Waar mag je hond op het strand bij Den Haag. Zo zit het.

strand plezier uitwaaien

Waar mag je hond op het strand: Den Haag. Zorg dat je weet waar en wanneer je hond op het strand mag en voorkom een bekeuring.

Genieten met je hond op het strand bij Den Haag

Zowel honden als hun baasjes houden ervan om lekker uit te waaien op het strand. Je ziet honden altijd enorm genieten. Rennen, gaten graven, in de zee spelen, ravotten met andere honden. Even heerlijk je hond zich uit laten leven op het strand. Ik kom regelmatig op het strand bij Den Haag en heb al vaker gezien dat mensen met hun hond op het strand bij Den Haag liepen en met een bekeuring naar huis gingen. Dat is dan een duur dagje strand. Bekeuringen worden niet vaak uitgedeeld maar het je zal het maar zijn. Daarom even een duidelijk overzicht van plaatsen waar je met je hond op het strand mag bij Den Haag. Ook tussen welke tijden dat mag… en niet mag.

Hond op het strand tijdens de winterperiode

In de periode van 1 oktober tot 15 mei mag je overal met je hond op het strand bij Den Haag. Er is in deze periode geen beperking wat plaats en tijd betreft. Je hoeft dus nergens op te letten als je met je hond naar het strand gaat.

De zomerperiode, let goed op!

In de periode van 15 mei tot 1 oktober zijn er forse beperkingen voor wat betreft de plekken waar je met je hond naar het strand bij Den Haag kunt. Let dus goed op waar en wanneer je gaat uitwaaien. Een overzicht per strand gedeelte van noord naar zuid:

Hondenstrand Scheveningen Zwarte Pad Noord

De strandopgang helemaal aan het einde van het Zwarte Pad is de start van wat ze noemen het ‘hondenstrand’. Als je aan de laatste strandopgang neemt, mag je daar gewoon het hele jaar door met je hond het strand bij Den Haag op. Het stuk waar je hond het strand op mag loopt tot de grens met Wassenaar. Hier gelden het hele jaar door geen beperkingen.
In de winter is het hier makkelijk parkeren. In de zomer is de parkeerplaats vaak snel vol en staan er files richting het Zwarte Pad.

Strandslag 10 – Markensestraat

Het hele jaar door mag je ook met je hond het strand op tussen Strandslag 10 Markensestraat [Duindorp] en strandslag 9 [ongeveer ter hoogte van de Fuutlaan]. Ook hier geldt geen enkele beperking. Let wel op dat het aan de kant van de Markensestraat betaald parkeren is. Aan de kant van strandslag 9 kan je gratis parkeren dus een betere optie om het strand bij Den Haag op te gaan met je hond. Hou er rekening mee dat dit een woonwijk is en dat op mooie dagen de parkeerplekken snel vol zijn.

Hond op strand Den Haag
Hond op strand Den Haag

Strandslag 2 Kijkduin

Bij strandslag 2, helemaal aan het eind van de Machiel Vrijenhoeklaan in Kijkduin, mag je ook het hele jaar met je hond het strand op. Ook hier zijn geen beperkingen. Vanaf strandslag 2 mag je zuidwaarts lopen tot aan de grens met het Westland [ter hoogte van Monster]. Hou de borden hier dus in de gaten. Het is hier een bijzonder mooi en enorm breed stuk strand ter hoogte van de Zandmotor. Parkeren op de Machiel Vrijenhoeklaan is [nog] gratis. Er zijn veel parkeerplaatsen, maar op stranddagen stromen deze parkeerplekken ook snel vol. Met je hond op het strand bij Den Haag is hier dus heel goed mogelijk en op niet al te warme dagen is er parkeerruimte genoeg.

Zuiderstrand tussen 21:00 en 07:00 uur / 15 mei tot 1 oktober met het je hond op het strand bij Den Haag

In de zomerperiode, dus van 15 mei tot 1 oktober mag je op het Zuiderstrand iedere dag met je hond op het strand bij Den Haag tussen 21:00 en 07:00 uur. Dit geldt van Scheveningen tot aan Monster, dus een enorm stuk strand! Het nadeel is dat de tijden niet zo gunstig zijn.

Opruimplicht

Het strand is er natuurlijk niet alleen voor honden en hun baasjes. Zeker in de zomer is het strand bij Den Haag overvol met strandgangers. Het is dan ook niet de bedoeling dat deze mensen last hebben jullie bezoek aan het strand. Er is een opruimplicht…