Valet Parking Schiphol, doen of niet doen

Valet Parking of geen Valet Parking…

Valet Parking / valet parkeren wat zijn de voor- en nadelen? Zitten er minpunten aan of is het alleen maar extra relaxed op reis gaan?
Dat het wat parkeerstress wegneemt is zeker maar is Valet Parking iets voor jou? Is valet parking wel veilig, wordt er zuinig met je auto omgesprongen of kan je daar niet van op aan.

Spring direct naar jouw onderwerp:

TIP: We hebben al een selectie gemaakt van mogelijkheden om bij Schiphol te parkeren. Hier vind je betrouwbare aanbieders van valet parking, maar ook parkeeraanbieders die net buiten Schiphol gevestigd zijn waar je je auto aflevert, en die je dan met een shuttlebus gratis heen en weer brengen. Deze kun je vinden in dit artikel op onze website.

Verschil tussen valet parking of zelf parkeren

Zelf je auto parkeren

Je kunt ervoor kiezen om zelf je auto te parkeren op een van de parkeerplaatsen bij Schiphol. Je brengt in dat geval je auto zelf naar de parkeerplaats en in de meeste gevallen word je dan gratis met een shuttle bus naar de vertrekhal gebracht. Op zich is daar niks mis mee maar je moet er wel rekening mee houden dat deze parkeerplaatsen vaak vrij groot zijn, en je soms best een stuk moet lopen van je auto naar de halte van de shuttle bus. Zet eventuele passagiers met bagage dan ook bij de bushalte af, zodat je niet het hele eind met zware koffers hoeft te slepen. Parkeer daarna je auto. Gezien het enorme aantal auto’s dat er doorgaans op de parkeerplaats staat, is het ook verstandig om te noteren waar je auto staat zodat je na je reis niet te lang hoeft te zoeken naar je auto. Je komt eigenlijk altijd wel mensen tegen die bij terugkomst een tijd moeten zoeken waar ze hun auto ook alweer hebben gelaten.

Voordelen:
Een van de voordelen van deze wijze van parkeren, is dus dat je weet waar je je auto hebt staan. Je houdt zelf je autosleutel bij je, dus niemand anders gebruikt je auto tijdens je vakantie. Daarbij kan je met de shuttle bus reizen tussen de parkeerplaats en het vliegveld.

Nadelen:
Nadelen zijn er soms ook. Een van de grootste nadelen van zelf parkeren, en dat is voornamelijk wanneer je met kinderen reist of een lange vlucht achter de rug hebt, is dat  je bij aankomst eerst naar de halte van de shuttlebus moet, en daar moet wachten tot de bus er is. Aangekomen op de parkeerplaats, moet je nog op zoek naar je auto, de bagage inladen waarna de reis naar huis kan beginnen. Al je na een lange reis aankomt, zeker wanneer je s nachts aankomt, en al helemaal als je dan kinderen bij je hebt, kan dit in sommige gevallen een drama worden als gevolg van de vermoeidheid.

Valet Parking

Valet Parking werkt totaal anders. Je reserveert vooraf een parkeerplaats bij een aanbieder van deze dienst. Je rijdt hierbij vanaf je huis met je eigen auto, direct naar de vertrekhal van Schiphol (of ander vliegveld). Even voor aankomst op het vliegveld bel je met het valet parking bedrijf waar je de reservering gemaakt hebt, en geef je aan hoe laat je ongeveer op Schiphol aankomt. In de meeste gevallen zal je bij aankomst op het vliegveld al worden opgewacht door een chauffeur van het valet parking bedrijf. Het kan ook zijn dat je even moet wachten. Na het invullen van wat simpel papierwerk, controle van de auto op reeds aanwezige schade, registratie van de kilometerstand, en het overdragen van de sleutel, kan je dan zo de vertrekhal binnen wandelen. Niet meer wachten op een shuttleservice maar direct relaxed aan je reis beginnen. Je stapt gewoon voor de ingang van de vertrekhal uit. De chauffeur brengt daarna je auto weg naar een eigen beveiligde parkeerplaats.

Bij terugkomst op Schiphol werkt het eigenlijk net zo. Op het moment dat je weer bent aangekomen op Schiphol en je door de douane bent, dan bel je weer met het valet parkeerbedrijf. Een chauffeur komt met je auto naar dezelfde plek waar je hem hebt achtergelaten bij vertrek. Je kan dan voor de deur meteen je auto inladen en aan de reis naar huis beginnen. Geen verdere reis met een shuttle bus, geen gezoek naar je auto, geen jengelende kinderen. De ideale situatie…??

Voordelen van valet parking
De voordelen mogen duidelijk zijn. Je bent minder tijd kwijt omdat je je auto gewoon voor de vertrekhal aflevert en ophaalt. Je hoeft zelf geen parkeerplek te zoeken, en ook bij terugkomst hoef je niet op zoek naar de plek waar je ook alweer je auto hebt neergezet. Daarbij kunnen de kinderen zo de auto in en naar huis.

