Valkenburg aan de Geul, Marx Motel

valkenburg an de geul marx motel

Marx Motel Valkenburg aan de Geul in het centrum van Valkenburg. Lees mijn persoonlijke ervaring, want Marx Motel is een aanrader!

Marx Motel Valkenburg aan de Geul – mijn persoonlijke aanrader!

Valkenburg aan de Geul is een klein stadje dat veel toeristen trekt. In Valkenburg aan de Geul draait het voor een groot gedeelte dan ook op het toerisme. Het plaatsje staat voornamelijk bekend om de mergelgrotten, Kasteel Valkenburg, de Wilhelminatoren, en natuurlijk de kerstmarkt Valkenburg. Kijk hier voor een compleet overzicht van alles wat er te doen is in Valkenburg.

Dit motel heeft een speciaal plekje bij mij

Tijdens een vakantie of weekendje Valkenburg aan de Geul, zal je je niet snel vervelen. Het mag duidelijk zijn dat een stadje als Valkenburg aan de Geul, dat veel toeristen binnen de grenzen krijgt, veel hotels heeft. Naast een groot aantal slaapplaatsen, zijn er ook enorm veel restaurants te vinden in het oude centrum van Valkenburg aan de Geul. Wij hebben eerder zelf  ook een weekje Valkenburg aan de Geul gedaan, en zijn neergestreken in Marx Motel Valkenburg. Bekijk hier foto’s en lees onafhankelijke reviews van gasten.
Marx Motel is een hotel / motel dat op een hele leuke en rustige locatie ligt, en zeker een aanrader is wanneer je een plaats voor de nacht zoekt in Valkenburg. Ik moet het bekennen… Marx Motel Valkenburg aan de Geul heeft voor ons een speciaal plekje gekregen.

Marx Motel – Persoonlijke benadering en unieke locatie

Wij hebben als gezinnetje een paar dagen doorgebracht in een van de studio’s van Marx Motel Valkenburg aan de Geul. Wij hebben echt goede ervaringen met dit motel. Bij aankomst in Marx Motel valt meteen op dat er geen receptie is waar je je kunt melden. Bij de ingang zit een bel met intercom. Wanneer je aankomt, of iemand van het personeel nodig hebt, kan je deze intercom gebruiken om je te melden. De eigenaar van Marx Motel komt naar je toe, en helpt je verder op weg. Opvallend is de persoonlijke benadering van het personeel van Marx Motel Valkenburg aan de Geul.  Je wordt begeleid naar de kamer en krijgt daar verdere uitleg. Het gevolg van deze persoonlijke benadering is dat je je meteen welkom voelt in het motel.

Appartementen en studio’s

Marx Motel Valkenburg aan de Geul heeft studio’s en appartementen. De studio’s zijn wat eenvoudiger en kleiner dan de appartementen, maar zijn van alle gemakken voorzien. Ze liggen aan de straatkant van het complex. Marx Motel ligt aan een doodlopende straat waar eigenlijk geen verkeer rijdt anders dan bestemmingsverkeer. Dus ook al zit je kamer aan de straatkant, je hebt er geen last van voorbij razende auto’s.
De appartementen van Marx Motel zijn luxer en groter. Deze zijn gelegen aan de centrumzijde van het motel. Je loopt aan deze kant vanuit Marx Motel zo het centrum van Valkenburg aan de Geul in. Vanaf de hoofdingang moet je een klein maar mooi stukje omlopen.

Faciliteiten Marx Motel Valkenburg

Tussen de studio’s en appartementen van Marx Motel Valkenburg aan de Geul ligt een binnenplaatsje waar je lekker kunt zitten en van het zonnetje kunt genieten. Je zit er uit de wind, dus ook bij minder warme dagen kan het daar toch een prettige temperatuur hebben. Bij het binnenplaatsje van Marx Motel staan een tafeltennistafel en een flipperkast. In de doorloop daarnaast staat een computer die te gebruiken is voor internet, dus het bekijken van je e-mail of het zoeken van leuke uitstapjes tijdens je verblijf in Valkenburg aan de Geul is mogelijk. Naast de computer liggen spellen die je zo kunt pakken. Leuk om met kinderen weer eens bordspelletjes te doen. Hier is ook de ingang naar het zwembad.

Zwembad van Marx Motel Valkenburg aan de Geul

Het zwembad van Marx Motel niet echt groot maar het is zeker groot genoeg om even lekker te zwemmen. De kinderen kunnen hier ook heerlijk spelen. Bij mooi weer kunnen de deuren van het zwembad naar buiten opengezet worden. Vanaf de binnenplaats heb je zicht op het zwembad, dus terwijl de kinderen zwemmen kunnen de ouders lekker op de binnenplaats zitten.

Marx Motel Valkenburg aan de Geul
Valkenburg aan de Geul

Restaurants en supermarkten op de hoek

Twee supermarkten zijn op enkele minuten lopen van het motel verwijderd. Het is een korte, maar leuke wandeling naar de supermarkten. Even snel boodschappen doen is dus geen probleem.
Het gezellige centrum met restaurants en oudere huizen is ook op enkele minuten lopen. Restaurants en andere horeca gelegenheden zijn erg goed vertegenwoordigd in Valkenburg aan de Geul. Tijdens het hoogseizoen en dagen met mooi weer zitten alle terrassen snel vol.

Bezienswaardigheden Valkenburg aan de Geul op loopafstand van het motel

Eigenlijk alle bezienswaardigheden van Valkenburg aan de Geul, denk aan de grotten, kasteelruïne / Fluweelengrot. Romeinse catacomben (tip), Wilhelminatoren met kabelbaan en rodelbaan, liggen op loopafstand van Marx Motel.
Je kan met de kabelbaan de berg op naar de Wilhelminatoren. Je kan ook lopen, een flinke klim maar het is goed te doen. Leuk om te doen is het abseilen van de Wilheminatoren of via de rodelbaan naar beneden suizen.

Marx Motel Valkenburg aan de Geul: aanrader

Marx Motel Valkenburg aan de Geul is zeker een aanrader. De volgende keer dat wij naar Valkenburg gaan, dan overnachten wij zeker weer in Marx Motel.
Nieuwsgierig? Meer info