Vakantiehuis Bohan sur Semois: De Plezanten Hoek

vakantiehuis Bohan sur Semois De Plezanen Hoek

Vakantiehuis Bohan sur Semois, De Plezanten Hoek review. Mijn persoonlijke ervaringen met dit ideaal gelegen vakantiehuis in Bohan.

Bijzonder vakantiehuis op een bijzondere locatie

Wij hebben voor deze zomervakantie geen goede oppas kunnen vinden voor onze hond. Wij hebben daarom deze zomervakantie geen zonvakantie geboekt, maar zijn vrij dicht bij huis gebleven. We zijn uitgekomen in de Belgische Ardennen. Na het nodige zoek- en speurwerk, zijn we terecht gekomen bij vakantiehuis ‘De Plezanten Hoek’ in het plaatsje Bohan sur Semois. Na hier een week te hebben verbleven kan ik niet anders dan met volle overtuiging zeggen dat De Plezanten Hoek op en bijzonder goede locatie ligt. Ook het huis zelf was mooi en gezellig, maar er is wel een punt om rekening mee te houden voor je dit vakantiehuis in Bohan boekt. Uitstapjes als de Grotten van Han en dierenpark zijn hiervandaan makkelijk te doen.

Als je het over bijzonder hebt, dan is overnachten in kasteel hotel Le Château Fort de Sedan ook enorm bijzonder.

Haal alles uit je vakantie in de Belgische Ardennen met het Groot Wandelboek Ardennen, te koop bij Bol .com. 75 wandelingen langs de mooiste plekken.

Vakantiehuis voor 5 en 13 personen

Het vakantiehuis in Bohan sur Semois is verdeeld in twee appartementen. Wij hebben het appartement voor maximaal 5 personen gehuurd. Meteen erboven is een appartement voor maximaal 13 personen. Op het moment dat wij hier hebben gezeten was het boven niet verhuurd. Ik kan dus niet zeggen hoe gehorig het is als je tijdens je verblijf ook bovenburen hebt.

Ligging van dit vakantiehuis in Bohan sur Semois

Het eerste wat opvalt bij aankomst bij ‘De Plezanten Hoek’, is dat het huis heel mooi en rustig gelegen is. Vanuit het centrum van Bohan, voor zover je in dit dorpje van een centrum kan spreken, ligt het huis een stukje de berg op helemaal aan de rand van het dorp. Het huis ligt een stukje van de weg af, helemaal tegen de bosrand en tegen de berg aan. Dit heeft wat voor- en nadelen. Daarover later in deze review meer.

Omdat het huis van de weg af ligt, komt er eigenlijk geen verkeer. Er lopen hooguit wat wandelaars langs het huis, maar door de ligging van het huis merk je daar helemaal niets van.

Het centrum van Bohan is in minder dan vijf minuten lopend te bereiken.

Als je rust en/of een goede uitvalsbasis zoekt voor wandelingen, dan is dit vakantiehuis in Bohan sur Semois precies op de juiste plaats gebouwd.

Aankomst bij De Plezanten Hoek

Wanneer je aankomt bij dit vakantiehuis in Bohan sur Semois, regel je eerst de sleutel. Omdat het huis particulier wordt verhuurd, hoef je niet eerst in te checken. Bij aankomst kan je daardoor zo goed als gelijk naar binnen. Vanaf de weg moet je eerst een trappetje af naar beneden, waar je uitkomt op een groot terras. Dit trappetje is wat minder handig voor mensen die niet zo goed ter been zijn.

Ook niet onbelangrijk, je parkeert je auto gewoon voor de deur tegen de bosrand aan. Zorg er wel voor dat je het pad niet blokkeert. Het is geen echte parkeerplaats, dus er zullen ook nooit andere auto’s voor je deur staan.

Indeling van vakantiehuis ‘De Plezanten Hoek’ in Bohan sur Semois

De voordeur zit op het dakterras. Via de hal kom je in de vrij ruime woonkamer terecht. In de kamer staan twee zitbanken, een TV, DVD speler en zelfs een spelcomputer.

Vanuit de huiskamer kan je links de keuken in. Het is een grote eetkeuken met alles erop en eraan. Er staat een eettafel, een groot keukenblok met kookplaat, koelkast, magnetron, koffie en thee faciliteiten en zelfs een losse grote oven.

Dit vakantiehuis in Bohan sur semois heeft twee grote slaapkamers. De slaapkamer die direct naast de woonkamer ligt heeft en tweepersoonsbed en er staat een kast.
De andere slaapkamer is ook vrij groot. In deze slaapkamer staat een stapelbed met onder een twijfelaar. Je kan hier dus met drie mensen slapen.

Vanuit de keuken kan je naar het toilet en de badkamer. De badkamer heeft een grote wasbak en douche met regendouche.

Voor- en nadelen van vakantiehuis De Plezanten Hoek in Bohan sur semois

Voordelen

Om met de positieve punten van dit vakantiehuis in Bohan sur Semois te beginnen hoef ik eigenlijk alleen maar naar de punten hierboven te wijzen. De ligging is ideaal. Direct bij het huis kan je starten met een wandeling door de natuur. Het centrum met winkels en restaurants is lopend makkelijk te bereiken.
Het huis is ruim genoeg om met vijf personen te verblijven zonder elkaar in de weg te lopen. De Plezanten Hoek is van alle gemakken voorzien.

Nadelen

Vakantiehuis De Plezanten Hoek in Bohan sur Semois heeft ook een punt die ik wil benoemen omdat ik me goed voor kan stellen dat sommige mensen er een probleem mee kunnen hebben. Het huis heeft een vochtprobleem. Toen wij de woning de eerste keer binnenkwamen, rook je meteen het vocht. In de keuken van dit vakantiehuis in Bohan sur Semois staat een luchtontvochtiger. Iedere dag dit apparaat aanzetten om de lucht droger te maken en ventileren helpt, maar lost het probleem niet op. De geur van vocht verdwijnt daarmee wel. Ik moet zeggen dat alles in de woning tijdens ons hele verblijf enigszins klam was. Ik heb daar zelf geen problemen mee, maar ik kan me voorstellen dat dat voor sommige mensen wat tegen kan vallen of wellicht niet gewenst is vanwege de gezondheid. Volgens de eigenaar ligt de oorzaak hiervan te maken met het feit dat het huis tegen de berg aan is gebouwd.

De wifi is ook niet meer van deze tijd. Er is internet beschikbaar, maar het wifi netwerk is eigenlijk onbruikbaar. Het resultaat bij ons was dat we eigenlijk al het internetgebruik op onze databundels hebben moeten doen. Ik denk dat dit vrij eenvoudig is op te lossen door het wifi netwerkje in het vakantiehuis in Bohan sur Semois een keer goed op te zetten.

vakantiehuis Bohan sur Semois De Plezanen Hoek

Eindconclusie: Is vakantiehuis De Plezanten Hoek in Bohan sur Semois een aanrader?

Als wij een keer behoefte hebben aan rust en lekker lange wandelingen door de natuur, dan gaan wij hier zeker nog heen. Wij hebben echt genoten van ons verblijf in De Plezanten Hoek. De hoge vochtigheid is wat ons betreft geen probleem.
De ligging is ideaal, de omgeving is prachtig, winkels en restaurants zijn op loopafstand. Een uitstapje naar de grotten van Han en het bijbehorende dierenpark is ook leuk om te doen.
Een aanrader? Wat mij betreft is dit vakantiehuis in Bohan sur Semois zeker een aanrader, maar hou de hoge vochtigheid even in gedachten voor je boekt.

Contact en boeken

Voor meer informatie kun je kijken op deze website.