Nadelen van valet parking
Een van de nadelen die je wel eens hoort over valet parking is dat je niet weet waar je auto geparkeerd staat. Je kan het niet met eigen ogen zien. Dus je weet nooit 100% zeker of de gemaakte afspraak nagekomen wordt. Daarbij weet je ook niet wie er in je auto rijdt en hoe deze erin rijdt. Dit is dan ook een kwestie van vertrouwen. Je hoort wel eens dat er bij valet parking schade aan de auto ontstaat, of dat er flink wat kilometers met je auto zijn gemaakt tijdens je vakantie. Gelukkig zijn er meerdere aanbieders van valet parkeren, die zich al hebben bewezen en waar je zonder bezorgd te hoeven zijn je auto achter kunt laten. Wij hebben onze voorkeur, maar hierover verderop meer.

Extra mogelijkheden bij valet parkeren
Er zijn ook extra mogelijkheden om voor te kiezen bij valet parkeren, dit wel tegen betaling. Zo kan je ervoor kiezen dat je auto na je vakantie weer blinkend schoon is en dat de binnenkant schoon en gestofzuigd is. Je start je reis met een wellicht niet zo schone auto en bij terugkomst rij je weg in je glimmende bolide.

Positieve en negatieve ervaringen met valet parking

Als je gaat zoeken op internet zal je veel verschillende ervaringen tegenkomen met betrekking tot valet parking. Je leest ervaringen van mensen die nooit meer iets anders zouden willen, niets dan positiefs. Maar er zijn ook verhalen genoeg van mensen die negatieve ervaringen hebben met deze wijze van parkeren. Hierbij hoor je dat er meer kilometers gemaakt zijn, schade aan de auto tot chauffeurs die naar alcohol ruiken.

Onze eigen ervaringen met valet parking

Onze ervaringen met valet parkeren zijn positief. Wij hebben meerdere malen op deze wijze gebruik gemaakt van verschillende parkeer aanbieders op Schiphol, en hebben eigenlijk alleen maar positieve ervaringen. We hebben hooguit een keer een kwartier moeten wachten bij aankomst tot de auto arriveerde. Vanuit ons oogpunt is er geen reden om deze wijze van parkeren niet te gebruiken. Hou wel in de gaten dat je een valet parking aanbieder kiest die al langer bestaat, en niet een dienst die eigenlijk alleen in de drukste periodes de diensten aanbiedt. Lees reviews!

Update : Valet parking verboden bij Schiphol

Valet Parking bij Schiphol is sinds enige tijd niet meer toegestaan. De service zelf is niet verboden, het betreft hier alleen de valet parking dienst die wordt aangeboden bij het vliegveld zelf. Het tijdelijk neerzetten van je auto, en wachten tot de eigenaar aankomt om hem over te nemen, is niet meer toegestaan. Het is dus niet meer zo makkelijk om gebruik te maken van valet parkeren op Schiphol.

Alternatieven voor valet parking

Er zijn alternatieven voor valet parking. Wij persoonlijk zijn ook overgestapt van valet parkeren, naar een andere parkeer optie bij Schiphol. Het is misschien net iets minder relaxed, maar het heeft wel een paar voordelen ten opzichte van het afgeven van je autosleutel bij de vertrekhal aan een chauffeur.

Wij hebben hele goede ervaringen met Cheap Parking. Bij Cheap Parking rij je zelf naar de parkeerplaats, waar je auto komt te staan tijdens je vakantie.Het parkeerterrein van Cheap Parking ligt in het verlengde van de startbaan / landingsbaan van Schiphol. Vliegtuigen landen of vertrekken vlak boven je, wat een machtig gezicht is.

Bij het afleveren van je auto bij Cheap Parking loop je samen met de medewerker een rondje om je auto om aanwezige schades te registreren. Ook wordt netjes de kilometerstand genoteerd, zodat je bij terugkomst weet dat je auto niet verder is geweest dan de parkeerplaats. Ook zal er genoteerd worden wat er aan waardevolle spullen achter blijft in de auto, zodat daar achteraf ook geen discussie over kan ontstaan.

Als alles netjes is genoteerd, dan ga je met een duidelijk herkenbare shuttlebus naar de vertrekhal. In de meeste gevallen ben je in een minuut of drie tot vier bij de vertrekhal.

Wanneer je terugkomt op Schiphol, dan bel je het nummer van Cheap Parking op het moment dat je je bagage van de band hebt gehaald. De shuttlebus komt meteen jouw kant weer op om je op te halen.

Op het moment dat je op de parkeerplaats aangekomen bent, dan loop je samen met een medewerker van Cheap Parking een rondje om je auto om te verifiëren dat er geen schades bij zijn gekomen tijdens je vakantie. Ook de kilometerstand wordt gecontroleerd. Wanneer je hebt aangegeven dat er waardevolle spullen zijn achtergebleven in de auto, wordt ook dat gecontroleerd. Alles in orde? Dan stap je in je auto en kan je richting huis.

Wij zelf hebben meerdere malen met Cheap Parking zaken gedaan voor wat betreft parkeren, en zijn zeer tevreden. Vriendelijk personeel, en een veilige rijstijl.

Of je je auto op een officiële parkeerplaats van Schiphol zet, kiest voor valet parking of een aanbieder als Cheap Parking, het kan allemaal, en is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.