Vlucht vertraagd, claim vergoeding.

Is je vlucht vertraagd, of is je vlucht geannuleerd, dan heb je in veel gevallen recht op vergoeding. Met andere woorden, de luchtvaartmaatschappij kan er wanneer je voldoet aan de eisen, eigenlijk niet onderuit om je een vergoeding te betalen voor het feit dat je vlucht vertraagd is. Slechts zo’n 2% van de reizigers van wie de vlucht vertraagd is, vragen een vergoeding. Vlucht vertraagd vergoeding op zijn plaats?

Spring direct naar jouw onderwerp voor vlucht vertraagd
* Meer informatie : tot € 600 compensatie indien vlucht vertraagd
* Vlucht vertraagd claim vergoeding
* Vlucht geannuleerd claim vergoeding
* Overstap / aansluitende vlucht gemist
* Bagage verdwenen of kapot
* Vlucht vertraagd of geannuleerd, zo gaat het dus

Vlucht vertraagd claim tot € 600 compensatie

24 uur per dag zijn er vliegtuigen in de lucht. Miljoenen passagiers reizen jaarlijks per vliegtuig. Voorafgaand aan je reis zijn de vertrektijd en aankomsttijd van je vlucht bekend, en daar hou je je ook aan. Is je vlucht vertraagd, en ben je daardoor meer dan drie uur later dan gepland op je bestemming, heb je recht op een compensatie.

Dat een vlucht vertraagt is niet te voorkomen, het is dan ook niet vaak de schuld van de luchtvaartmaatschappij wanneer je vlucht vertraagd of vlucht geannuleerd is. Er spelen veel factoren mee die ervoor kunnen zorgen dat je vlucht vertraagd is. Als je vaker vliegt is de kans best aannemelijk dat je vlucht een keer vertraagd is, het komt nogal eens voor. Je kan je ook wel indenken dat, aangezien er miljoenen mensen de wereldbol rond vliegen, er heel veel mensen in aanmerking komen voor een vergoeding omdat de vlucht vertraagd is. De luchtvaartmaatschappijen komen er goed mee weg, aangezien maar zo’n 2% van alle reizigers waarbij de vlucht vertraagd is compensatie vraagt. Is je vlucht vertraagd of geannuleerd dan kan dit de luchtvaartmaatschappijen veel geld kosten, dus ze maken (begrijpelijk) geen reclame voor het recht op compensatie bij vertraging van je vlucht. Daarentegen moeten ze wel een vergoeding betalen wanneer ze een claim ontvangen, en waarbij aan de eisen wordt voldaan. De uit te betalen vergoeding kan oplopen tot € 600,-.
Vlucht vertraagd / vlucht geannuleerd claim tot € 600,- vergoeding.

Vlucht vertraagd / vlucht geannuleerd – wanneer compensatie

Vlucht vertraagd claim compensatie

Zoals gezegd heb je recht op een compensatie wanneer je vlucht vertraagd is. Is je vlucht vertraagd, dan kan je een claim indienen als de vertraging langer dan drie uur heeft geduurd. Er is een Europese wet waarin staat dat luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht om passagiers een vergoeding te geven wanneer de vlucht langere tijd vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Dit kan, zoals aangegeven, oplopen tot maximaal € 600,-. dus is je vlucht vertraagd, claim compensatie… je hebt er recht op.

Is je vlucht vertraagd, dan is het vrij eenvoudig te zien of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Pak je vluchtgegevens erbij, en bekijk hier of je recht hebt op een compensatie en claim voor de vertraagde vlucht.

Vlucht geannuleerd vergoeding

Ook wanneer je vlucht wordt geannuleerd heb je, net als bij het geval dat je vlucht vertraagd is, recht op een vergoeding. Bij het annuleren van een vlucht spelen wel meer factoren mee dan wanneer e vlucht vertraagd is, dus het is handig om hierbij een instantie in handen te nemen zoals Vlucht Vertraagd, die exact de rechten en plichten kennen van de luchtvaartmaatschappijen en passagiers. Wordt je vlucht geannuleerd, dan moet dat bijvoorbeeld langer dan twee weken van tevoren aan je zijn meegedeeld.
Is je vlucht geannuleerd korter dan twee weken voor de vertrekdatum en wil je weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding of claim, bekijk dan hier wat je kunt doen.

Gemiste aansluiting vlucht

Is je vlucht vertraagd en mis je daardoor een aansluitende vlucht, dat ligt nog even wat ingewikkelder dan bij geannuleerde of normaal vertraagde vluchten. Hierbij spelen meerdere factoren een rol zoals de vliegtuigmaatschappij, de regio waar je vandaan vliegt, het thuisland van de luchtvaartmaatschappij, en soms zelfs de afgelegde afstand van de voorgaande vlucht(en). Dit is simpelweg niet door jezelf te doen, wanneer je niet alle wetten en regeltjes kent. Ook hier kan een dienst als Vlucht Vertraagd je ondersteunen.

Vlucht vertraagd compensatie / vlucht geannuleerd claim – tot slot

Of je nou voor zakelijk reist of op vakantie gaat, het is nooit leuk als je vlucht vertraagd is, of dat hierdoor bijvoorbeeld je hele vakantie in het water valt. Het zal nooit met opzet gebeuren, maar het komt nogal eens voor dat een vlucht vertraagd is, of dat een vlucht wordt geannuleerd. Een succesvolle claim op een vergoeding bij een vertraagde vlucht zal niet de stress wegnemen, ook kan het niet terugdraaien wat er is gebeurd, maar het kan wel een pleister zijn op de wonden.
Is je vlucht geannuleerd of vlucht vertraagd kan je zelf proberen compensatie te krijgen maar het is aan te raden om, zeker wanneer er complexere zaken meespelen, hulp te vragen van experts op dit gebied.
Vlucht vertraagd claim vergoeding, vlucht geannuleerd claim compensatie. Zonde als je geen gebruik maakt van je recht op compensatie wanneer je vlucht vertraagd of geannuleerd is.