Vogelpark Avifauna, meer dan vogels alleen

papegaai vogel vogelpark

Vogelpark Avifauna, veel meer dan een vogelpark. Bij Avifauna draait het om vogels maar er zijn ook andere dieren, en een hele grote speeltuin

Vogels op vogelpark Avifauna

Avifauna is bij de meeste mensen wel bekend. Wanneer je de naam van dit park noemt, dan komt er één woord meteen boven: vogels, en dat is logisch. Het is nu eenmaal een vogelpark met een grote variëteit aan vogels. Toch is er in het park meer te zien en te doen dan vogels kijken alleen. Wandelend door vogelpark Avifauna kom je bekende en minder bekende dieren tegen. Een van de minder bekende vogelsoorten die in het vogelpark leven is Noordereiland Kiwi. Deze vogel spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Ik weet uit ervaring dat een bezoek aan Avifauna geen garantie biedt is dat je de Kiwi ook te zien krijgt.

Naast vogels zijn er ook andere dieren te zien waaronder de Rode Panda, de Keizertamarin, de Rode Vari, Rode Titi en meer. Daarnaast heeft vogelpark Avifauna ook een grote speeltuin. Mochten de kinderen de vogels zat zijn, dan kan er altijd nog worden gespeeld. Ook de vogelshow die wordt gehouden is leuk om te bezoeken voor jong en oud. Tip voor bij de vogelshow op drukke dagen, zorg dat je op tijd bij de ingang staat.

Lees hier ervaringen en reviews van Avifauna op Tripadvisor.

Leuk dagje uit met kinderen

Bijna alle kinderen vinden het leuk om in een dierentuin of vogelpark te bezoeken. Bij Avifauna loop je niet alleen langs de volières, maar op sommige stukken loop je ook tussen de vogels. Zeker bij de Lori landing hebben kinderen het echt naar hun zin. Hier loop je tussen de Lori’s. Mooi gekleurde maar enorm luidruchtige vogeltjes die bij je komen zitten. Als je tenminste iets te eten voor ze hebt gekocht. Tip hierbij is om dit wat vroeger op de dag te doen. Later hebben de meeste vogels al genoeg gegeten, wat de ervaring minder leuk maakt.

Speeltuin

Een dagje vogelpark Avifauna met kinderen is niet compleet zonder een bezoek aan de speeltuin. De speeltuin is vrij groot. Het grootste gedeelte is gratis, maar er is ook een gedeelte waar je voor moet betalen. In de tijd dat onze kinderen nog graag naar de speeltuin gingen, maakten wij ook altijd gebruik van het betaalde gedeelte. Op zich is het gratis deel van de speeltuin al groot en spannend genoeg voor kinderen.

vogelpark avifauna lori landing
Lori Landing bij vogelpark Avifauna

Kan je je een hele dag vermaken op vogelpark Avifauna?

Het vogelpark Avifauna is vrij groot, maar ik denk niet groot genoeg dat de meeste mensen zich er de hele dag kunnen vermaken. Op een gegeven moment heb je je rondje wel gehad. Ben je met kinderen en bezoek je ook de speeltuin, dan kan het goed zijn dat je pas rond sluitingstijd naar huis gaat. Mocht je iets anders willen, dan is er aan de overkant van vogelpark Avifauna de mogelijkheid om een rondvaart te maken in de omgeving.

Bezoekadres en parkeren bij vogelpark Avifauna

Je maakt het niet vaak meer mee, maar het bestaat nog steeds. Parkeren bij vogelpark Avifauna is gratis. Voor de deur is een kleinere parkeerplaats, en naast het vogelpark is een grote parkeerplaats.

Het bezoekadres van vogelpark Avifauna is Hoorn 59, 2404 HG, Alphen aan de Rijn.