Vakantiepark Luxemburg met zwembad

vakantiepark Luxemburg met zwembad subtropisch

Vakantiepark Luxemburg met subtropisch zwembad. Ook je hond mag mee. Onze ervaringen met dit vakantiepark in Hosingen Luxemburg.

Vakantiepark Luxemburg met subtropisch zwembad: Domaine La Sapinière

Luxemburg is een mooi land. Supermooie natuur, rotsformaties, snelstromende riviertjes, grotten, rust, en dat op maar een paar uurtjes rijden van Nederland. Ik was voor ons gezin op zoek naar een leuk vakantiepark in Luxemburg met zwembad waar ook onze hond mee mocht. Ik ben daarbij uitgekomen op vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg, klik hier voor huisjes en foto’s. La Sapinière ligt niet in het gebied waar ik eigenlijk heen wilde, maar omdat we erg laat waren met boeken was er niet zo heel veel keuze meer.

Na ons verblijf in dit vakantiepark in Hosingen Luxemburg is hier mijn review. Is Domaine La Sapinière een aanrader? Wat is er te doen, en wat kan je verwachten van je verblijf in dit park? Hieronder mijn ervaringen, gebaseerd op ons verblijf in huisje type D.

Weten welke bijzondere uitstapjes er zijn in Luxemburg? Bekijk ze hier.

Boeken bij vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg

Ik heb mijn vakantie hier geboekt. De klantenservice is snel bereikbaar via chat, en je hebt meestal gelijk antwoord op je vragen. Op een enkele vraag van mij had de klantenservice niet direct een antwoord. Ze hebben meteen de receptie van het vakantiepark in Luxemburg gebeld en waren binnen een paar minuten terug met het antwoord.

De ligging van dit vakantiepark met zwembad in Luxemburg

Luxemburg is een vrij klein landje. Je rijdt vrij snel het land door en een rondje Luxemburg met de auto is dan ook best in een dag te doen. Dan heb je zelfs nog tijd om dingen te bezoeken. Over de bezienswaardigheden in Luxemburg kom ik later terug. Een leuk vakantiepark in Luxemburg met zwembad vinden op een hele mooie plek kan best een uitdaging zijn.

Vakantiepark Domaine La Sapinière ligt in het noordelijke deel van Luxemburg in het kanton Clervaux, vrij dicht bij de grens met Duitsland. La Sapinière ligt in het plaatsje Hosingen op ongeveer 500 meter hoogte, in een glooiend heuvelachtig gebied. Gerekend vanaf Utrecht is het iets langer rijden dan 3,5 uur.

Sapiniere

Omgeving van vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg

Direct naast het park ligt een bosgebied. Je kunt hier flinke wandelingen maken, maar spectaculair is dit gebied zeker niet. Om de supermooie natuur van Luxemburg te bezoeken, zal je auto moeten pakken. Gelukkig is Luxemburg niet groot en rij je vrij snel naar alle mooie plekjes die dit land te bieden heeft.
Over de ligging van dit vakantiepark met zwembad in Luxemburg valt dan ook niet zo heel veel bijzonders te vertellen.

Aankomst bij dit vakantiepark in Luxemburg

Het vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg promoot het inchecken voor je voor je vertrek naar Luxemburg. Dit doe je simpel door een formulier in te vullen en voor je vertrek naar het park te mailen.

Wanneer je bij het vakantiepark in Luxemburg aankomt, dan kan je je auto makkelijk parkeren. Er zijn parkeerplekken genoeg. Bij de receptie wordt naast het onverstaanbare Luxemburgs ook Frans, Duits, Engels en zelfs wat Nederlands gesproken. Heb je thuis al ingecheckt, dan krijg je direct de sleutel mee… tenminste… zo hoort dat te gaan.

Inchecken

Inchecken kan vanaf 15:00 uur, maar dat ging in ons geval niet op. Wij waren even voor drie uur bij de receptie van vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg. De kamer was nog niet klaar en we kregen het verzoek een uurtje later terug te komen. Rond 16:00 uur zijn we teruggegaan naar de receptie, maar onze huisje was nog steeds niet klaar. Uiteindelijk hebben we om iets over half vijf de sleutel gekregen. Ik ga ervan uit dat dit een uitzondering was, maar het was wel wat vervelend.

Ons huisje [type D] op vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg

Benedenverdieping

Het huisje dat wij hadden op vakantiepark La Sapinière Luxemburg was geschakeld aan andere huisjes. Je hebt een klein terrasje om te zitten. Bij binnenkomst stonden wij meteen in de huiskamer met open keuken. De huiskamer is niet zo groot. Bij het raam stond een eettafel met vier stoelen, daarachter een bank en een aparte stoel. Ook is er een televisie aanwezig met ook enkele Nederlandse zenders.

De keuken van ons huisje op vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg was klein. Alles is aanwezig, behalve ruimte. Links zit de elektrische kookplaat, direct daarnaast de gootsteen, daarnaast nog wat ruimte met een waterkoker en koffiezetapparaat. De ruimte is eigenlijk net te klein om goed uit de voeten te kunnen met koken.
Naast de keuken is ook de badkamer te vinden. In de badkamer het toilet, wastafel met spiegel, en een klein ligbad. Languit liggen gaat daarin niet lukken, tenzij je klein van stuk bent.
Alles is aanwezig en het huisje was echt heel netjes en schoon.

