Hoe vind je de goedkoopste vliegtickets

Goedkoopste vliegtickets vinden? Dat doe je met deze tips.

Goedkope vliegtickets, er is veel om te doen. Het klinkt misschien vreemd, maar voor die ene stoel op die specifieke vlucht kan je verschillende prijzen betalen. Het kan soms echt om serieuze bedragen gaan, die je duurder of juist minder duur uit bent voor een vliegticket. Het loont dus de moeite om wat tijd en energie te stoppen in het zoeken naar de goedkoopste vliegtickets. Ik zal een paar van de belangrijkste punten benoemen waarmee je goedkoper uit kan zijn.

Spring meteen naar jouw onderwerp:

Goedkoopste vliegtickets

Schuiven met data, wees flexibel

Wil je vliegtickets aanschaffen en zit je niet vast aan een specifieke periode, dan is het aan te raden om je vakantie data aan te passen aan de beschikbare vliegtickets. Dit spreekt eigenlijk al voor zich.

Wanneer je vooraf je vakantiedagen inplant, dan moet je je vluchten hierop aanpassen. Je bent dus afhankelijk van vluchten die het beste passen bij jouw vakantie. Dit maakt het vinden van goedkope vliegtickets een stuk lastiger, omdat je dan niet zo flexibel meer bent. Je zal dan waarschijnlijk andere vertrek of aankomst data moeten kiezen, of je vakantie moeten verzetten zodat die weer past bij de goedkoopste vliegtickets die je hebt kunnen vinden. Lukt dit niet, dan wordt je vliegvakantie wellicht korter.

Beter is het, wanneer je de mogelijkheid hebt, om eerst de goedkoopste vliegtickets te zoeken naar de plaats van bestemming, en daar je vrije dagen op aan te passen. Wanneer je schoolgaande kinderen hebt, is dat een stuk lastiger, maar niet onmogelijk. Bepaalde dagen en tijden op de dag zijn populairder bij reizigers.

Kort door de bocht, pin je niet vooraf vast op specifieke vertrek en retour dagen. Zoek eerst de goedkoopste tickets, en pas je vakantie daar op aan.

Download de app voor de goedkoopste vliegtickets:
Download de Android app
Download de IOS app

Vliegen: Rechtstreeks of tussenstop

Je kunt ook besparen op je vliegtickets, door te kijken naar de prijsverschillen wanneer je rechtstreeks vliegt of wanneer je een tussenstop maakt. Meestal zijn rechtstreekse vluchten goedkoper, maar het komt ook voor dat dat niet zo is. Beperk je bij het zoeken naar goedkope vliegtickets niet tot alleen rechtstreekse vluchten.

Kies een ander vliegveld voor je vertrek

Wat vaak ook veel kan schelen is de keuze van het vliegveld waar je vandaan vertrekt. Vlieg je vanaf Schiphol, dan ben je vaak meer geld kwijt voor je vliegtickets dan dat je bijvoorbeeld vliegt vanaf een kleiner vliegveld. Ik persoonlijk woon op drie kwartier rijden vanaf Schiphol, en ruim twee uur rijden vanaf Maastricht Aachen Airport. Toch hebben wij gekozen om een vlucht te boeken vanaf Maastricht, omdat dit zoveel scheelde dat we er graag vijf kwartier langer voor in de auto wilden zitten.
Een ander voordeel van kleinere vliegvelden vind ik persoonlijk dat je veel relaxter vertrekt. Op een megavliegveld als Schiphol, moet je vroeg aanwezig zijn, is het stressen bij de controle en is het er een drukte van jewelste. Op kleinere vliegvelden gaat het allemaal veel sneller en een stuk relaxter.

Vergelijk aanbieders van vliegtickets

Om de goedkoopste vliegtickets te vinden, zal je aanbieders van deze tickets moeten vergelijken. Veel mensen beperken zich hierbij ook tot de bekendste aanbieders van vliegtickets. Toch is het ook aan te raden om verder te kijken dan de Nederlandse grens voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets.

Jetradar is een van de aanbieders die goed gebruikt kan worden voor het zoeken naar goedkope vliegtickets. Het is een aanbieder die niet in Nederland gevestigd is, maar daarentegen wel heel goed is in het vergelijken van meerdere aanbieders van vliegtickets. In de resultaten zie je vaak dat er vluchten tussen staan waarbij een tussenstop wordt gemaakt. Let hier dus even goed op. Je kan bij het zoeken ook de optie voor een tussenstop uitvinken, zodat je alleen rechtstreekse vluchten te zien krijgt. Jetradar is mijn persoonlijke favoriet wanneer ik goedkope vliegtickets zoek.
Meer informatie op de website van Jetrader.com

Transavia voor goedkope tickets

Transavia is ook een optie. Niet alleen de prijsvergelijkers kunnen goedkope vliegtickets aanbieden. Ook de luchtvaartmaatschappijen zelf bieden scherpe prijzen aan voor vluchten. Zo is het vertrouwde Transavia ook zeker een partij om eens te kijken wat ze aanbieden op het gebied van goedkope vliegtickets. Veel mensen zien Transavia alleen wanneer ze een hele pakketreis boeken, maar losse vliegtickets zijn zeker interessant.
Meer informatie op de website van Transavia.

Zoek zelf op meer websites

Naast bovenstaande aanbieders, waarvan mijn persoonlijke favoriet toch Jetradar is, zijn er veel meer mogelijkheden om goedkope vliegtickets te vinden. Bovenstaande opties en tips zijn een springplank naar het vinden van de goedkoopste vliegtickets.