Wat te doen op Lanzarote

Wat is er te doen op Lanzarote. Deze vraag stelt eigenlijk iedereen wel die naar Lanzarote op vakantie gaat. Het vulkaaneiland Lanzarote leent zich bij uitstek voor het doen van leuke uitstapjes, excursies en wat meer spannende activiteiten. Wij hebben op onze website al wat zaken beschreven die je kan doen op Lanzarote, maar er is veel meer te doen dan we kunnen vertellen.

Spring meteen naar jouw onderwerp:
* Wat te doen op Lanzarote, onze ervaringen
* Ideeën om te doen op Lanzarote (onze ervaringen)
* Wat te doen Lanzarote : Actief

Activiteiten op Lanzarote, wat is er te doen
Wat te doen op Lanzarote. Zon, zee, actief. De beste dingen om te doen.

Wat te doen op Lanzarote, onze ervaringen

Wij hebben een vakantie doorgebracht op Lanzarote. Hierbij hebben we eigenlijk de hele vakantie een auto gehuurd. Het eiland Lanzarote is niet zo groot, dus de te rijden afstanden zijn ook niet zo groot. Je kan, als je het echt zou willen, het hele eiland in een dag rond kunnen rijden. Wij hebben uitstapjes gedaan van halve tot hele dagen, en daarbij op ons gemak de toerist uitgehangen. Onze ervaring is dat er voldoende te doen is op Lanzarote.

Hieronder een kleine greep uit de dingen die wij hebben gedaan op Lanzarote, en ook nog wat andere tips.
Klik op de links in de korte samenvattingen om naar het volledige artikel te gaan.

Wat te doen op Lanzarote, ideeën

Lanzarote

1- Timanfaya national park : Het nationale park Timanfaya, is echt iets wat je moet doen als je Lanzarote bezoekt. Het eiland Lanzarote is als gevolg van het uitbarsten van vulkanen uit zee opgerezen. In het Timanfaya national park ervaar je dit als nergens anders. Je waant je echt in een bizar maanlandschap. Als je mij vraagt “Wat te doen op Lanzarote?”, dan is mijn nummer 1 antwoord: Timanfaya National Park. Let wel op, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden, om teleurstellingen te voorkomen. Lees daarvoor ons hele artikel over Timanfaya park.

2- Rancho Texas : Een andere aanrader om te doen op Lanzarote is Rancho Texas. Het is leuk voor volwassenen, maar met kinderen is het nog leuker. Rancho Texas is een dierentuin, net buiten de plaats Puerto del Carmen. De dierentuin is ruim opgezet, en ze hebben er voldoende om een hele dag door te brengen. Er is zelfs een heuse dolfijnenshow, wat best vreemd is om te zien in het droge vulkaanlandschap. Springende dolfijnen met een vulkaan op de achtergrond. Neem ook je zwemspullen mee, want er is ook een waterpark waar je toegang toe hebt. Rancho Texas staat ook op onze lijst : ‘Wat te doen op Lanzarote’.

3- Waverider RIB Experience : Adrenaline kick, dieren en cultuur in één excursie. In de wateren rond Lanzarote zwemmen veel dieren die we hier in Nederland niet, of nauwelijks zien. Tijdens de excursie Waverider RIB Experience, ga je met een supersnelle boot met maar liefst 600 PK de zee op. Je gaat op zoek naar dolfijnen, walvissen, vliegende vissen, vogels en wanneer je echt mazzel hebt haaien. Onderweg zal ook de kracht van de boot een grote lach op je gezicht toveren. Met hoge snelheid spring je over de golven, maak je scherpe bochten en worden er donuts gedraaid. Ook ga je vlak langs de kust en leer je meer over Lanzarote. Wat te doen op Lanzarote? Deze hoort er ook zeker bij. Waverider RIB Experience, onthouden. Ga je de tour doen? Doe de gids Marco de groeten van ons.

4- Cueva de los Verdes : Grotten van Lanzarote, met daarin het geheim van Lanzarote. Deze lava grotten zijn ontstaan door een samenspel van het gesmolten lava en het koude water. Een enorm grottenstelsel, waarbij je tot 50 meter diepte gaat tijdens een excursie. Cueva de los Verdes, zeker aan te raden om te doen op Lanzarote. Deze grotten kan je ook mooi in één dag doen met Mirador del Rio.

5- Mirador del Rio : Mirador del Rio is het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote. “Zeker doen!” luidt mijn antwoord op de vraag ‘Wat te doen op Lanzarote’. Vanaf dit punt heb je echt een supermooi uitzicht over de zee, en de nabij gelegen eilanden. De klif waar Mirador del Rio op gebouwd is, gaat onder je bijna kaarsrecht maar liefst 470 meter naar beneden. De route naar Mirador del Rio toe is ook mooi, zeker wanneer je hem rijdt vanaf de Cueva de los Verdes.

6- Lanzarote Aquarium : Het Lanzarote Aquarium, in het plaatsje Costa Teguise is een zeeaquarium waar veel reclame voor wordt gemaakt. Wij persoonlijk vonden de prijs en wat je ervoor krijgt niet helemaal in verhouding staan. Je bent een gemiddeld een uurtje bezig in het Lanzarote Aquarium, en betaalt daar best veel voor. Het is leuk om te doen, maar leg je verwachtingen niet te hoog. Deze staat op onze lijst ‘wat te doen op Lanzarote’ op het reservelijstje. leuk om te doen, maar ik zou er geen andere dingen voor laten.

Wat te doen op Lanzarote : Actief

Bovenstaand een paar dingen die we specifiek hebben uitgelicht voor wat betreft dingen die je kan doen op Lanzarote, maar er is nog veel meer. Denk hierbij aan wandeltochten, zeilen in combinatie met jetskiën, surfles, snorkelen, duiken, PADI Open Water duikcursus, fat bike tocht, suppen, paardrijden, buggy tours en nog veel veel meer.
Een selectie van deze excursies en activiteiten op Lanzarote vind je hier.

Wat te doen op Lanzarote? Het antwoord daarop: Meer dan voldoende!

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen