Waverider Lanzarote RIB Experience, adrenaline ten top

Waverider Wanzarote RIB experience dolfijnen tour Snorkelen Lanzarote

De Waverider Lanzarote RIB Experience. Adrenaline shot garantie. Ga op zoek naar dolfijnen, geniet van de 600 PK die de boot rijk is.

Waverider Lanzarote RIB Experience – adrenaline garantie.

Het bijzondere vulkaaneiland Lanzarote heeft veel te bieden, zowel voor de zonaanbidders als voor de mensen die meer van actie houden. Tijdens ons bezoek aan Lanzarote hebben wij een tripje gemaakt bij Waverider RIB Experience (Waverider Lanzarote). Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de tour die wij hebben gedaan superleuk is, en op momenten ook een enorme adrenaline kick geeft. Met de boot dolfijnen spotten bij Lanzarote, walvissen en vliegende vissen zoeken tijdens de tocht, maar dan met een twist op deze supersnelle powerboot.

Direct naar jouw onderwerp
Waverider Lanzarote RIB Experience
Wat is de Waverider Lanzarote RIB Experience
Dolfijnen Lanzarote
Waverider Lanzarote RIB Experiences
Papagayo Coastal Adventure (onze ervaringen)
Marine Safari
Dolfijnen tour
De Waverider boot (600 pk)(Adrenaline kick)
Onze conclusie (en website informatie Waverider Lanzarote)

Wat is de Waverider Lanzarote RIB Experience.

Waverider Lanzarote is een klein bedrijfje dat wordt gerund door twee mensen, Marco en Barbara. Marco is de persoon die het meest op de voorgrond treedt, en de boot trips begeleidt. Het is een man met veel kennis van de zee en de omgeving. Daarbij heeft hij veel humor, een hele aardige vent.

Waverider Lanzarote RIB Experience biedt boottochten aan. Vanuit de haven van Puerto del Carmen worden diverse tochten gedaan. Per (supersnelle) boot ga je de zee op, waarbij je uitleg krijgt over Lanzarote en de natuur. Met een beetje geluk kom je tijdens de boottocht tuimelaardolfijnen, walvissen, vliegende vissen en wellicht zeeschildpadden tegen. Er zijn drie tours, dus er is er een bij die bij je past. Later meer over de boot.

Dolfijnen spotten Lanzarote.

In de wateren rondom Lanzarote leven dolfijnen (tuimelaardolfijnen). Tijdens de tour ga je op zoek naar dolfijnen, walvissen en vliegende vissen. Je moet wel een beetje geluk hebben om deze dieren tegen te komen. Van de hiervoor genoemde soorten kom je het meest dolfijnen tegen. De dolfijnen kunnen gaan waar ze maar heen willen, dus er nooit een garantie dat je ze ook echt tegenkomt tijdens de trip. Dolfijnen die met de boot mee zwemmen is een bijzondere ervaring, maar komt regelmatig voor tijdens de Waverider Lanzarote RIB Experience. Omdat je nooit zeker bent dat je dolfijnen ziet, kun je wel rekenen op Marco en de boot. Een tocht met Waverider Lanzarote RIB Experience staat garant voor een (super) ervaring, zelfs wanneer je geen dolfijnen ziet.

Dit is de Waverider Lanzarote RIB Experience

Op dit moment zijn er drie tours die gedaan kunnen worden bij Waverider Lanzarote RIB Experience. Dit zijn een dolfijnentour, de Marine Safari van 1,5 uur en tour die wij hebben gedaan… en de Papagayo Coastal Adventure van 2,5 uur. Om een beeld te geven over de tours, zal ik beginnen met impressie van de tour die wij hebben gedaan.

Papagayo Coastal Adventure (2,5 uur)

Zoals gezegd vertrek je met de boot vanuit de haven bij een ouder stukje van het plaatsje Puerto del Carmen. Precies bij de ingang van de haven staat het kantoortje van Waverider Lanzarote. Dit is een klein kantoortje, te herkennen aan de reclame die erop staat. Dit is het verzamelpunt voor vertrek van de boot. Bij dit kantoortje krijg je uitleg over de Waverider Lanzarote RIB experience tour. Ook krijg je een zwemvest. Drinken is inbegrepen.

Is de groep compleet, dan ga je naar de boot waar verdere uitleg volgt. Er zijn wat regeltjes waar je je aan moet houden vanwege het enorme vermogen dat de boot heeft (600 pk). Het moet wel veilig blijven. Schoenen en tassen worden veilig opgeborgen tijdens de tour. Je krijgt een waterdichte tas voor je camera of telefoon, zodat je die bij je kunt houden.

