Vlucht vertraagd claim tot € 600 terug, ook bij geannuleerde vlucht

Goedkoopste vliegtickets

Vlucht vertraagd claim tot € 600. Ook bij een geannuleerde vlucht kan je een claim indienen. Slechts 2% van de reizigers weet dit.

Een vertraagde of geannuleerde vlucht. Dit moet je weten.

Vlucht vertraagd claim compensatie. Is je vlucht vertraagd, of is je vlucht geannuleerd, dan heb je in veel gevallen recht op een vergoeding. Met andere woorden, de luchtvaartmaatschappij kan er, wanneer je voldoet aan de eisen, eigenlijk niet onderuit om je een vergoeding te betalen voor het feit dat je vlucht vertraagd is. Slechts zo’n 2% van de reizigers van wie de vlucht vertraagd is dient een claim in. Vlucht vertraagd vergoeding op zijn plaats?

Is je vlucht geannuleerd of vertraagd, dien hier dan meteen een claim in.

Let op: 3 varianten met aparte regeltjes

LET OP: Er zijn verschillende regels van toepassing bij een vlucht die is vertraagd, geannuleerd of overboekt. Een claim voor een vlucht die alleen is vertraagd is een vrij recht toe recht aan procedure. Is een vlucht geannuleerd, dan spelen er meer zaken mee om te bepalen of je recht hebt op een compensatie. Mis je als gevolg van vertraging een aansluitende vlucht, dan moet je echt verstand van zaken hebben. In dit laatste geval is het verstandig om hulp te vragen bij het indienen van je claim.

Meer dan alleen compensatie of claim voor een vertraagde vlucht

Je kan een claim indienen wanneer je vlucht is vertraagd, maar er zijn meer dingen waarvoor je compensatie kan aanvragen. Een overzicht van zaken waarvoor je een claim in kan dienen zijn:

  • Claim een vergoeding tot € 600 indien je vlucht is vertraagd.
  • Is je vlucht helemaal geannuleerd kan je ook een claim indienen
  • Heb je een aansluitende vlucht of overstap waarbij je de volgende vlucht mist buiten jouw schuld om, dan zijn er ook vaak mogelijkheden om een claim in te dienen
  • Is je bagage kapot of verdwenen, dan zijn er ook mogelijkheden om een claim in te dienen.

Is je vlucht vertraagd of geannuleerd, claim een compensatie. Je hebt er recht op.

Vlucht vertraagd claim tot € 600 compensatie, wanneer heb je er recht op

24 uur per dag zijn er vliegtuigen in de lucht. Miljoenen passagiers reizen jaarlijks per vliegtuig. Voorafgaand aan je reis zijn de vertrektijd en aankomsttijd van je vlucht bekend, en daar hou je je ook aan. Is je vlucht vertraagd, en ben je daardoor meer dan drie uur later dan gepland op je bestemming? Dan heb je recht op een compensatie.

Dat een vlucht vertraagt is niet te voorkomen. Het is niet vaak de schuld van de luchtvaartmaatschappij wanneer je vlucht vertraagd of vlucht geannuleerd is. Er spelen veel factoren mee die ervoor kunnen zorgen dat je vlucht vertraagd is. Als je vaker vliegt, is de kans best aannemelijk dat meemaakt dat je vlucht een keer niet op tijd vertrekt. Er vliegen miljoenen mensen de wereldbol rond. Een vertraagde of geannuleerde vlucht komt vaker voor dan je denkt. Je kan je ook wel indenken dat er heel veel mensen in aanmerking komen voor een vergoeding / claim omdat de vlucht vertraagd is.

