Wat te doen in Willingen, ook zonder sneeuw

Wat te doen in Willingen, ook zonder sneeuw. Ervaringen, tips en ideeën

Willingen is een populaire Wintersport bestemming, ondanks het feit dat er de laatste jaren minder sneeuw lag als gevolg van de hogere temperaturen. Het is dus goed om je voorafgaand aan je vertrek even te informeren over wat er is te doen in dit populaire plaatsje. Zeker wanneer je speciaal gaat voor de wintersport. Er is altijd wat te doen, ook als er geen sneeuw ligt.

Wat te doen in Willingen, ook zonder sneeuw
Wat te doen in Willingen

Wij hebben de nodige ideeën over wat er is te doen in Willingen

Wij zijn zelf meerdere malen in Willingen geweest, zowel met als zonder sneeuw. Omdat wij altijd alles uit onze vakanties willen halen, vragen we onszelf ieder jaar opnieuw af: Wat kan je er doen in de tijd dat je niet op ski of snowboard staat?’. Iedere keer vinden we wel weer iets anders om te doen in Willingen, of in de directe omgeving.

Wij hebben op onze website al een paar keer ideeën gegeven over wat er allemaal is te doen. We kunnen ze niet allemaal noemen, maar geven we wat leuke tips zodat je je niet verveelt, zelfs niet als er geen sneeuw ligt.

Onze ideeën over wat er is te doen in Willingen. We spreken hier uit eigen ervaring.
Zoals gezegd hebben we al vaker geschreven over . Wij hebben al een paar dingen uitgelicht:

Subtropisch zwembad

In het plaatsje Willingen, net achter het Sauerland Stern Hotel, vind je het Lagunen Erlebnisbad. Een zwembad met meerdere baden, glijbanen en een sauna gedeelte.
Lees hier onze review over dit zwembad.

Wild- und freizeitpark Willingen – TIP

Precies boven het zwembad Willingen, iets hoger op de berg, vind je het Wild- und freizeitpark, een dierentuin(tje). Het gebied met dieren is niet al te groot, maar zeker leuk om te bezoeken. Kinderen vermaken zich hier ook in het dinobos, met de diverse sprookjes die uitgebeeld worden door het park, of met de speeltoestellen. Een bezoek aan dit park is zeker een aanrader. Kijk even via de link hierboven naar de website van het park, want in de winter moet je wel even weten hoe je er komt.

Fantstic Rooms: 3D minigolf

Vlak bij de centrale parkeerplaats onder aan de pistes van Willingen, vind je Fantastic Rooms, een indoor 3D minigolf parcours. Het is minigolf, maar dan met een 3D bril op. De banen zijn geschilderd met felle fluoriderende kleuren. Zeker met kinderen is dit een superleuk tijdverdrijf. Reserveren is aangeraden, omdat er een maximaal aantal mensen tegelijk naar binnen mag.! Let ook op dat je geen tassen en jassen mee naar binnen mag nemen. Deze moeten worden opgeborgen in een kluisje.

Kart & Bowlingcenter Willingen

Hou je van karten, bowlen, boog schieten? In het Kart & Bowlingcenter kan dit allemaal. Je kunt dit vinden vlak bij de Ritzhagenbahn, de meest rechter piste.

Leisteen mijn

Onder de minder bekende dingen die te doen zijn in Willingen valt een rondleiding in een ondergrondse leisteen mijn. Leuk om te doen. Let op dat dit niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Een interessante duik in het verleden. Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling door de leisteen mijn. De mijn / grot trekt ook bezoekers vanuit heel de wereld. Naast een rondleiding te voet, kunnen duikers er een grotduik maken.

Glasblazerij Willingen

Heb je nog tijd over, bezoek dan de glasblazerij. Maak je eigen souvenir, door je eigen glas te blazen. Niet iedereen vindt dit even interessant, maar het is toch wel even leuk om dit ambacht van dichtbij mee te maken, en er even aan te proeven.

Wandelen

Wandelen is een van de dingen die je perfect kan doen vanuit Willingen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet in de omgeving. De meeste wandelroutes starten in het dorp bij het zwembad, en worden aangegeven door bordjes en pijlen. De routes zijn duidelijk aangegeven, dus verkeerd lopen is niet zo eenvoudig. Er zijn wandelroutes voor beginners tot gevorderden. Wandelroute W1 brengt je bijvoorbeeld langs de hieronder genoemde springschans, zowel onderaan als boven.

Mühlenkopfschanze, grootste springschans ter wereld

In Willingen staat de Mühlenkopfschanze, de grootste springschans ter wereld. Op deze springschans worden jaarlijks wereldkampioenschappen skispringen gehouden. Indrukwekkend om te zien. Wanneer er geen wedstrijden zijn, is deze springschans open voor bezoekers. Durf jij boven aan de springschans te staan? Veel mensen hebben deze springschans op hun lijst staan om te bekijken. Je kan je naar boven laten brengen, maar natuurlijk kan je ook op eigen kracht naar boven.

Mountainbiken

Een van de dingen die je er echt goed kan doen is mountainbiken. Sterker nog, er is een mountainbike parcours dat vanaf de top van de Ettelsberg helemaal naar het dorp loopt. Voor de start moet je met de gondel naar de top van de berg. Let op dat dit zeker geen afdaling is voor beginners.

Wat te doen in Willingen, een overzicht van alles

Wil je een overzicht van alles wat er te doen is in Willingen, kijk dan op de volgende website : https://www.willingen.de/themen.html. Als je zoekt naar wat te doen in Willingen, dan is dit echt een compleet overzicht. Genoeg te doen in Willingen dus om je geen moment te vervelen.