken om het Tikibad te bezoeken, zegt wel iets over dit subtropische zwembad in Wassenaar. Het geeft de term ‘leukste zwembad Zuid Holland’ zeker een belangijke waarde. Bezoekers komen voornamelijk voor de vele glijbanen van het Tikibad Duinrell. Hieronder een overzicht van de glijbanen van het leukste zwembad van Zuid Holland.

 • Cycloon: Dit is een van mijn persoonlijke favorieten van het Tikibad Duinrell / leukste zwembad Zuid Holland. Je suist met een vaartje van 60 km/u de glijbaan af, waarna je in een trechter terecht komt. In de trechter draai je nog een aantal rondjes voor je door de opening in het midden naar beneden valt. Minimale lengte 120 cm / maximaal gewicht 100 kg.
 • Triton: Dit is een 20 meter hoge cone glijbaan. In een band ga je naar beneden door drie ‘trechters’. Onverwachte wendingen en veel plezier wanneer je van de ene trechter in de andere terecht komt. Minimale lengte 120 cm.
 • Blits: De Blits is een snelle glijbaan waar je met zo’n 60 km/u al bochten makend naar beneden suist. De glijbaan is 80 meter lang, maar daar lijkt het niet op aangezien je zo snel beneden bent Minimale lengte 150 cm. Maximaal gewicht 100 kg.
 • Flits: De Flits in het Tikibad Duinrell lijkt wel iets op de Blits. Ook hier suis je met een vaartje van 60 km/u naar beneden. Het leuke aan deze glijbaan is de doorzichtige buis waar je doorheen glijdt. Minimale lengte 150 cm. Maximaal gewicht 100 kg.
 • X-stream: De X-stream is een van de glijbanen die niet iedereen doet. De glijbaan is ongeveer 7 meter hoog. Je staat op een valluik die ineens onder je vandaan weg klapt, waardoor de grond letterlijk onder je voeten verdwijnt. Minimale lengte 150 cm. Maximaal gewicht 110 kg.
 • Moonlight: De Moonlight is een van de langzamere glijbanen van het leukste zwembad van Zuid Holland. Met een vaartje van 20 km/u glij je in een tweepersoons band door een pikdonkere buis. Je ziet alleen de sterrenhemel. Minimale lengte 120 cm. Maximaal gewicht 100 kg.
 • Starlight: Deze glijbaan lijkt op de Moonlight, maar dan met het grote verschil dat flitsende lichten aan je voorbij gaan. Minimale lengte 120 cm. Maximaal gewicht 100 kg.
 • Lazy River: De naam zegt het eigenlijk al. In een band dobber je op je dooie gemakje een riviertje af rond het Tikibad leukste zwembad van Zuid Holland. Even rustig liggen en relaxen tussen al het andere glijbanen geweld.
 • Tyfoon: De Tyfoon is ook een van mijn favoriete glijbanen in het Tikibad Duinrell. Dit maakt ook dat dit zwembad meetelt als leukste zwembad van Zuid Holland. In deze glijbaan ga je cirkelend naar beneden waarbij je de G-krachten hun werk voelt doen. Je gaat niet eens zo heel hard (50 km/u), maar voor je gevoel ga je veel sneller. Minimale lengte 150 cm. Maximaal gewicht 100 kg.
 • Groene Barracuda: Dit is een vrij relaxte glijbaan. Met een vaartje van 20 km/u ga je de 110 meter lange glijbaan af. Maximaal gewicht 100 kg.
 • Blauwe Haai: Deze glijbaan lijkt erg op de Groene Barracuda. Het is een van de eerste glijbanen van het Tikibad Duinrell. Maximaal gewicht 100 kg.
 • Cannon Ball: De Cannon Ball is een korte glijbaan van 6 meter. Voor je beseft dat je aan het glijden bent, val je aan de onderkant uit de buis met 60 km/u naar beneden. Minimaal 120 cm. Zwemdiploma verplicht.
 • Pelikaanduik: De Pelikaanduik is de kortste glijbaan van het Tikibad Duinrell. De glijbaan is maar 4 meter lang. Het hoogste punt van de glijbaan is 7 meter boven het water. Reken zelf maar uit hoeveel meter je vanuit de glijbaan naar beneden valt. Minimale lengte 120 cm.
 • Green Flash: De Green Flash is een leuke glijbaan voor iedereen. Let we even op de scherpe bocht die de glijbaan maakt.
 • Blue Stripe: Deze glijbaan is eigenlijk hetzelfde als de Green Flash van het Tikibad Duinrell, alleen gaat de scherpe bocht de andere kant op.
 • Hurri’Cone: Dit is een leuke glijbaan, ook voor de kleinere Tikibad bezoekers. Hij lijkt iets op de Triton, maar bij deze glijbaan zit je niet in een band.
 • Rapid Run: Drie banen naast elkaar. Deze korte glijbaan is ook geschikt voor de kleinere bezoekers van het Tikibad Duinrell. Doe een wedstrijd wie het eerst beneden is.
 • Quattro Run: De Quattro Run lijkt op de Rapid Run, maar dan met vier banen naast elkaar. De glijbaan is 24 meter lang.
 • Green Twist: De Green Twist lijkt op de Groene Barracuda, maar dan toch net even anders.
 • Rainbow Splash: De rainbow splash is een leuke glijbaan voor de jongere bezoekers van het Tikibad.
 • Boogie Ride: Deze glijbaan is er ook voor de jongste bezoekers. Een gesloten glijbaan met een doorzichtig stuk halverwege. Het leukste zwembad van Zuid Holland, ook voor de kleinsten.
 • Twin Fin: Ook voor de kleintjes is de Twin Fin. Twee banen naast elkaar.

Overig in het Tikibad Duinrell, leukste zwembad van Zuid Holland

 • Golfslagbad
 • Peuterbad
 • Verwarmd speelbad
 • Whirlpool
 • Turkse stoombaden

Lees voor je het Tikibad Duinrell / leukste zwembad Zuid Holland, bezoekt ook even de regels door. Op de website van het Tikibad Duinrell lees je precies wat er van je verwacht wordt tijdens je bezoek aan het leukste zwembad van Zuid Holland.

leukste zwembad zuid holland Tikibad Duinrell
Tikibad Duinrell, leukste zwembad met de meeste glijbanen

Leukste zwembad Zuid Holland? Wij denken van wel.