Vakantiepark Luxemburg met subtropisch zwembad

Bovenverdieping

Op de bovenverdieping van ons huisje op vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg zaten twee slaapkamers. Om boven te komen moet je een steile trap op. Het is ook echt een steile trap, dus hij is best lastig te doen wanneer je wat minder goed ter been bent. Ik kan me voorstellen dat er nog wel eens iemand anders dan lopend de trap af komt.

De slaapkamers zijn niet groot, maar ik vond de bedden best oké. Dat is voor iedereen anders, want iedereen heeft weer zijn eigen voorkeur wat bed betreft.

Kastruimte

In ons huisje [type D] in vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg misten we wel de nodige kastruimte. In één van de slaapkamers waren planken om je kleding etc. op te leggen, in de andere slaapkamer was eigenlijk helemaal geen ruimte daarvoor. Daarom hebben wij de kast on de huiskamer beneden ook moeten gebruiken voor het neerleggen van kleding.

Eten, drinken en zwembad op en bij vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg

Brasserie

Direct naast de receptie zit de brasserie. Hier kan je terecht voor een hapje en een drankje. Wij hebben hier twee keer ’s avonds gegeten en ik moet zeggen dat ik daar echt blij van werd. De ossenhaas die ik heb gegeten was werkelijk heerlijk. Dit is geen garantie dat het altijd zo is natuurlijk 😉

Zwembad bij dit vakantiepark in Luxemburg

Op vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg zelf zit tegen de bosrand een klein zwembad. Lekker om even af te koelen of om de kinderen even te laten spelen.

Op ongeveer 100 meter afstand van vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg zit een mooier subtropisch zwembad, Aqua Nat’Our. Wanneer je op het vakantiepark in Luxemburg verblijft mag je iedere dag twee uur lang gratis gebruik maken dit subtropisch zwembad. Blijf je langer, dan betaal je alleen voor de tijd die je langer bent gebleven dan de twee uur. In dit zwembad heb je een groter bad voor het trekken van baantjes, twee duikplanken, twee baden met warm water, twee baden met koud water, een stoombad, en meer. Alle informatie over het zwembad is te vinden op de website van Aqua Nat’Our.

vakantiepark Luxemburg met zwembad subtropisch
Vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg met subtropisch zwembad

TIP: Gratis openbaar vervoer

Luxemburg doet het wat openbaar vervoer betreft beter dan Nederland in mijn ogen. Het openbaar vervoer, zowel bussen als treinen, zijn gratis voor iedereen. Er is een grote bushalte op een paar minuten lopen van dit vakantiepark in Luxemburg naast het subtropisch zwembad.

Afstanden van vakantiepark Domaine La Sapinière tot enkele bezienswaardigheden van Luxemburg

Zoals gezegd ligt vakantiepark Domaine La Sapiniére Luxemburg naar mijn mening zeker niet in het mooiste deel van Luxemburg, maar gelukkig zijn de afstanden in dit kleine landje niet zo groot. Hieronder een paar tips die leuk te doen zijn vanuit dit vakantiepark:

  • Bezoek Kasteel Vianden: Mooi kasteel, zeker vanaf een afstandje. 15 tot 20 minuten rijden vanaf het vakantiepark in Luxemburg. Je hond mag mee, maar die mag alleen op de binnenplaats en in het restaurant.
  • Stadje Vianden: Het stadje Vianden zelf is ook leuk om te bezoeken. Mooi te combineren met een bezoek aan het kasteel. Neem ook de stoeltjeslift naar boven
  • Mullerthal: Als je Luxemburg bezoekt, dan moet je echt het supermooie Mullerthal bezoeken. Dit gebied is is echt enorm mooi met alle heuvels, steile hellingen, trappen, rotspartijen, watervalletjes en bossen. Zorg wel voor goede wandelschoenen, want die heb je nodig. Ben je wat slechter ter been, dan kan dit gebied wel een hele uitdaging zijn. Parkeren bij het Mullerthal is wel een ding. Over het Mullerthal en het parkeren volgt een apart artikel. Het Mullerthal met de zogenaamde Mullerthal Trail ligt op gemiddeld 40 tot 45 minuten rijden vanaf vakantiepark Domaine La Sapinière Luxemburg. Het is wel een hele mooie weg.
    Misschien wel het bekendste punt van het Mullerthal is de Schiessentümpel waterval. Zie de foto boven dit artikel. Tip: Lees ook : ‘Schiessentümpel waterval Luxemburg parkeren’
  • Kopermijn: Deze kopermijn is leuk om te bezoeken en ligt op ongeveer tien minuten rijden vanaf vakantiepark La Sapinière Luxemburg. Hou er rekening mee dat het een uitdaging wordt als je lange bent dan gemiddeld. Ook als je slecht ter been bent kan je het beste eerst even navraag doen of de mijn kunt bezoeken.
  • Kasteel Bourscheid: Dit kasteel is ook te bezoeken. De route naar dit kasteel is mooi. Het is iets minder rijden dan een half uurtje vanaf La Sapinière vakantiepark Luxemburg.
  • Luxemburg stad: De stad Luxemburg is ook zeker een aanrader. Ook dit is een mooie stad om te bezoeken.

Is dit vakantiepark in Luxemburg met zwembad en subtropisch zwembad de moeite waard?

Mijn antwoord op deze vraag is ja. Het vakantiepark is zeker de moeite waard om te bezoeken. Zoek je een vakantiepark in Luxemburg met subtropisch zwembad, dan zit je hier zeker goed.