Tikibad tickets – Leukste zwembad Zuid-Holland, Tikibad

Wirwar van glijbanen Tikibad Duinrell

Tikibad tickets. Tikibad het leukste zwembad Zuid-Holland in Duinrell. Grootste waterpark / subtropisch zwembad van de Benelux, 21 +glijbanen.

In dit zwembad moet je geweest zijn.

Het leukste zwembad van Zuid-Holland is misschien wel het Tikibad Duinrell. Dit zwembad bestaat echt al heel lang en is met de moderne tijd meegegroeid. Het Tikibad is in de loop van de tijd uitgegroeid van eenvoudig zwembad tot het grootste waterpark / subtropisch zwemparadijs van de Benelux, en daar mag Duinrell trots op zijn. Zeker ook omdat veel bezoekers het Tikibad het leukste zwembad van Zuid-Holland vinden. Wij persoonlijk komen met ons gezin met enige regelmaat in het Tikibad.

BESPAARTIP : Koop combinatie tickets voor het Tikibad en de Duinrell attracties

Combineer je bezoek aan het Tikibad met toegang tot alle attracties van Duinrell. Als je combinatie tickets koopt voor zowel het attractiepark als het Tikibad, dan ben je veel goedkoper uit dan dat je losse tickets koopt.

Het verschil tussen losse tickets en combinatietickets voor het Tikibad en Attractiepark Duinrell is dat je bij combinatietickets iets minder lang toegang hebt tot het Tikibad. Mijn persoonlijke advies is dan ook om een dagje Duinrell te combineren met een bezoek aan het Tikibad… of andersom natuurlijk. Je bespaart serieus geld als je combinatietickets koopt in plaats van losse tickets voor attractiepark Duinrell en het Tikibad.

Ruim 1,5 km glij en plons plezier, koop je Tikibad tickets online voor de laagste prijzen

Het Tikibad heeft meer dan 21 glijbanen met een totale lengte van ruim 1,5 km. Daarnaast is er voor de kleinere bezoekers het Kids Waterpark Playa, en het zwembad heeft een buitenzwembad. Leukste zwembad van Zuid-Holland? Volgens velen zeker wel!

Koop vooraf je Tikibad tickets, het leukste zwembad van Zuid-Holland, en voorkom dat je in de rij moet wachten. De goedkoopste Duinrell en Tikibad tickets koop je op de website van Duinrell zelf.

Bekijk hier meteen een overzicht van ALLE glijbanen in het Tikibad Duinrell, samen met foto’s en alle informatie. Hieronder beschrijf ik ook de diverse glijbanen van het Tikibad, en vertel ik wat mijn favoriete glijbanen zijn.

Tikibad Duinrell, grootste waterpark van de Benelux, leukste zwembad Zuid Holland

Het Tikibad ligt in vakantie en attractiepark Duinrell. Dit betekent dat je attractiepark Duinrell binnen moet gaan om het zwembad te bereiken. Vanaf de ingang van Duinrell is het een paar minuten lopen naar het Tikibad zelf.

Het Tikibad is uitgegroeid tot het grootste subtropische zwembad / waterpark van de Benelux en volgens velen zeker het leukste zwembad van Zuid-Holland. Dit komt vooral door het grote aantal glijbanen dat het Tikibad rijk is. Er zijn glijbanen voor de jongere bezoekers, maar er zijn ook glijbanen voor mensen die meer adrenaline zoeken. Iedereen die van een zwembad met glijbanen houdt, zal zich vermaken in het Tikibad. Het is er vaak best druk, dus koop je tickets voor het Tikibad vooraf, dat voorkomt teleurstellingen.

TIP – Toegang met tijdsloten, dus koop je Tikibad tickets vooraf.

Omdat zoveel mensen het zwembad bezoeken en er met tijdsloten wordt gewerkt is het verstandig om vooraf je Tikibad tickets al te kopen. Zo hoef je niet te wachten.

De glijbanen van het Tikibad – leukste zwembad Zuid Holland

Het Tikibad in Duinrell trekt bezoekers uit de verre omtrek. Niet alleen bezoekers van het attractiepark Duinrell, vakantiepark Duinrell (duingalows, camping, lodgetenten) bezoeken het Tikibad. Een groot deel van de bezoekers van het Tikibad zijn mensen uit heel Zuid Holland.

Dat zoveel mensen speciaal de reis naar Duinrell maken om het Tikibad te bezoeken, zegt wel iets over dit subtropische zwembad in Wassenaar. Het geeft de term ‘leukste zwembad Zuid-Holland’ zeker een belangrijke waarde. Bezoekers komen voornamelijk voor de vele glijbanen van het Tikibad Duinrell. Hieronder een overzicht van de glijbanen van het leukste zwembad van Zuid-Holland.

Cycloon: Dit is een van mijn persoonlijke favorieten van het Tikibad Duinrell / leukste zwembad Zuid Holland. Je suist met een vaartje van 60 km/u de glijbaan af, waarna je in een trechter terecht komt. In de trechter draai je nog een aantal rondjes voordat je door de opening in het midden naar beneden valt. Minimale lengte 120 cm / maximaal gewicht 100 kg

Triton

Dit is een 20 meter hoge cone glijbaan. In een band ga je naar beneden door drie ’trechters’. Onverwachte wendingen en veel plezier wanneer je van de ene trechter in de andere terecht komt. Minimale lengte 120 cm.

Blits

De Blits is een snelle glijbaan waar je met zo’n 60 km/u al bochten makend naar beneden suist. De glijbaan is 80 meter lang, maar daar lijkt het niet op aangezien je zo snel beneden bent Minimale lengte 150 cm. Maximaal gewicht 100 kg.

