Vakantie? Zoek een goede huisdierenoppas

huisdierenoppas, vakantie oppas huisdieren, vakantie oppas, huisdieren oppas

Ga niet op vakantie zonder goede oppas voor je huisdier(en)

Huisdieren, ik persoonlijk zou niet zonder kunnen leven. Op dit moment hebben wij twee katten, twee luipaardgekko’s, een korenslang, een roodknievogelspin en vissen in huis wonen. Wij hadden een goede oppas voor onze huisdieren maar die is naar de andere kant van Nederland verhuisd. Voor ons dus de opgave om een nieuwe huisdieren oppas te vinden. Voor de katten was het niet zo’n probleem maar voor de overige dieren was het wel een dingetje. Veel mensen lopen regelmatig tegen een vergelijkbaar probleem aan.

Huisdierenoppas, ga op je gevoel af

Er zijn meerdere manieren om een oppas voor je huisdieren te vinden maar het blijft voor veel mensen lastig een huisdierenoppas te vinden. Het is al helemaal lastig om een oppas te vinden waar je je beste vriendjes echt met een goed gevoel aan toevertrouwt. Wanneer je voor de eerste keer kennis maakt met een huisdieren oppas zijn er een paar dingen waar je op kan letten, dit nog naast je gevoel.

Let op signalen en vertrouw op je gevoel. Dit zijn eigenlijk dingen die niet zonder elkaar kunnen maar ik noem ze even apart.

Let op signalen bij het eerste gesprek:
Wanneer je een eerste gesprek hebt met een mogelijke kandidaat om op je dierbare bezit te passen dan is het belangrijk dat je goed oplet. Zet je antennes uit en let goed op tijdens het gesprek. Het is voor iedereen anders maar er zijn een paar punten waarop je kan letten om te kijken of een dierenoppas wel geschikt is.

Enkele voorbeelden van punten waarop je kan letten zijn:
– Heeft de oppas oprecht interesse in (jouw) huisdieren? Makkelijk geld verdienen met bijvoorbeeld katten verzorgen of houdt de oppas ook echt van katten?
– Heeft de oppas ervaring met oppassen en met welke dieren?
– Heeft de dierenoppas verstand van zaken?Dit hoeft niet enorm veel kennis te zijn maar je moet wel het gevoel krijgen dat zij / hij weet wat zij / hij doet.
– Luistert de oppas naar de uitleg over de verzorging en wil deze je huisdieren stuk voor stuk leren kennen? Dit is misschien wel het belangrijkste punt omdat je hier heel veel uit kan halen.

Een goede dierenoppas zal aandachtig luisteren naar de uitleg die je geeft en zal je dieren zelf willen ontmoeten en bij naam noemen. Daarbij zal deze eigenlijk altijd de punten die belangrijk zijn voor de verzorging herhalen.
Als jij bijvoorbeeld per huisdier aangeeft hoe het gaat met de voeding, dan zal de oppas dit ook herhalen.. of er meteen na de uitleg nogmaals naar vragen als iets niet helemaal duidelijk is. Hieruit kan je opmaken of de oppasser echt geïnteresseerd is.

Als je een persoonlijk gesprek hebt met de kandidaat en je hebt er een goed gevoel bij, dan zit het meestal ook wel goed. Heb je twijfels of zegt je gevoel dat er iets niet helemaal goed is, dan klopt dat ook in de meeste gevallen! Vertrouw op je gevoel! Dit gevoel krijg je door diverse punten uit het gesprek even op je in te laten werken. Voelt het niet goed, zoek dan nog even verder

Hoe vind je een goede huisdierenoppas?

Een goede huisdierenoppas vinden is voor niet iedereen even makkelijk. Je moet een netwerk hebben waar goede kandidaten in zitten of je moet echt zelf op zoek gaan. Zoeken op internet levert je de nodige resultaten op maar waar moet je een keuze maken?
Op deze vraag is geen direct antwoord te vinden. Je kan niet zeggen waar je de beste huisdierenoppas vindt. Wij hebben goede ervaringen met huisdierenoppas.nl. Let wel op dat dit geen werkgever is maar een platform waar mensen hun diensten aan kunnen bieden. Ondanks het feit dat de mensen die op deze website staan is er geen garantie dat je meteen de beste persoon kiest. Ook hier geldt weer… Let op! Lees reviews, ga het gesprek aan, let op signalen en … vertrouw op je gevoel nadat je een of misschien meerdere keren persoonlijk met iemand hebt gesproken.

Prettige vakantie!