Slechts 2% van de reizigers dient een claim in bij een vertraagde vlucht

De luchtvaartmaatschappijen komen er goed mee weg. Zo’n 2% van alle reizigers waarbij de vlucht vertraagd of geannuleerd is dient een claim in. Is je vlucht vertraagd of geannuleerd dan kan dit de luchtvaartmaatschappijen veel geld kosten, dus ze maken (begrijpelijk) geen reclame voor het indienen van een claim bij vertraging van je vlucht. Daarentegen moeten ze wel een vergoeding betalen wanneer ze je claim ontvangen, en waarbij je aan de gestelde eisen voldoet. De uit te betalen vergoeding kan oplopen tot € 600,-.
Is jouw vlucht vertraagd / vlucht geannuleerd claim tot € 600,- vergoeding.

vlucht vertraagd claim vlucht geannuleerd claim vergoeding
Vlucht vertraagd claim vergoeding. Ook wanneer je vlucht is geannuleerd.

Vlucht vertraagd / vlucht geannuleerd – wanneer compensatie

Vlucht vertraagd claim compensatie

Zoals gezegd heb je recht op een compensatie wanneer je vlucht vertraagd is. Is je vlucht vertraagd, dan kan je een claim indienen als de vertraging langer dan drie uur heeft geduurd. Er is een Europese wet waarin staat dat luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht om passagiers een vergoeding te geven wanneer de vlucht langere tijd vertraagd, geannuleerd, of overboekt is. Dit kan, zoals aangegeven, oplopen tot maximaal € 600,-, dus is je vlucht vertraagd claim compensatie… je hebt er recht op.

Is je vlucht vertraagd, dan is het vrij eenvoudig te zien of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Pak je vluchtgegevens erbij, en bekijk hier of je recht hebt op een compensatie en claim voor de vertraagde vlucht.

Vlucht geannuleerd vergoeding – let op

Ook wanneer je vlucht wordt geannuleerd heb je, net als bij het geval dat je vlucht vertraagd is, recht op een vergoeding. Bij het annuleren van een vlucht spelen wel meer factoren mee dan wanneer je vlucht vertraagd is, dus het is handig om hierbij een instantie in handen te nemen zoals Vlucht Vertraagd, die exact de rechten en plichten kennen van de luchtvaartmaatschappijen en passagiers. Wordt je vlucht geannuleerd, dan moet dat bijvoorbeeld langer dan twee weken van tevoren aan je zijn meegedeeld.
Is je vlucht geannuleerd korter dan twee weken voor de vertrekdatum en wil je weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding of claim, bekijk dan hier wat je kunt doen.

Gemiste aansluiting vlucht – vraag hulp

Is je vlucht vertraagd en mis je daardoor een aansluitende vlucht, dat ligt nog even wat ingewikkelder dan bij geannuleerde of normaal vertraagde vluchten. Hierbij spelen meerdere factoren een rol zoals de vliegtuigmaatschappij, de regio waar je vandaan vliegt, het thuisland van de luchtvaartmaatschappij, en soms zelfs de afgelegde afstand van de voorgaande vlucht(en). Dit is simpelweg niet door jezelf te doen, wanneer je niet alle wetten en regeltjes kent. Ook hier kan een dienst als Vlucht Vertraagd je ondersteunen.

Vlucht vertraagd compensatie / vlucht geannuleerd claim – tot slot

Of je nou zakelijk reist of op vakantie gaat, het is nooit leuk als je vlucht vertraagd is, of dat hierdoor bijvoorbeeld je hele vakantie in het water valt. Het zal nooit met opzet gebeuren, maar het komt nogal eens voor dat een vlucht vertraagd is, of dat een vlucht wordt geannuleerd. Een succesvolle claim op een vergoeding bij een vertraagde vlucht zal niet de stress wegnemen, ook kan het niet terugdraaien wat er is gebeurd, maar het kan wel een pleister zijn op de wonden.

Is je vlucht geannuleerd of vlucht vertraagd kan je zelf proberen compensatie te krijgen maar het is aan te raden om, zeker wanneer er complexere zaken meespelen, hulp te vragen van experts op dit gebied.
Vlucht vertraagd claim vergoeding, vlucht geannuleerd claim compensatie. Zonde als je geen gebruik maakt van je recht op compensatie wanneer je vlucht vertraagd of geannuleerd is.