Flits

De Flits in het Tikibad Duinrell lijkt wel iets op de Blits. Ook hier suis je met een vaartje van 60 km/u naar beneden. Het leuke aan deze glijbaan is de doorzichtige buis waar je doorheen glijdt. Minimale lengte 150 cm. Maximaal gewicht 100 kg.

X-stream

De X-stream is een van de glijbanen die niet iedereen doet. De glijbaan is ongeveer 7 meter hoog. Je staat op een valluik die ineens onder je vandaan weg klapt, waardoor de grond letterlijk onder je voeten verdwijnt. Minimale lengte 150 cm. Maximaal gewicht 110 kg.

Moonlight

De Moonlight is een van de langzamere glijbanen van het leukste zwembad van Zuid Holland. Met een vaartje van 20 km/u glij je in een tweepersoons band door een pikdonkere buis. Je ziet alleen de sterrenhemel. Minimale lengte 120 cm. Maximaal gewicht 100 kg.

Starlight

Deze glijbaan lijkt op de Moonlight, maar dan met het grote verschil dat flitsende lichten aan je voorbij gaan. Minimale lengte 120 cm. Maximaal gewicht 100 kg.

Lazy River

De naam zegt het eigenlijk al. In een band dobber je op je dooie gemakje een riviertje af. Even rustig liggen en relaxen tussen al het andere glijbanen geweld.

Tyfoon

De Tyfoon is ook een van mijn favoriete glijbanen in het Tikibad Duinrell. Deze glijbaan maakt ook dat het Tikibad meetelt als leukste zwembad van Zuid-Holland en dat mensen graag tickets kopen voor dit zwembad. In deze glijbaan ga je cirkelend naar beneden waarbij je de G-krachten hun werk voelt doen. Je gaat niet eens zo heel hard (50 km/u), maar voor je gevoel ga je veel sneller. Minimale lengte 150 cm. Maximaal gewicht 100 kg.

Groene Barracuda

Dit is een vrij relaxte glijbaan. Met een vaartje van 20 km/u ga je de 110 meter lange glijbaan af. Maximaal gewicht 100 kg.

Blauwe Haai

Deze glijbaan lijkt erg op de Groene Barracuda. Het is een van de eerste glijbanen van het Tikibad Duinrell. Maximaal gewicht 100 kg.

Cannon Ball

De Cannon Ball is een korte glijbaan van 6 meter. Voor je beseft dat je aan het glijden bent, val je aan de onderkant uit de buis met 60 km/u naar beneden. Minimaal 120 cm. Zwemdiploma verplicht.

Pelikaanduik

De Pelikaanduik is de kortste glijbaan van het Tikibad Duinrell. De glijbaan is maar 4 meter lang. Het hoogste punt van de glijbaan is 7 meter boven het water. Reken zelf maar uit hoeveel meter je vanuit de glijbaan naar beneden valt. Minimale lengte 120 cm.

Green Flash

De Green Flash is een leuke glijbaan voor iedereen. Let we even op de scherpe bocht die de glijbaan maakt.

Blue Stripe

Deze glijbaan is eigenlijk hetzelfde als de Green Flash van het Tikibad Duinrell, alleen gaat de scherpe bocht de andere kant op.

Hurri’Cone

Dit is een leuke glijbaan, ook voor de kleinere Tikibad bezoekers. Hij lijkt iets op de Triton, maar bij deze glijbaan zit je niet in een band.

Rapid Run

Drie banen naast elkaar. Deze korte glijbaan is ook geschikt voor de kleinere bezoekers van het Tikibad Duinrell. Doe een wedstrijd wie het eerst beneden is.

Quattro Run

De Quattro Run lijkt op de Rapid Run, maar dan met vier banen naast elkaar. De glijbaan is 24 meter lang.

Green Twist

De Green Twist lijkt op de Groene Barracuda, maar dan toch net even anders.

Rainbow Splash

De rainbow splash is een leuke glijbaan voor de jongere bezoekers van het Tikibad.

Boogie Ride:

Deze glijbaan is er ook voor de jongste bezoekers. Een gesloten glijbaan met een doorzichtig stuk halverwege. Het leukste zwembad van Zuid Holland, ook voor de kleinsten.

Twin Fin: Ook voor de kleintjes is de Twin Fin. Twee banen naast elkaar.

Koop vooraf je Tikibad tickets en voorkom dat je moet wachten om te kunnen genieten van de spectaculairste glijbanen van de Benelux.

Overig in het Tikibad Duinrell

  • Golfslagbad
  • Peuterbad
  • Verwarmd speelbad
  • Whirlpool
  • Turkse stoombaden

Tikibad huisregels en tickets

Lees voor je het Tikibad Duinrell / leukste zwembad Zuid-Holland bezoekt of tickets koopt ook even de regels door. Op de website van het Tikibad Duinrell lees je precies wat er van je verwacht wordt tijdens je bezoek aan het leukste zwembad van Zuid-Holland.

Tikibad Tickets - leukste zwembad zuid holland Tikibad Duinrell
Tikibad tickets Duinrell, leukste zwembad met de meeste glijbanen

Leukste zwembad Zuid-Holland? Bij mijn persoonlijk staat het Tikibad wel op nummer 1, dus ik kan je aanraden om tickets te kopen. Maar zoals boven ook gezegd, overweeg het kopen van combinatie tickets voor zowel het Tikibad als attractiepark Duinrell, dat scheelt je zeker geld.