Op zoek naar dolfijnen en walvissen met Waverider Lanzarote

Is alles duidelijk en heeft iedereen een plekje gevonden op de boot, dan vertrek je rustig richting de open zee. Net buiten de haven volgt nog een korte uitleg waarna je verder de zee op gaat. Nogmaals, de dolfijnen, walvissen en overige dieren zijn vrij, dus er is nooit met zekerheid te zeggen dat je ze tegenkomt tijdens de boottrip.
Wij hebben tijdens onze Waverider Lanzarote RIB Experience helaas geen dolfijnen of walvissen gezien wat jammer is, maar dat is door Marco helemaal goed gemaakt later tijdens de tour.

Waverider Lanzarote RIB Experience
Waverider Lanzarote RIB Experience

Snorkelen bij Lanzarote

Langzaam maar zeker nader je het meest zuidelijke puntje van Lanzarote. Voor je zie je het eiland Fuerteventura. Bij het zuidelijke punt van het eiland aangekomen maak je een stop bij een van de stranden van Papagayo. Hier gaat de boot voor anker, en is er tijd om te snorkelen bij Papagayo Beach. Dit gedeelte staat bekend als de mooiste plek om te snorkelen bij Lanzarote.
Eerlijk is eerlijk, het snorkelen is grappig, maar niet te vergelijken met snorkelen bij bijvoorbeeld Egypte. Heb je meer snorkelervaring in andere landen, dan kan het snorkelen bij Lanzarote zeker wel tegenvallen. Het is een kale bodem met rotsen en niet al teveel vis. Gekleurd koraal en grote scholen vis moet je bij Lanzarote niet verwachten.

VOL GAS! Voel het vermogen van 600 pk powerboot van de Waverider Lanzarote RIB Experience – Adrenaline

Na het snorkelen gaat de tocht verder. Marco vertelt wat de rest van de tour inhoudt, en zet je weer even op scherp voor het eerstvolgende stuk. Net weg van de snorkelplek worden de motoren (600 pk) van de RIB powerboot in één keer vol open gedraaid. De boot gaat niet alleen rechtuit, maar er worden scherpe bochten en donuts gemaakt waarbij de boot ver op de zijkant gaat.
Tijdens het vervolg van de Waverider Lanzarote RIB Experience zal de motor nog een paar keer flink worden opengetrokken, waardoor de tocht zeker spectaculair is.

Tip voor mannen en je rug 😉

Wanneer de zee wat onrustiger is zoals wij het hadden, kan de boot flinke sprongen maken. Het is verstandig om na het springen van de boot tijdens het weer neerkomen op het water even een klein beetje te gaan staan, want mannen kunnen het neerkomen op het water anders wel voelen. Ook is het goed om iets te gaan staan, omdat je anders je rug ook wat kan voelen door de klap van het neerkomen.

Vlak langs de kust

De boot is er uitermate voor geschikt om vlak langs de kust te varen. Op de terugweg van de Waverider Lanzarote richting de haven, wordt er informatie gegeven over het eiland, de dieren en de natuur. Er worden een aantal stops gemaakt, zodat je foto’s kunt maken. Er is ook een stop bij een bijzonder (geheim) punt. Ook hier is het weer de humor van Marco die de ervaring net even leuker maakt. Hierover verklap ik niets.

Tijdens de stops van de Waverider Lanzarote RIB Experience ga je ook op zoek naar vogels die op de rotsen wonen, maar ook hier geldt dat ze er niet altijd zitten. Dit is onder andere afhankelijk van de kracht en richting van de wind. Terug in de haven wordt de boot van Waverider Lanzarote weer afgemeerd, en bij het kantoortje wordt afscheid genomen.

Marine Safari (1,5 uur)

De Marine Safari lijkt op de Papagayo Coastal Adventure, maar dan korter en snorkelen maakt er geen onderdeel van uit.

Dolfijnen tour (3 uur)

Deze tocht is als laatste toegevoegd. Het is een tour waarbij specifiek gezocht wordt naar dolfijnen en walvissen maar ook hier geldt weer dat er geen garantie is dat je een ontmoeting hebt met deze dieren.

De Waverider Lanzarote boot

De boot waar wij de Waverider Lanzarote RIB Experience op hebben gedaan is de Parker 1000 Baltic. De totale lengte is bijna tien meter. Achter de boot hangen twee buitenboordmotoren van 300 pk per stuk. De boot is snel en zeer wendbaar. Dit soort boten wordt ook gebruikt bij reddingsmissies, alleen is deze boot specifiek ingericht voor het doel waar hij bij Waverider Lanzarote RIB Experience voor wordt gebruikt.

Onze conclusie : Waverider Lanzarote RIB Experience

De Waverider Lanzarote RIB Experience is enorm leuk om te doen. De Papagayo Coastal Adventure die wij hebben gedaan is zeker een aanrader. De 2,5 uur was voor je gevoel zo voorbij. Ondanks het feit dat we geen dolfijnen hebben gezien, was de trip super. De ervaring van het springen van de enorm krachtige boot over de golven, de scherpe bochten en donuts, afgewisseld met informatie over Lanzarote en de natuur. Een aanrader.
Meer informatie over Waverider Lanzarote RIB Experience vind je hier op de website.