Waterfietsen Delft. Op de waterfiets door de grachten van Delft.

Delft

Waterfietsen in Delft. Vaar door de Delftse grachten en bezoek de mooiste plekjes op deze bijzondere waterfiets.

Huur waterfietsen in Delft centrum, net even anders

Op veel plaatsen kan je waterfietsen huren, zo ook in Delft. Dit kan onder andere in de Delftse Hout bij Knus. Op zich is het leuk waterfietsen in de Delftse Hout, maar het heeft wat nadelen. Mijn persoonlijke ervaring hier is dat je snel bent uitgefietst op het meer. Daarbij vind ik de waterfietsen niet zo handig voor mensen die wat langer zijn. Leuk om te doen, maar ik persoonlijk vind waterfietsen in Delft centrum een stuk leuker.

Wil je meteen alle informatie over deze super leuke activiteit, fiets er dan hier meteen naartoe. Reserveren is trouwens belangrijk!

Je bent onbeperkt in de mogelijkheden

Waterfietsen in het centrum van Delft is echt even anders. Je fietst door de mooie grachten, onder bruggen door, en tussen de mooie oude gebouwen en kerken. Je ziet de stad vanuit een andere hoek. Daarbij ben je niet beperkt in de afstand. In tegenstelling tot het waterfietsen in de Delftse Hout, kan je hier alle kanten op. Op je waterfiets langs de rand van Delft, door de Delftse grachten, over de Delftse Schie, en langs de bijzonder mooie Oostpoort. Al huur je je waterfiets in Delft de hele dag, je loopt niet tegen het probleem aan dat je rondjes moet varen.

Deze waterfietsen zijn veel comfortabeler en minder vermoeiend dan die ‘bootjes’

Het is een belevenis, waterfietsen in Delft centrum. Daarbij is de waterfiets comfortabel, stabiel, en fietst een stuk makkelijker dan de standaard waterfiets. Je hebt meer het idee dat je op een echte fiets zit dan in een bootje.

Het grote nadeel van de normale waterfiets vind ik dat je in een soort bootje zit. De trappers zitten voor je. Als je een beetje door wilt varen ben je snel moe. Daarbij wordt de leuning in je rug op een gegeven moment ook echt oncomfortabel. Laten we het dan niet hebben over mensen die wat langer zijn dan gemiddeld. Waterfietsen voor deze mensen is ook niet echt een pretje.

De waterfietsen in Delft waar ik het hier over heb zijn Schiller waterfietsen. Deze waterfietsen lijken op een soort hometrainer die op twee smalle sups staat. Het wordt ook wel fietssuppen genoemd. Je zit als op een normale fiets. Dat is een stuk relaxter. Met deze waterfietsen sjees je in je eigen tempo, maar met maximaal 15 km/u door de grachten van Delft.
Kijk hier voor foto’s, en informatie van deze waterfietsen in Delft.

Hoe werkt het huren van deze waterfietsen

Om meteen met de deur in huis te vallen, wanneer je wilt gaan waterfietsen in het mooie centrum van Delft, dan moet je deze fietsen vooraf reserveren [reserveren van deze waterfietsen doe je hier]. Het zou zonde zijn als je bij de steiger aankomt en alle waterfietsen zijn bezet. Vandaar, reserveer vooraf.

Je rit met de waterfiets door Delft start direct naast het Centraal Station van Delft. Gratis parkeren in Delft is er niet echt mogelijk. Wel kan je met het openbaar vervoer helemaal tot aan de verhuurplaats reizen. Je loopt dan zo de steiger op en het waterfietsen in Delft kan beginnen.

LET OP: Wanneer je deze waterfietsen in Delft wilt huren, dan moet je daar een borg voor betalen. Deze borg moet contant worden betaald. Zorg er dus voor dat je € 50,00 contant bij je hebt.

waterfietsen in Delft waterfiets huren
Waterfietsen in Delft. De mooie grachten van Delft.

Het huren van een waterfiets kan vanaf kinderen van 15 jaar en wanneer je langer bent dan 1,20 mtr. Mensen die slecht ter been zijn kunnen ook geen gebruik maken van de waterfiets.

Je kunt de waterfietsen huren voor verschillende periodes. Dit zijn periodes van 1, 2, 4 of 8 uur.

Andere bijzondere dingen om te doen naast het waterfietsen in Delft

Naast het waterfietsen zijn er nog een aantal andere leuke en uitdagende dingen te doen die niet iedereen kent. Denk hierbij aan dingen als outside escape wandeling, foto rondleiding door Delft centrum, Vermeer Centrum Delft, stadswandeling met gids en nog veel veel meer.