Vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie.

5
(5)

Is je vlucht vertraagd, of is je vlucht geannuleerd, dan heb je in veel gevallen recht op compensatie. Met andere woorden, de luchtvaartmaatschappij kan er wanneer je voldoet aan de eisen, eigenlijk niet onderuit om je een bedrag terug te betalen, ter compensatie van de vertraging. Slechts zo’n 2% van de reizigers die recht hebben op een compensatie vragen deze ook aan. Vlucht vertraagd claim compensatie.

Spring direct naar jouw onderwerp
* Meer informatie : tot € 600 compensatie
* Vlucht vertraagd claim compensatie
* Vlucht geannuleerd claim compensatie
* Overstap / aansluitende vlucht gemist
* Bagage verdwenen of kapot
* Vertraagde of geannuleerde vlucht, zo dus

vlucht vertraagd of geannuleerd claim
Vlucht vertraagd of geannuleerd claim kosten

Tot € 600 compensatie bij vertraging vlucht

24 uur per dag zijn er vliegtuigen in de lucht. Miljoenen passagiers reizen jaarlijks per vliegtuig. Voorafgaand aan je reis heb je je vertrektijd en aankomsttijd van je vlucht. Wanneer je vlucht is vertraagd, en je daardoor meer dan drie uur later op je bestemming aankomt, heb je recht op een compensatie.

Vertraging van je vlucht is niet te voorkomen, het is dan ook niet vaak de schuld van de luchtvaartmaatschappij wanneer je vlucht vertraagd is. Er spelen veel factoren mee die hierbij een rol spelen. Als je vaker vliegt is de kans best aannemelijk dat je al een keer vertraging hebt gehad, het komt nogal eens voor. Je kan je ook wel indenken dat, aangezien er miljoenen mensen de wereldbol rond vliegen, er heel veel mensen in aanmerking komen voor een compensatie als gevolg van een vertraagde of geannuleerde vlucht. De luchtvaartmaatschappijen komen er goed mee weg, aangezien maar zo’n 2% van alle reizigers waarbij de vlucht is vertraagd compensatie vraagt. Vertraagde vluchten kunnen de luchtvaartmaatschappijen veel geld kosten, dus ze maken (begrijpelijk) geen reclame voor het recht op compensatie bij vertraging van je vlucht. Daarentegen moeten ze wel compensatie betalen, wanneer ze een claim ontvangen waarbij aan de eisen wordt voldaan. Het uit te betalen bedrag kan oplopen tot € 600,-.
Vlucht vertraagd claim tot € 600,-

Wanneer geld compensatie bij een vertraagde vlucht

Vlucht vertraagd claim compensatie

Zoals gezegd heb je recht op een compensatie wanneer je vlucht is vertraagd. Als je vlucht is vertraagd, kan je een claim indienen wanneer de de vertraging langer dan drie uur heeft geduurd. Er is een Europese wet waarin staat dat luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht om passagiers te compenseren voor lange vlucht vertragingen, annuleringen of overboekingen. Dit kan, zoals aangegeven, oplopen tot maximaal € 600,-. dus is je vlucht vertraagd, claim compensatie… je hebt er recht op.

Heb je vertraging gehad met je vlucht, dan is het vrij eenvoudig te zien of je in aanmerking komt voor een compensatie. Pak je vluchtgegevens erbij, en bekijk hier of je recht hebt op een compensatie en claim voor de vertraagde vlucht.

Vlucht geannuleerd claim compensatie

Ook wanneer je vlucht wordt geannuleerd heb je, net als bij bij de claim bij een vertraagde vlucht, recht op een compensatie. Hierbij spelen wel meer factoren mee dan bij vertraging van een vlucht, dus het is handig om hierbij een instantie in handen te nemen zoals AirHelp, die exact de rechten en plichten kennen van de luchtvaartmaatschappijen en passagiers. Een geannuleerde vlucht moet bijvoorbeeld langer dan twee weken van tevoren aan u te zijn meegedeeld.
Is je vlucht onlangs geannuleerd en wil je weten of je in aanmerking komt voor een compensatie of claim, bekijk dan hier wat je kunt doen.

Gemiste aansluiting vlucht

Een compensatie ontvangen voor een gemiste aansluiting van je vlucht, dat ligt nog even wat ingewikkelder dan bij geannuleerde vluchten. Hierbij spelen meerdere factoren een rol zoals de vliegtuigmaatschappij, de regio waar je vandaan vliegt, het thuisland van de luchtvaartmaatschappij, en soms zelfs de afgelegde afstand van de voorgaande vlucht(en). Dit is simpelweg niet door jezelf te doen, wanneer je niet alle wetten en regeltjes kent. Ook hier kan een dienst als AirHelp je ondersteunen.

Bagageproblemen claimen

Je checkt in op het vliegveld, je koffer gaat de band op en verdwijnt uit het zicht. Op je bestemming aangekomen, zijn alle passagiers al weg en er liggen geen koffers meer op band. Jij staat daar nog met lege handen… je koffer is niet aangekomen. Ook kan het zijn dat je koffer wel is aangekomen, maar dat hij extreem is beschadigd of kapot is. Ook in deze gevallen kan je eventueel in aanmerking komen voor een compensatie. Hou er wel rekening mee dat je, wanneer je koffer echt is verdwenen, wel aan moet kunnen tonen wat er allemaal in je koffer zat. Alleen met een complete lijst (en wellicht foto’s) van de inhoud van je koffer kom je in aanmerking voor een compensatie. Een andere voorwaarde is wel dat je koffer is ingecheckt bij vertrek. Wanneer er op de luchthaven van je bestemming iets aan de hand is met je koffer, of hij is verdwenen, meldt het dan direct bij het luchthavenpersoneel. Ook hier kan je meer informatie vinden of hulp vragen.

Vlucht vertraagd claim / vlucht geannuleerd claim – tot slot

Of je nou voor zakelijk reist of op vakantie gaat, het is nooit leuk als je vertraging hebt, of bijvoorbeeld je hele vakantie in het water valt. Het zal nooit met opzet gebeuren, maar het komt nogal eens voor. Een succesvolle claim bij een vertraagde vlucht zal niet de stress wegnemen, ook kan het niet terugdraaien wat er is gebeurd, maar het kan wel een pleister zijn op de wonden.
Je kan zelf proberen compensatie te krijgen maar het is aan te raden om, zeker wanneer er complexere zaken meespelen, hulp te vragen van experts op dit gebied.
Vlucht vertraagd claim compensatie. Zonde als je geen gebruik maakt van je recht op compensatie.

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen 5