Wat te doen in Willingen

Wat te doen in Willingen, tips en ideeën

Willingen is een populaire Wintersport bestemming, ondanks het feit dat er de laatste jaren minder sneeuw lag als gevolg van de hogere temperaturen. Het is dus goed om je voorafgaand aan je vertrek even te informeren over wat er is te doen in Willingen. Zeker wanneer je speciaal gaat voor de wintersport. Wat te doen in Willingen, in tijden met en zonder sneeuw.

Uitzicht vanuit Sauerland Stern Hotel Willingen op de pistes
Wat te doen in Willingen

Wat te doen in Willingen, een paar ideeën

Wij zijn zelf meerdere malen in Willingen geweest, zowel met als zonder sneeuw. Omdat wij altijd alles uit onze vakanties willen halen, vragen we onszelf ieder jaar opnieuw af: ‘Wat te doen in Willingen in de tijd dat we niet op ski of snowboard staan?’. Iedere keer vinden we wel weer iets anders om te doen in Willingen, of in de directe omgeving.

Wij hebben op onze website al een paar keer ideeën gegeven over wat te doen in Willingen. Daarnaast zijn er nog een hoop andere dingen te doen in Willingen. We kunnen ze niet allemaal noemen, maar geven we wat leuke tips.

Wat te doen in Willingen : Onze ideeën
Zoals gezegd hebben we al vaker geschreven over wat te doen in Willingen. Wij hebben al een paar dingen uitgelicht:

Subtropisch zwembad Willingen:
In het plaatsje Willingen, net achter het Sauerland Stern Hotel Willingen, vind je het Lagunen Erlebnisbad. Een zwembad met meerdere baden, glijbanen en een sauna gedeelte.
Lees hier onze review over dit zwembad in Willingen.

Wild- und freizeitpark Willingen – Wat te doen Willingen TIP:
Precies boven het zwembad Willingen, iets hoger op de berg, vind je het Wild- und freizeitpark Willingen, een dierentuin(tje). Het gebied met dieren is niet al te groot, maar zeker leuk om te bezoeken. Kinderen vermaken zich hier ook in het dinobos, met de diverse sprookjes die uitgebeeld worden door het park, of met de speeltoestellen. Een bezoek aan dit park is zeker een goede antwoord op de vraag wat te doen in Willingen.

Fantstic Rooms: 3D minigolf:
Vlak bij de centrale parkeerplaats onder aan de pistes van Willingen, vind je Fantastic Rooms, een indoor 3D minigolf parcours. Het is minigolf, maar dan met een 3D bril op. De banen zijn geschilderd met felle fluoriderende kleuren. Zeker met kinderen is dit leuk om te doen in Willingen. Reserveren is aangeraden, omdat er een maximaal aantal mensen tegelijk naar binnen mag.! Let ook op dat je geen tassen en jassen mee naar binnen mag nemen. Deze moeten worden opgeborgen in een kluisje.

Kart & Bowlingcenter Willingen:
Wat te doen in Willingen? Wat dacht je van karten, bowlen, boog schieten? In Kart & Bowlingcenter Willingen kan dit allemaal. Je kunt dit vinden vlak bij de Ritzhagenbahn, de meest rechter piste.

Leisteen mijn:
Wat te doen in Willingen – minder bekend, dat is een rondleiding in een ondergrondse leisteen mijn. Leuk om te doen. Let op dat dit niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Een interessante duik in het verleden van Willingen. Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling door de leisteen mijn Willingen. De mijn / grot trekt ook bezoekers vanuit heel de wereld. Naast een rondleiding te voet, kunnen duikers er een grotduik maken.

Glasblazerij Willingen:
Wat is er nog meer te doen in Willingen? Een bezoek aan de glasblazerij? In Willingen kan je een bezoek brengen aan een glasblazerij. Maak je eigen souvenir, door je eigen glas te blazen.

Wandelen:
Wat te doen in Willingen: wandelen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet in de omgeving van Willingen. De meeste wandelroutes starten in het dorp, en worden aangegeven door bordjes en pijlen. De routes zijn duidelijk aangegeven, dus verkeerd lopen is niet zo eenvoudig. Er zijn wandelroutes voor beginners tot gevorderden. Wandelroute W1 brengt je bijvoorbeeld langs de hieronder genoemde springschans, zowel onderaan als boven.

Mühlenkopfschanze, grootste springschans ter wereld:
In Willingen staat de Mühlenkopfschanze, de grootste springschans ter wereld. Op deze springschans worden jaarlijks wereldkampioenschappen skispringen gehouden. Indrukwekkend om te zien. Wanneer er geen wedstrijden zijn, is deze springschans open voor bezoekers. Durf jij boven aan de springschans te staan? Veel mensen hebben deze springschans op hun lijst staan om te doen in Willingen.

Mountainbiken:
Wat er ook is te doen in Willingen, is mountainbike rijden. Sterker nog, er is een mountainbike parcours dat vanaf de top van de Ettelsberg helemaal naar het dorp loopt. Voor de start moet je met de gondel naar de top van de berg. Let op dat dit zeker geen afdaling is voor beginners.

Wat te doen in Willingen, een overzicht van alles

Wat te doen in Willingen? Wil je een overzicht van alles wat er te doen is in Willingen, kijk dan op de volgende website : https://www.willingen.de/themen.html. Als je zoekt naar wat te doen in Willingen, dan is dit echt een compleet overzicht. Genoeg te doen in Willingen dus om je geen moment te vervelen.