Valkenburg aan de Geul, Marx Motel – hotel review

5
(9)

Valkenburg aan de Geul, Marx Motel – Aanrader!

Valkenburg aan de Geul is een klein stadje dat veel toeristen trekt. In Valkenburg draait het voor een groot gedeelte dan ook op het toerisme (info over Valkenburg) . Het plaatsje staat voornamelijk bekend om de mergelgrotten, Kasteel Valkenburg, de Wilhelminatoren, en natuurlijk de kerstmarkt Valkenburg. Tijdens een vakantie of weekendje Valkenburg aan de Geul, zal je je niet snel vervelen. Het mag duidelijk zijn dat een stadje als Valkenburg aan de Geul, dat veel toeristen binnen de grenzen krijgt, veel hotels heeft. Naast een groot aantal slaapplaatsen, zijn er ook enorm veel restaurants te vinden in het oude centrum. Wij hebben eerder zelf  ook een weekje Valkenburg aan de geul gedaan, en zijn neergestreken in Marx Motel. Het is een hotel / motel dat op een hele leuke en rustige locatie ligt, en zeker een aanrader is wanneer je een plaats voor de nacht zoekt in Valkenburg aan de Geul.

Marx Motel – Persoonlijke benadering en unieke locatie

Wij hebben als gezinnetje een paar dagen doorgebracht in een van de studio’s van Marx Motel Valkenburg aan de Geul. Wij hebben goede ervaringen met dit motel. Bij aankomst valt meteen op dat er geen receptie is waar je je kunt melden. Bij de ingang zit een bel met intercom. Wanneer je aankomt, of iemand van het personeel nodig hebt, kan je deze intercom gebruiken om je te melden. De eigenaar van Marx Motel komt naar je toe, en helpt je verder op weg. Opvallend is de persoonlijke benadering van het personeel van Marx Motel Valkenburg aan de Geul.  Je wordt begeleid naar de kamer en krijgt daar verdere uitleg. Het gevolg van deze persoonlijke benadering is dat je je meteen welkom voelt in het motel. 

Marx Motel Valkenburg aan de Geul heeft studio’s en appartementen. De studio’s zijn wat eenvoudiger en kleiner dan de appartementen, maar zijn van van alle gemakken voorzien. Ze liggen aan de straatkant van het complex. Marx Motel ligt aan een doodlopende straat waar eigenlijk geen verkeer rijdt anders dan bestemmingsverkeer.
De appartementen van Marx Motel zijn luxer en groter. Deze zijn gelegen aan het centrum van het plaatsje Valkenburg. Vanaf de kant van de appartementen loop je zo het centrum in.

Faciliteiten Marx Motel Valkenburg aan de Geul

Tussen de studio’s en appartementen van Marx Motel Valkenburg aan de Geul ligt een binnenplaatsje, waar je lekker kunt zitten en van het zonnetje kunt genieten. Ook staan hier een tafeltennistafel en een flipperkast. In de doorloop daarnaast staat een computer die gratis te gebruiken is voor internet, dus het bekijken van je e-mail of het zoeken van leuke uitstapjes tijdens je verblijf in Valkenburg aan de Geul is mogelijk. Naast de computer liggen spellen die je zo kunt pakken. Ook is hier de ingang naar het zwembad.
Het zwembad is niet al te groot maar het is zeker groot genoeg om even lekker te zwemmen. De kinderen kunnen hier ook heerlijk spelen. Bij mooi weer kunnen de deuren van het zwembad naar buiten opengezet worden.

Twee supermarkten zijn op enkele minuten lopen van het motel verwijderd. Even snel boodschappen doen is dus geen probleem. Het gezellige centrum met restaurants en oudere huizen is ook op enkele minuten lopen.

Bezienswaardigheden Valkenburg aan de Geul op loopafstand van Marx Motel

Eigenlijk alle bezienswaardigheden van Valkenburg aan de Geul, denk aan de grotten, kasteelruïne / Fluweelengrot. Romeinse catacomben (tip), Wilhelminatoren met kabelbaan en rodelbaan, liggen op loopafstand.
Je kan met de kabelbaan de berg op naar de Wilhelminatoren. Je kan ook lopen, een flinke klim maar het is goed te doen. Leuk om te doen is het abseilen van de Wilheminatoren.

Marx Motel Valkenburg aan de Geul: aanrader

Marx Motel Valkenburg aan de Geul is zeker een aanrader. De volgende keer dat wij naar Valkenburg aan de Geul gaan, dan overnachten wij daar zeker weer.
Nieuwsgierig? Meer info

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen 9