Vliegerfestival Scheveningen 28 en 29 september 2019

In het weekend van 28 en 29 september 2019, vindt opnieuw het vliegerfestival plaats in Scheveningen. Voor wie het vliegerfestival niet kent, het is een jaarlijks terugkeren evenement voor vliegerliefhebbers.

De laatste week van de maand september is het Scheveningse Strand het domein van vliegerfanaten. Vanaf het strand wordt een groot aantal vliegers de lucht ingestuurd. Het luchtruim boven het strand, behoort de twee dagen van het vliegerfestival toe aan vliegers in echt alle soorten en maten. Het gaat van kleine vliegertjes tot enorm grote vliegers, en van simpele vierkante vliegers tot dieren. De grootste vlieger van Europa is ook vrijwel ieder jaar te bewonderen bij dit vlieger evenement.

Het vliegerfestival Scheveningen is het grootste vliegerfeest van Nederland, en bestaat al sinds 1978. Ieder jaar is het weer een spektakel om te zien. Moedertje natuur is de enige partij die roet in het eten kan gooien. Veel vliegers gaan het niet goed doen bij regen. Daarbij hebben vliegers natuurlijk wind nodig om de lucht in te gaan. Als het windstil is, dan wordt het oplaten van een vlieger wel een uitdaging. Hetzelfde geldt ook voor te harde wind. Wanneer het stormt, dan zullen ook lang niet alle vliegers de lucht in kunnen.

Ook in het donker

Overdag is het vliegerfeest al een schouwspel, maar s avonds na zonsondergang gaat het gewoon door. Op zaterdagavond gaan er vanaf een uur of acht, vliegers de lucht in die zijn uitgerust met lampjes. De verlichte vliegers zijn ook een mooi schouwspel.

Zelf vliegeren

Natuurlijk kan je zelf ook een vliegertje oplaten, en zo deel uitmaken van dit spektakel. Er is een speciaal stuk strand afgezet als ‘demonstratie’ stuk. Het is niet de bedoeling om hier tussen te gaan staan met je eigen vlieger. Naast het stuk dat is uitgekozen voor het demonstreren, is plek zat om zelf ook te vliegeren.

Vlieger workshops voor kinderen

Wil je zelf ook vliegeren, maar heb je geen vlieger, dan zijn er mooi exemplaren te koop bij stands die op het Vliegerfestival Scheveningen te vinden zijn. Daarnaast is het voor kinderen mogelijk om een vlieger workshop te doen. De kinderen maken, en versieren dan zelf een vlieger. Veel kinderen vinden het prachtig om met hun vlieger tezamen met al die andere vliegers deel uit te maken van dit vlieger spektakel.

Dagje Scheveningen
Het vlieger festival is een leuk evenement waar jong en oud van kan genieten. Wanneer het lekker weer is, dan is een dagje Scheveningen zeker aan te raden. Genieten van zon, strand en vliegers. Kom je van wat verder weg, dan is een weekendje Scheveningen natuurlijk ook altijd leuk.